Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 augustus 2019 *

Couscousbowl met gemarineerde zalm

Susan Aretz – Recepten

couscousdinervis

Dit gerecht kun je ook prima gewoon op een bord leggen, het wordt er op zich niet minder lekker van. Maar eten uit een kommetje heeft iets extra lekkers, geen idee hoe dat kan.

Hoe je het ook eet, maak het zeker een keer. Want het was hier in no time op. Ik geef je een snelle en een iets mindere snelle versie. Kies jij hoeveel tijd je hebt en voor welke versie je gaat.

couscousbowl zalm Smulpaapje

Couscousbowl voor vier personen

2 rijpe avocado’s, gemengd met limoensap (naar smaak), zout en peper (chiliflakes optioneel)

4 stukjes zalmfilet, met huid (à 125g)
kruiden voor de dry rub:
1el rietsuiker
½ tl zout
versgemalen zwarte peper
1tl gerookt paprikapoeder
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
rasp van 1 (schoongeboende) citroen

verder nodig:
1 pak volkoren couscous (Nadia & Merijn, AH)
1el olijfolie
1el fruitazijn, ik gebruikte granaatappelazijn (via Foodelicious)
½ tl Maldon zoutflakes
2 stronken broccoli, in roosjes
2 snackkomkommers, in kwarten
handje kleine tomaatjes
½ zak edemame (Bonduelle), gekookt

Couscousbowl met gemarineerde zalm

Meng de kruiden voor de zalm en wrijf je zalmfilets er mee in. Laat die even staan terwijl je de avocado’s prakt met de limoen, zout, peper en evt. chiliflakes. Nu komt het aan op hoeveel tijd je hebt.

Gestoomde couscous en broccoli

De couscous van Nadia & Merijn kun je namelijk heel makkelijk stomen. Dat is écht veel lekkerder dan wanneer je ‘m welt. Ik koos voor de snelle versie van stomen, dat kost je tien minuten. De nog lekkerdere versie kost een half uurtje. Kijk op de verpakking hoe het moet, het is echt heel makkelijk!  Ik koos er ook voor om de broccoli te stomen. Reken op 10-15 minuten daarvoor.

Gewelde couscous en gekookte broccoli

Geen zin in of minder tijd; wel dan couscous en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. In de laatste 2 minuten voeg je de edemame boontjes toe.

Couscous bowl

Hierna is het een kwestie van de couscous op smaak brengen met een eetlepel extra vierge olijfolie en wat zout. Ik deed er ook nog een eetlepel granaatappelazijn doorheen, voor extra smaak. Maar dat kan ook met een andere, lekkere fruitazijn. Doe couscous in een kommetje (of op een bord), zoveel als je wilt. Daarbij gaat de gestoomde broccoli, de snackkomkommer, tomaatjes, edemames en geprakte avocado. Als je het lekker vindt kun je er nog een beetje lekkere olijfolie over heen sprenkelen.

Gebakken zalm met dry rub

Als laatste bak je nu de gemarineerde zalm. In een hete koekenpan doe je een scheutje neutrale olie. Bak de zalm eerst op de huid, 2 - 2 ½ minuut. Draai om en bak nog 2-3 minuten. Je zalm is dan mooi rosé. Leg in de kom en garneer met sesamzaadjes. Aan tafel en genieten maar!

Couscous over? Geen ramp

Heb je nog couscous over? Heel mooi! Dan heb je nu een basis voor bijvoorbeeld gevulde paprika’s of maak er een couscoussalade mee!

  

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier