Menu Vind Restaurant
* woensdag 4 juli 2018 *

Courgette en feta fritters

Susan Aretz – Recepten

budgetcourgettedinervegetarisch

Naast hartige cakejes zijn ook hartige pannenkoekjes met courgette en te gekke manier om groente voor kinderen te bereiden. De sleutel voor dit recept zit in het feit dat de courgette echt hartstikke goed uitgeknepen moet zijn. Vocht is je vijand, want daar krijg je zompige fritters van.

Maar heb je goed uitgeknepen courgette, dan maak je met maar een paar toevoegingen heerlijke hartige fritters, die je kunt serveren bij jouw favoriete stukje vis, vlees of vega.

Courgette feta fritters

Voor ongeveer 12 courgette fritters

3 courgettes, gewassen (schil eraan laten) en geraspt
1 ei
75-100g bloem
3 lenteuitjes, in fijne ringetjes gesneden
mespunt zout
¼ - ½ tl knoflookpoeder
125g feta, verkruimeld

Courgette fritters

Knijp de geraspte courgette zo goed mogelijk uit, zodat ‘ie mooi droog is. Dep eventueel nog droog met een schone theedoek. Meng dit met het ei, de bloem, lenteui, kruiden en feta. Begin met 75g bloem, mocht het geheel niet stevig genoeg zijn kun je evt. nog een beetje bloem toevoegen.

Fritter met courgette en feta

Haal een schep eruit, draai met vochtige handen tot een bal en plet dan tot een pannenkoekje. Leg op een schaal en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Verhit als je zover bent een grote koekenpan met wat olie en bak max 3 fritters tegelijk, goudbruin aan weerszijden. Niet te vaak omdraaien, want dan vallen ze uit elkaar. Serveer meteen met jouw favoriete vlees, vis of vega naar keuze.

Meer recepten met courgette

Courgette is momenteel volop in het seizoen. Zoek je meer inspiratie, kijk dan ook eens hier.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier