Menu Vind Restaurant
* dinsdag 26 juni 2018 *

Courgette cannelloni uit Basics to Brilliance Kids

Susan Aretz – Recepten

courgettedinerkinderkookreceptenvegetarisch

Hoewel ons eigen moppie niet meehielp bij het maken hiervan, is dit wel een top recept, uit Basic to Brilliance kids van Donna Hay, om samen met je kinderen te maken. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze verschillende onderdelen van het recept zelf doen.

Ik vond het vooral een leuke manier om te kijken of ik op deze manier wél courgette in ons kind kreeg.... Dat lukte redelijk, hoewel ze bljft volhouden dat het niet haar favoriete groente is. Ook voor volwassenen is dit trouwens echt een leuke manier om groente te eten.

courgette cannelloni Smulpaapje

Maaltijd voor 4-6 personen

180g diepvries doperwten, ontdooid
2 eieren
360g ricotta
50g spinazie, grofgehakt
1 handje fijngehakte munt
rasp van 1 citroen (eerst schoonboenen)
4 courgettes, in dunne lengteplakken met kaasschaaf gesneden *)
500ml tomatensaus (passata)
1 bol buffelmozzarella

verder nodig: ovenschaal  22x30 cm - oven voorverwarmen 180C

Courgette cannelloni met ricotta

Doe de ontdooide erwtjes in een grote kom en samen met de ricotta, spinazie, munt, citroenrasp, zout en peper stamp je ze met een aardappelstamper grof. Meng dan de eieren erdoor. Schaaf de courgettes in de lengte, tot je ongeveer 24 plakken hebt. Schep op iedere plak een lepel van het mengsel en rol de plakken dan op tot een rolletje. Giet de passata in de ovenschaal en zet hier de rolletjes gevulde courgette in. (zie de foto hierboven)

Makkelijke maaltijd van Donna Hay

Verdeel de mozzarella over de bovenkant van de rolletjes, nog een beetje extra peper erover en zet de ovenschaal dan 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen voor je ze verdeelt. Wij maakten er nog wat pasta bij, zodat die lekker met de tomatensaus gegeten kon worden.

courgette cannelloni_na Smulpaapje

*) Restjes courgette

Ik hield best wat courgette over, omdat je van het binnenste deel van de courgette niet goed plakjes kunt maken. Van al die resten courgette heb ik nog een lekkere courgettesoep gemaakt. Niks verspillen!

Eén reactie

Reactie van Marije

Ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf dol op courgette, m’n kinderen niet zo. Toch wil ik het binnenkort graag maken, gezellig met m’n dochter samen. Eens kijken of ze dan nog steeds niet van courgette houden ;-)

Reactie formulier