Menu Vind Restaurant
* woensdag 6 december 2017 *

Coffee Cinnamon Roll muffins

Susan Aretz – Kerst recepten

kerstmuffinsontbijtpasen

De meeste mensen weten dat ik op onmogelijke tijden in de keuken te vinden ben. Dus het zal niemand verbazen dat ik om 4u ’s nachts achter Pinterest zat, op zoek naar inspiratie voor een vers gebakken ontbijtje.

Ik vond van alles, maar combineerde uiteindelijk het lekkerste van 2 recepten die ik tegenkwam. Deze Coffee Cinnamon Roll muffins waren het resultaat en stonden om 5.15u dan ook al in de oven. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon maken als je wel uitgeslapen bent 😉

Cinnamon Coffee muffins Smulpaapje

Voor 12 stuks

300g bloem
3tl bakpoeder
½ tl zout
60g suiker
3el zonnebloemolie
1 ei
150ml amandelmelk
100ml espresso, afgekoeld
175g donkere basterdsuiker
3tl kaneel
45g gesmolten boter, iets afgekoeld

verder nodig: muffinblik (ingevet) - oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Coffee Cinnamon Roll muffins

Meng de bloem met de bakpoeder, zout en suiker. Mix de zonnebloemolie met het ei en voeg hieraan de amandelmelk en koffie toe. Giet dat bij de droge ingrediënten en mix tot je een egaal beslag hebt.

Muffins met de smaak van cinnamon rolls

Meng dan de donkere basterdsuiker met de kaneel en boter en voeg de helft van dit mengsel aan je beslag toe en mix kort door. Verdeel dit over je muffinblik en verdeel dan de rest van je suiker/kaneelmengsel erover. Bak dit 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit, laat kort afkoelen en haal de muffins dan uit het blik om op een rooster verder af te koelen.

Vers ontbijtje met zelfgebakken muffins

Als je het helemaal af wilt maken kun je hierover nog een roomkaas/poedersuiker glazuur doen, maar ik vond ze meer dan zoet genoeg zo en sprenkelde er – als tegenhanger van al dat zoet – iets yoghurt over heen. In dat geval kun je ze overigens niet lang bewaren, dat kan zonder de yoghurt wel, hoewel ze nooit meer zo lekker zijn als wanneer ze vers uit de oven komen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier