Menu Vind Restaurant
* vrijdag 13 januari 2017 *

Citroen & bosbessenwafels

Susan Aretz – Recepten

bakkenontbijtwafels

Ik vrees dat ik in een wafelfase ben beland… En daar gaan ook jullie heel blij van worden. Want jeetje wat kun je heerlijk variëren met ontbijtwafels. Zoet, hartig, met of zonder suiker. Smullen geblazen!

Als eerste dit jaar wafels met citroen en bosbessen. Ik lieg niet als ik zeg dat ze állemaal in één ochtend schoon opgingen…

citroenwafels web2.jpg

Voor ongeveer 16 wafels

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g witte basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneel
2 eieren
100ml zonnebloemolie
400ml melk
150g bosbessen (vers of uit de diepvries) *
rasp van 1 citroen
sap van ½ citroen

Verder nodig; wafelijzer

Wafelbeslag

Meng de bloem met het aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. In een maatbeker gaat de melk, zonnebloemolie, kluts hier de 2 eieren in los en doe er het citroensap en de rasp bij. Mix dit door de droge ingrediënten tot een glad beslag en roer de bosbessen erdoor. Verhit in de tussentijd je wafelijzer.

Wafels met citroen en bosbessen

Giet een juslepel beslag in je warme wafelijzer, niet te veel anders loopt het over!, en bak de wafels volgens de gebruiksaanwijzing goudbruin en gaar. Haal ze er voorzichtig, ik gebruik een satéprikker hiervoor, uit en laat afkoelen zodat ze nog iets knapperiger kunnen worden. Serveer met poedersuiker en wat extra bosbessen.

Wafels invriezen

Wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje - niet teveel tegelijk - en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat. Ook lekker trouwens om in een lunchtrommel mee te geven!

* gebruik je diepvriesbosbessen dan zul je ze in het ijzer horen 'poppen' van de warmte. Dat kan geen kwaad!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier