Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan



Deze ontbijtbroodjes heten niet voor niets Cinnamon buns deluxe Een decadent ontbijt gevuld met hazelnootpasta en banaan. Op en top genieten.

Want als je net als ik houdt van een decadent ontbijt met de feestdagen (of op ieder ander moment dat je er trek in hebt…) dan zijn deze cinnamon buns deluxe voor jou.

Gewone cinnamon buns zijn al goddelijk. Maar voeg er banaan en hazelnootpasta aan toe en je weet niet wat je proeft. Het is overigens geen ontbijt dat je in een kwartiertje maakt, maar het is alle tijd en liefde die je erin stopt meer dan waard.

Ingrediënten voor de cinnamon buns deluxe

voor het deeg

  • 250ml handwarme melk
  • 1 zakje gist (7gr)
  • 2el bruine basterdsuiker
  • 40g zachte boter
  • 200g geprakte rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 500g bloem
  • ½ tl zout

voor de vulling

  • 50g hazelnootpasta (ik gebruikte die van Lindt)
  • 75g suiker gemengd met 1el kaneel
  • 1 banaan, in plakjes

voor het glazuur

  • 75g roomkaas
  • 1el yoghurt
  • 75g poedersuiker

cinnamon buns

Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan

Meng voor het deeg van je cinnamon buns de melk met de suiker en gist en laat dat 10 minuten staan tot het begint te bubbelen op de bovenkant, dit is een teken dat de gist geactiveerd is. Doe dit in de kom van je standmixer (met deeghaak) en voeg de zachte boter en de bananen toe en meng dit kort.

Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout tot en kneed dit 5 minuten tot je een elastisch deeg hebt. Weersta de neiging om teveel extra bloem toe te voegen, want dat haalt straks de luchtigheid uit je deeg.

cinnamonbuns_before

Banaan & hazelnootpasta vulling

Doe je deeg in een ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen. Haal daarna het deeg uit de kom en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek. Smeer in met hazelnootpasta, bestrooi dan met de kaneelsuiker en leg tot slot plakjes banaan erop (zie foto hierboven). Rol dan in de breedte op en snijd in stukken (zie foto hieronder). Doe die in een ingevet bakblik en dek af.

cinnamonrolls_opgerold Smulpaapje

Ontbijtbroodjes met kerst

Nadat ze nog een keer 15 minuten gerezen hebben (zie foto hieronder) verwarm je de oven voor op 175C. Bak je cinnamon buns deluxe nu 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat in het blik volledig afkoelen.

cinnamonbuns_Smulpaapje

Pas dan maak je het glazuur, door alles te mengen, en giet je dat – hoeveelheid naar smaak – over de bovenkant van de cinnamon buns. Daarna hoef je niks anders te doen dan koffie (of thee) te zetten en te genieten van je cinnamon buns deluxe.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!