Menu Vind Restaurant
* zondag 8 december 2019 *

Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan

Susan Aretz – Recepten

bakkenkerstkerst2019ontbijtzoet

Als je net als ik houdt van een decadent ontbijt met de feestdagen (of op ieder ander moment dat je er trek in hebt 😉 ) dan zijn deze cinnamon buns deluxe voor jou. Gewone cinnamon buns zijn al goddelijk. Maar voeg er banaan en hazelnootpasta aan toe en je weet niet wat je proeft.

Het is overigens geen ontbijt dat je in een kwartiertje maakt, maar het is alle tijd en liefde die je erin stopt meer dan waard.

cinnamonbuns de luxe Smulpaapje

Ingrediënten voor de cinnamon buns deluxe

voor het deeg
250ml handwarme melk
1 zakje gist (7gr)
2el bruine basterdsuiker
40g zachte boter
200g geprakte rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
500g bloem
½ tl zout

voor de vulling
50g hazelnootpasta (ik gebruikte die van Lindt)
75g suiker gemengd met 1el kaneel
1 banaan, in plakjes

voor het glazuur
75g roomkaas
1el yoghurt
75g poedersuiker

Deeg voor cinnamon buns

Meng de melk met de suiker en gist en laat dat 10 minuten staan tot het begint te bubbelen op de bovenkant, dit is een teken dat de gist geactiveerd is. Doe dit in de kom van je standmixer (met deeghaak) en voeg de zachte boter en de bananen toe en meng dit kort. Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout tot en kneed dit 5 minuten tot je een elastisch deeg hebt. Weersta de neiging om teveel extra bloem toe te voegen, want dat haalt straks de luchtigheid uit je deeg.

cinnamonbuns_before

Banaan & hazelnootpasta vulling

Doe je deeg in een ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen. Haal daarna het deeg uit de kom en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek. Smeer in met hazelnootpasta, bestrooi dan met de kaneelsuiker en leg tot slot plakjes banaan erop (zie foto hierboven). Rol dan in de breedte op en snijd in stukken (zie foto hieronder). Doe die in een ingevet bakblik en dek af.

cinnamonrolls_opgerold Smulpaapje

Cinnamon buns deluxe

Nadat ze nog een keer 15 minuten gerezen hebben (zie foto hieronder) verwarm je de oven voor op 175C. Bak je cinnamon buns deluxe nu 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat in het blik volledig afkoelen.

cinnamonbuns_Smulpaapje

Pas dan maak je het glazuur, door alles te mengen, en giet je dat – hoeveelheid naar smaak – over de bovenkant van de cinnamon buns. Daarna hoef je niks anders te doen dan koffie (of thee) te zetten en te genieten van je cinnamon buns deluxe.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier