Menu Vind Restaurant
* woensdag 8 mei 2019 *

Churros cake

Susan Aretz – Recepten

bakkencakeoven

Niets werkt zó fijn als een nieuwe oven. Zeker als je al bijna 5 weken niks hebt kunnen bakken door de verbouwing. Om deze beauty in te wijden besloot ik dus een fijne cake te maken. In een Amerikaans tijdschrift kwam ik deze goddelijke churros cake tegen.

Zoals wel vaker met Amerikaanse recepten heb ik er wat aan gesleuteld, maar het resultaat was er niet minder om. Ook van de electriciens kreeg hij een dikke duim omhoog.

Churros cake Smulpaapje

Voor een churros cake (ongeveer 10 plakken)

225g zachte roomboter
1 el vanille extract
300g kristalsuiker
350g bloem
1el bakpoeder
1tl kaneel
1tl zout
4 eieren + 2 eidooiers
125ml zure room
100ml melk
80ml slagroom

voor de topping
60g suiker
1el kaneel
2el boter, gesmolten

verder nodig: tulband vorm (goéd ingevet!) – oven voorverwarmen 175C (boven/onderwarmte)

Zo maak je de lekkerste churros cake

Mix met een mixer de boter, vanille en suiker een minuut of vijf tot het lekker luchtig en crèmig is. Meng de bloem met de bakpoeder, kaneel en zout in een aparte kom. Dan één voor één de eieren bij je boter/suikermengsel mix, schraap de randjes tussentijds goed erbij.

Tip voor de perfecte tulband cake

Doe er dan de zure room bij en mix goed. Het lijkt misschien dat het gaat schiften, maar dat komt goed! Om en om gaat er nu bloem, dan melk/room mengsel bij. Tot je een mooi egaal beslag hebt. Dit giet je in de tulband vorm.

Ik gebruikte een Nordic ware vorm, maar je kunt ook gewoon een gladde tulbandvorm gebruik. Iedere tulbandvorm vet je goed in en bestrooi je licht met bloem voordat je het beslag erin doet. Zo weet je zéker dat ‘ie straks goed te storten is!

Churroscake Smulpaapje

Churros cake uit de oven

Bak de cake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot ‘ie mooi goudbruin en gaar is. Met een satéprikker kun je dat heel goed controleren. Komt die er schoon uit als je in het midden van de cake prikt, dan is je cake gaar. Anders laat je ‘m nog even 5 minuten staan. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen voordat je ‘m opdraait en op een rooster/bord verder laat afkoelen. Als de cake 100% is afgekoeld komt het laatste deel. De topping!

Mix de suiker met kaneel en smelt in een kommetje de boter. Bestrijk de afgekoelde cake met boter en strooi hier het suiker/kaneelmengsel over. Doe dit boven een groot bord, zodat je kunt opvangen wat er af valt en kunt hergebruiken. Doe dit over de hele tulband. Daarna kan het grote genieten beginnen!

 

Eén reactie

Reactie van Mariƫlle

Hij is heerlijkšŸ˜‹

Reactie formulier