Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 september 2019 *

Chinese garnalentoast (prawn toast)

Susan Aretz – Recepten

borrelhapjesnacks

In Engeland, waar de auteur van Chinese Takeaway woont, is het een klassiek Chinees afhaalgerecht. Ik kende het nog niet, maar heb het toegevoegd aan mijn favoriete borrelhappen. Want holy moly wat is dit lekker!

Het is niet veel werk, je kunt alles voorbereiden en vlak voor je gaat eten (of borrelen) bak je ze af. Niks nada noppes gezonds aan, maar je moét dit een keer maken!

Garnalen_toast Smulpaapje

Chinese garnalentoast, voor ongeveer 16 stuks (als borrelhapje)

300g rauwe gamba’s (gepeld en darmkanaal verwijderd)
1el Maizena
1 ei (M)
½ tl zout
4-5 sneetjes witbrood (liefst casino)
90g sesamzaad
olie om in te bakken (ik gebruikte zonnebloem)

Maak je eigen Chinese borrelhapje

Gamba’s schoonmaken is even een prutswerkje, maar na de eerste twee gaat het steeds makkelijker. Kop eraf draaien, schil verwijderen en schoonspoelen. Dan snijd je de bovenkant voorzichtig in met een mesje. Daar loopt een klein (meestal zwart) draadje. Dat verwijder je. Dat is alles.

Prawn toast

Maal de schoongemaakte gamba’s met de maizena, ei en zout in een keukenmachine tot een pasta. Ik gebruikte de staafmixer, dat werkt ook. Besmeer ieder sneetje brood met een royale laag van de garnalenpasta en bestrooi gelijkmatig met het sesamzaad tot het helemaal bedekt is. Druk goed aan. Snijd je brood in drie gelijke delen met een scherp, vochtig mes.

Borrelhapjes met gamba’s

Verhit een flinke laag olie (ongeveer 5cm) in een grote pan (of wok) tot ‘ie heet is maar niet walmt. Bak nu maximaal twee stukjes brood tegelijk in 30-50 seconde aan beide kanten goudbruin. Haal voorzichtig uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de korstjes er dan af en snijd je brood in driekhoekjes. Serveer met wat zoete chilisaus of als je van pittig houdt met sriracha.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier