Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 maart 2020 *

Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Susan Aretz – Recepten

bakkencake

Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Carrotcake rozijnen Smulpaapje

Carrotcake met rozijnen & amandel

voor 1 cake heb je nodig:
2 eieren
175g donkere basterdsuiker
125ml zonnebloemolie
200g bloem
1 flinke tl bakpoeder
1tl kaneel
1tl gemalen gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
snuf zout
350g geraspte wortel
50g rozijnen
40g amandelschaafsel

Verder nodig: bakblik met bakpapier – heteluchtoven op 150C voorverwarmd
Bereidingstijd: 15 minuten + 55-60 minuten oventijd

Carrotcake met rozijnen & amandel

Mix de eieren met de suiker luchtig en voeg dan de zonnebloemolie toe. Meng in een aparte kom de bloem met bakpoeder, kaneel, gember, kruidnagel en zout en met een spatel mix je die luchtig door het ei/suikermengsel. Voeg daar de wortel en rozijnen en toe en meng kort door.

Makkelijk recept voor carrotcake

Het beslag gaat nu in je cakeblik. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met het amandelschaafsel. Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of je cake gaar is. Als ‘ie gaar is komt de satéprikker er namelijk schoon en zonder beslag uit. Laat na het bakken op het aanrecht afkoelen in het blik. Haal ‘m daarna voorzichtig eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster. Yum!

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier