Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 augustus 2018 *

Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur

Susan Aretz – Recepten

bakkenbananencake

Ik hou zo ontzettend van bakken met maanzaad, het geeft net dat beetje extra aan je cake. Dus werd het tijd om het traditionele bananabread om te bouwen tot een cake met banaan en maanzaad.

Oh en om ‘m nóg lekkerder te maken kreeg de uiteindelijke cake een fijn laagje frisse en smeuïge boter crème. Gewoon, omdat het kan. Gezond doen we morgen wel weer 😉

Bananencake met maanzaad

Voor 15-20 stukjes bananencake

30g zachte boter
100g suiker
125ml karnemelk
1 ei
3 bananen
1tl vanille extract
150g bloem
¼ tl zout
½ tl bakingsoda
50g maanzaad

kaneelglazuur

165g zachte boter
200g poedersuiker
½ tl kaneel
1 tl vanille extract

Verder nodig: bakblik 16x16cm – oven voor verwarmen 180C (hetelucht)

Bananabread met maanzaad

Mix de boter en suiker, tot crémig. In een maatbeker gaat de karnemelk, ei, vanille en bananen. Pureer dat fijn met de staafmixer en giet dit bij de crémige boter/suiker. In een aparte kom gaat de bloem, zout, bakingsoda en maanzaad. Meng dit, snel en luchtig, met de natte ingrediënten.

Cake met banaan en maanzaad

In het bakblik, dat je voorziet van bakpapier of goed invet, gaat het beslag. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat door en door afkoelen.

Kaneelglazuur van botercréme

Mix de zachte boter met de poedersuiker, vanille en kaneel tot helemaal glad en bestrijk de afgekoelde cake er mee. Snijd de cake in vierkantjes en bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier