Menu Vind Restaurant
* donderdag 6 december 2018 *

Borrelboter met sojasaus & tahin

Susan Aretz – Kerst recepten

borrelhapjekerstkerst2018oudennieuw

Net als het borrelbrood werd ik voor dit borrelsmeersel geïnspireerd door een recent restaurantbezoek. Dit keer bij de Koekop in Leiden, waar ze dit bij hun brood serveerde. Een wonderlijke combinatie wellicht, maar hij werkt geweldig!

Gebruik de lekkerste sojasaus die er is, dat maakt echt álle verschil. Serveer bij de borrel, in plaats van kruidenboter of start er een mooie maaltijd mee.

Borrelboter Smulpaapje

Voor 2 kleine bakjes

25g Tomasu sojasaus (verkrijgbaar oa via Foodelicious)
50g Tahini
150g ongezouten roomboter

Voor erbij: het lekkerste  brood dat je kunt vinden

Borrelboter met sojasaus & tahin

Smelt de boter 40 seconde op vol vermogen in de magnetron, hij is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is prima. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even, zodat je waar nodig de smaken nog kunt bijstellen.

Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier