Börek met spinazie & feta



Het is een van de lievelingssnacks van onze dochter, dus deze mag zeker niet ontbreken als we met elkaar borrelen. Je kunt börek op heel veel manier maken, ik koos voor een vulling met groente. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om ‘niet te frituren maar in de oven te bakken.

Zorg wel dat je de rolletjes heel zorgvuldig dichtrolt, omdat anders de vulling de neiging heeft om te ontsnappen. Dit is hoe je ze maakt!

Kerstborrelhapje_borek_Smulpaapje

Voor ongeveer 20 börek

1 pak filodeeg, ontdooid (Duca)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
klein beetje olie om in te bakken
400g verse spinazie
200g feta (Dodoni)
zout en pper
sesam- en/of maanzaad
1el zonnebloemolie

verder nodig: bakplaat met bakpapier – invetkwastje – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Börek als borrelhapje

Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, een minuut of vijf. Voeg dan de spinazie toe en laat die, beetje bij beetje, slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat daarna helemaal afkoelen en knijp dan alle vocht met je handen eruit. Snijd nu nog fijner en meng met de verkruimelde feta.

Börek met spinazie en feta

Halveer een vel filodeeg en doe daar een pluk van je spinazie/fetamengsel op in de breedte van het deeg. Rol dit nu als een sigaar op, maar zorg dat je de zijkanten naar binnenvouwt zodat straks bij het bakken de vulling niet kan ontsnappen. Doe ook niet teveel spinazie erin, want dan knapt je börek mogelijk tijdens het bakken.

Kerstborrelen met Smulpaapje

Leg als je gerolde börek op de bakplaat en kwast ze in met wat olie. Bestrooi, indien gewenst, met sesam- en/of maanzaad. Bak nu af in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Loopt er nou toch vulling uit je börek tijdens het bakken, of barst de bovenkant dan is dat nog steeds geen ramp. Als je ze na het bakken uit de oven haalt en iets laat afkoelen kun je ze daarna heel goed terug in vorm duwen met je handen.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!