Menu Vind Restaurant
* vrijdag 10 juni 2016 *

Boerenomelet

Susan Aretz – Recepten

paprikapreivegetarisch

Of je deze omelet nu als warme lunch eet, koud meegeeft in de lunchtrommel, of ’s avonds als lichte maaltijd met brood eet, hij is eigenlijk altijd lekker.

En ook nog eens een perfecte manier om restjes groente op een lekkere manier op te maken én hartstikke budgetproof. Kortom, waarom zou je ‘m niet maken? ;-)

Voor 2 grote eters

1 prei, alleen het witte deel in ringen (goed wassen!)
1 rode paprika, in blokjes
1 lenteui, in ringetjes
2 handjes geraspte kaas, naar keuze
6 eieren
zout en peper

Snelle boerenomelet

Zet je grootste koekenpan op het vuur en verwarm een scheutje neutrale olie. Bak hierin de prei, paprika en lente ui 5-7 minuten zachtjes aan. Doe dit tot de groente beetgaar is en de prei goed is geslonken.

Makkelijke maaltijd

In een grote kom klop je de eieren los en breng je ze op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas er door heen en giet het gelijkmatig uit over de beetgare groente. Deksel nu op de pan en op matig vuur de omelet aan de onderkant gaar laten worden.

Boerenomelet

Pak een groot bord en schuif daar voorzichtig de omelet op en draai ‘m dan om, zodat de andere kant ook nog goudbruin kan worden. Reken in totaal op ongeveer 4-5 minuten per kant. Serveer met lekker vers brood en eventueel nog een salade erbij.

Eén reactie

Reactie van Jacqueline

Die ga ik maken van mij restjes in de koelkast!

Reactie formulier