Menu Vind Restaurant
* woensdag 25 januari 2017 *

Bloemkoolstamppot met gerookte kip & mango

Susan Aretz – Recepten

dinerstamppot

Nadat ik onlangs bloemkoolrijst maakte met gerookte kip en mango bleven die smaken in mijn hoofd hangen, want het is een super smakelijke combi. Maar je hebt niet altijd zin in bloemkoolrijst. Dat hoeft dus ook niet meer.

Want wat blijkt, als stamppotje is het ook fantástisch. Twee dikke duimen van onze 6 jarige en alle borden leeg. En willen we dat niet allemaal het liefst?!

stamppot bloemkool kip mango

Voor 4 personen

1kg kruimige aardappels, geschild en in grove stukken
1 grote bloemkool, in roosjes
1 verse mango, in blokjes
300g gerookte kipfiletreepjes
2el grove Zaanse mosterd
scheutje melk & boter (met mate)
3 takjes munt, alleen de blaadjes fijngesneden
zout & peper

Snelle stamppot met bloemkool

Zet de grootste pan die je hebt op met ruim water en breng het water aan de kook. Als eerste de aardappels erbij. Kook die ongeveer 15 minuten. Voeg echter na 10 minuten ook de bloemkoolroosjes toe en kook die 5 minuten mee. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor.

Bloemkoolstamppot met gerookte kip en mango

Giet de aardappels/bloemkool af in een vergiet, doe terug in de warme pan en met een aardappelstamper stamp je alles goed door elkaar. De aardappels fijner stampen dan de bloemkool zorgt voor wat bite straks. Doe er nu een klein scheutje melk bij (niet teveel want anders wordt het zompig) en een klontje boter. Mosterd erbij, roer alles goed door elkaar, tot je een smeuïge stamppot hebt. Tot slot de kipfilet, mango en munt en nog op smaak brengen met zout en peper en je kunt aan tafel!
 

3 reacties

Reactie van Sanne

Heel heel héél lekker en mijn zoon van 2 jaar vond het een groot succes! En super gezond!

Reactie van M10

Beetje aangepast met vegetarische kipstuckjes en een klein beetje geraspte kaas. Bij de 2 jarige groot succes. Bij de 4 jarige vooral de kipstuckjes een groot succes.

Reactie van Smulpaapje

super om te horen Sanne en M10, dankjewel!

Reactie formulier