Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten
Susan Aretz – ReceptenDat je van oesterzwammen geweldige vegetarische shoarma kunt maken proefde ik eerder al in Bardak, een Tel Aviv style restaurant in Amsterdam. Maar diezelfde ‘truc’ kun je ook uithalen met bloemkool.
De kruiden meng je zelf en in een half uurtje heb je een goedgevulde pitta, met extra bite door geroosterde kikkererwten. Durf je het aan?
Geroosterde bloemkoolshoarma – voor 4 personen
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (à 400g), afgespoeld en goed uitgelekt
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak
zelfgemaakte shoarmakruiden
1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne
voor je tahin dressing
2el tahin
water
citroensap, naar smaak
zout & peper
verder nodig: oven voor verwarmen op 200C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier – pita’s
Geroosterde bloemkoolshoarma
Meng als eerste de shoarmakruiden en mix de helft ervan door je roosjes broccoli. Goed omhusselen, zodat alles eronder zit. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat. Hierbij gaan de kikkererwten. Hoe droger ze zijn, des te beter ze roosteren. Ik liet ze een ochtend in een vergiet uitlekken en opdrogen.
Geroosterde kikkererwten
Rooster de bloemkool en kikkererwten nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor snijd je de snackkomkommers (verwijder de zaadlijsten) in kleine blokjes. Hetzelfde geldt voor de tomaatjes (knijp het vocht er zoveel mogelijk uit). Voeg fijngesneden peterselie en munt toe en meng alles goed door elkaar.
Tahin dressing
Schep de tahin in een kommetje en voeg genoeg water toe zodat het, terwijl je mengt, een vloeibaar sausje wordt. Ik houd van een beetje dikke saus, dus voeg minder water toe. Maar dit kan naar eigen smaak. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Alles naar smaak. Zet weg tot gebruik.
Vegan shoarma
Kun je verse pita vinden, dan zijn die het állerlekkerste (vaak te koop bij je plaatselijke Maoz of shoarmazaak) maar anders is een geroosterde pita ook prima. Vul die met lekker wat bloemkool, kikkererwten en voldoende salade. Sprenkel de tahindressing erover en zet er lekker meteen je tanden in.
Geen reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.