Menu Vind Restaurant
* woensdag 7 november 2018 *

Bloemkool Tandoori uit de oven

Susan Aretz – Recepten

bloemkooldinerindiaasvegetarisch

Oh wat zijn we toch dol op bloemkool uit de oven. Of dat nu op een hele simpele manier is, met Arabische invloeden of zoals deze Indiase Tandoori bloemkool.

Met een goede Tandoori pasta, een stevige bloemkool en een half uurtje tijd – in die tijd kun je ook deze heerlijke kokosrijst voor erbij maken – staat een smakelijke Indiase maaltijd op tafel. Yum!

 

Bloemkool tandoori

Voor vier personen

1 stevige bloemkool, in gelijke roosjes
2el Tandoori pasta (ik gebruik die van FairTrade original à 75g)
1el yoghurt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – bakblik voorzien van alufolie

Zo maak je bloemkool Tandoori

Meng de kruidenpasta met de yoghurt goed los. In een grote kom doe je de bloemkoolroosjes. Giet daar de kruidenpasta bij en meng (met je handen) alles goed door elkaar. Je wilt dat alle roosjes onder de pasta zitten.

Bloemkool_tandoori

Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool 30-35 minuten, tot ‘ie goudbruin en gaar is. Serveer met (kokos)rijst, raita en Naan.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier