Menu Vind Restaurant
* woensdag 13 februari 2019 *

Bloemkool kokossoep met linzen

Susan Aretz – Recepten

bloemkooldinersoep

Een hele zielige bloemkool lag er nog in de koelkast. Zo eentje die niet slecht genoeg is om weg te gooien, maar ook niet heel fijn knapperig meer is. Een perfecte bloemkool dus om soep mee te maken. Want weggooien is echt zonde!

Een paar smaakmakers erbij, gedroogde linzen en een kwartiertje later heb je deze goedgevulde maaltijdsoep op tafel staan. Ook lekker met een op en top verse bloemkool natuurlijk 😉

Bloemkool kokossoep Smulpaapje

Voor 4-6 kommen soep

2el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
2cm verse gember, gesneden en in grove stukken
1el milde currypasta (mag ook meer, voor een intensere smaak)
500g bloemkoolroosjes (stengeltjes ook meesnijden)
2x 400ml groentefond + 250 ml water (of gebruik 1liter groentebouillon)
1 blik (à 400g) kokosmelk
150g gedroogde gele splitlinzen
zout, peper en fijngesneden peterselie

verder nodig: blender of staafmixer

Makkelijke maaltijdsoep

In een grote (soep)pan verwarm je de olie. Fruit hierin de ui, gember en knoflook vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak die een minuutje mee. Dan gaat de bloemkool erbij, bak ook die een minuut mee aan terwijl je goed omschept.

Bloemkool kokossoep

Voeg nu fond (of bouillon), water en kokosmelk toe. Linzen erbij. Breng alles aan de kook en laat op zacht vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is. De linzen zijn dat dan ook. Doe alles nu in een blender en blend er een gladde soep van. Wil je iets meer structuur? Gebruik dan een staafmixer en mix het geheel niet té glad. Breng op smaak met zout, peper en verse peterselie. Serveer met bijvoorbeeld warme knoflook & koriander Naan of zelfgemaakte Peshawari Naan

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier