Menu Vind Restaurant
* woensdag 20 maart 2019 *

Bloemkool & kokos dahl

Susan Aretz – Recepten

dinerindiaasvegetarisch

Indiaas eten hoeft niet heel moeilijk te zijn. Je hoeft er ook echt niet alle kruidenpasta’s zelf voor te maken. Een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk zijn al een mooi begin voor een heerlijke kom Indiaas comfortfood.

Deze dahl staat ook nog eens in een half uurtje op tafel, is mild van smaak en zit lekker vol met groente. Wat meer wil je voor een makkelijke maar toch spannende doordeweekse maaltijd? Probeer maar!

Bloemkool kokos dahl Smulpaapje

Bloemkool & kokos dahl voor 4-6 personen

1el neutrale olie
1 ui, gesnipperd
1tl geraspte verse gember
1 teen geraspte knoflook
1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
1tl kurkuma
2tl garam masala
½ tl kaneel
1 tl tomatenpuree
600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
500ml groentebouillon
1 blik kokosmelk (à 400ml)
250g rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
100g babyspinazie
optioneel: dikke yoghurt of scheutje slagroom

voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan

Bloemkool & kokos dahl

Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de bloemkool bij die je twee minuutjes op hoog vuur meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde Indiase curry

Nu de bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt, en voeg de linzen toe. Deksel op de pan en zo +/- 25 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de linzen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot de yoghurt/room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de dahl serveert gaat de spinazie erdoor, die slinkt door de warmte. Serveer met rijst en/of Naan.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier