Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)



Een bladerdeegtaartje met heel veel lekkers, maar zonder suiker! Dit bladerdeegtaartje met kokosroom en mango is eenvoudig én lekker.

Het is een taartje waar geen suiker in zit. Met slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango, maar met een vleugje limoen.

Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten.  Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!

Voor vier taartjes

  • 200ml slagroom
  • 100ml kokosmelk
  • 1tl vanille extract
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 1-2el sesamzaad
  • 1 losgeklopt ei
  • 1-2 verse mango’s, geschild en in reepjes
  • verse granaatappelpitjes
  • rasp van 1 limoen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

suikervrij taartje

Suikervrij bladerdeegtaartje met mango

Leg de vier plakjes bladerdeeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Snijd een centimeter van de rand een vierkant in het deeg, zonder het helemaal door te snijden. Bestrijk de buitenste rand nu voorzichtig met losgeklopt ei en bestrooi met sesam.

Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Als de binnenkant onverhoopt toch mee omhoog rijst duw je die na de baktijd heel makkelijk naar beneden. Laat nu afkoelen terwijl je de rest van het taartje klaarmaakt

Taartje met kokosroom

Meng de slagroom met de kokosmelk en vanille en klop met een elektrische mixer tot bijna stijf. Dit kan wel even duren, dus niet opgeven. Hij moet lobbig zijn, maar niet van de mixerhaken afvallen. Snijd de mango in mooie reepjes. Als het bladerdeeg is afgevuld doe je de room in een spuitzak en spuit je die in het midden van het taartje. Daarop gaat de mango, bestrooi met limoenrasp en granaatappelpitjes. Presenteer op een mooie schaal.

Gepubliceerd op 3 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!
9 mei 2024
recept rabarber crumble
 
Rabarber crumble met aardbei en havermout

Een super simpel recept voor een rabarber crumble. Deze crumble maak je met havermout én er zit aardbei door. Genieten!
9 mei 2024
Preisoep
 
Preisoep met erwtjes en waterkers

Dit recept voor preisoep zit bomvol groene groenten. Dus niet alleen prei, maar ook erwtjes en waterkers. Een super gezond soeprecept. Zo gemaakt!
9 mei 2024
spatchcock chicken bbq
 
Spatchcock chicken van de barbecue

Met een zelfgemaakte kruidenrub maak je een heerlijk gekruide spatchcock chicken van de barbecue. Hoe? Dat vertel ik je!