Menu Vind Restaurant
* donderdag 3 januari 2019 *

Bladerdeegtaartje met kokosroom & mango (suikervrij)

Susan Aretz – Recepten

bakkensuikervrijtaart

Een taartje waar geen suiker in zit. Slagroom die een kleine hint van kokos heeft. Zoete mango maar met een vleugje limoen. Allemaal componenten die in dit mega eenvoudige, maar oh zo lekkere taartje zitten.

Dus wil je iets bakken zonder suiker, maar toch op en top genieten dan is dit taartje voor jou!

mangokokostaartje.jpg

Voor vier taartjes

200ml slagroom
100ml kokosmelk
1tl vanille
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1-2el sesamzaad
1 losgeklopt ei
1-2 verse mango’s, in reepjes
verse granaatappelpitjes
rasp van 1 limoen

Verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Suikervrij taartje met mango

Leg de vier plakjes bladerdeeg op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt. Snijd een centimeter van de rand een vierkant in het deeg, zonder het helemaal door te snijden. Bestrijk de buitenste rand nu voorzichtig met losgeklopt ei en bestrooi met sesam.

Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot goudbruin. Als de binnenkant onverhoopt toch mee omhoog rijst duw je die na de baktijd heel makkelijk naar beneden. Laat nu afkoelen terwijl je de rest van het taartje klaarmaakt

Taartje met kokosroom

Meng de slagroom met de kokosmelk en vanille en klop met een elektrische mixer tot bijna stijf. Dit kan wel even duren, dus niet opgeven. Hij moet lobbig zijn, maar niet van de mixerhaken afvallen. Snijd de mango in mooie reepjes. Als het bladerdeeg is afgevuld doe je de room in een spuitzak en spuit je die in het midden van het taartje. Daarop gaat de mango, bestrooi met limoenrasp en granaatappelpitjes. Presenteer op een mooie schaal.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier