Menu Vind Restaurant
* dinsdag 31 oktober 2017 *

Behind the scenes oktober

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Heel eerlijk gezegd dacht ik dat september, met het verschijnen van mijn nieuwe boek, wel een beetje de piek der maanden zou worden dit jaar, maar het houdt maar niet op met toffe momenten.

Dus is er deze maand weer genoeg te vertellen over wat ik meemaakte. En dat is overigens niet altijd alleen maar bubbels & glimlachen….

Leidsontzet

Work life balance

Onze maand begon met vrije dagen voor onze dochter wegens een studiedag, 3 oktober (feestdag in Leiden) én de landelijke stakingsdag. Dat was dus meteen goochelen met opvang. Dankzij opa & oma, mijn flexibele agenda en de BSO kwamen we gelukkig een heel eind. 3 oktober is in Leiden écht een dingetje en nadat ik er nu ruim 10 jaar woon hebben we eindelijk een keer de optocht bekeken en samen een rondje kermis gedaan.

Interview voor Club van Relaxte Moeders

Ik word geïnterviewd door Elsbeth van de Club van Relaxte Moeders. Ze gaat een boek schrijven over moeders die succesvol zelfstandig ondernemer zijn, hoe leuk! Nog leuker is dat we samen een weekmenu samenstellen voor haar toffe site, die in het kader staat van mijn aanstaande optreden bij Koffietijd.

5uurLive

Opnames voor 5uur Live

Want in diezelfde week neem ik, in mijn favoriete keuken bij Siematic in Amsterdam, vijf filmpjes op die de week erna uitgezonden worden bij 5uur Live. Vijf recepten uit mijn boek worden in één dag opgenomen. Dat is flink aanpoten, maar zó leuk om te doen!

Butchers Heaven

Mijn aanwezigheid in Koffietijd de week daarna betekent ook dat mijn vent & kind alleen naar onze familie in Berlijn gaan en dat ik thuis blijf. Het geeft mij de gelegenheid om eens even flink bij te slapen en een middag op stap te gaan met en naar vriendinnen. Butchers Heaven is dit weekend, dus ik geniet samen met een vriendin van heel veel verschillende op de BBQ bereidde gerechten. Smullen!

Live in Koffietijd

De nacht ervoor slaap ik amper, zó zenuwachtig ben ik. Want live op televisie, ik doe het niet dagelijks – understatement van het jaar – en ik wil natuurlijk wel dat het er een beetje goed uitziet. Na de repetitie, waarbij Quinty Trustfull me complimenteert met hoe ik het doe, ben ik een stuk rustiger en gaan de opnames sneller voorbij dan gedacht.

Ik heb er zelfs van kunnen genieten, hoewel ik thuis wel even “instort” als ik me bedenk wat ik gedaan heb en hoe bizar druk ik me daar om had gemaakt. Uit je comfort zone, het is waar de magie begint maar je moet er alleen wel even doorheen 😉 Maar ik ben super happy met het resultaat en de filmpjes die die hele week zijn uitgezonden. Gemist? Dan kun je ze hier nog terugkijken.

Sinterklaas & kerst shizzle

Hoewel het nog even duurt ben ik alvast begonnen met de voorbereidingen voor nieuwe recepten voor Sinterklaas en Kerst. Het kerstmenu dit jaar is een Easy Family Kerstmenu, met heel veel gerechten uit mijn eigen jeugd/familie. Herinneringen, geuren, gemakkelijk maar super lekker. Ik hoop dat jullie het lekker gaan vinden straks!

Kerstvoorbereiding sinterklaasvoorbereiding

Boonjour

In alle hectiek is het heerlijk als je verwend wordt met een proeverij aan huis. De Blije Boon verrast me met een bonenproeverij, verzorgd door Marvin in Amsterdam. Onze hulp is er toevallig en samen proeven we van alle lekkers. Vooral de tortilla van kikkererwten met vulling waar ook weer bonen in zitten verrast ons. Heerlijk!

Boonjour.jpg

Herfstvakantie

Hoewel mijn gezin een groot deel van de herfstvakantie in Berlijn zit en ik gewoon doorwerk hebben we ook nog een dagje samen gepland. In Den Haag wordt door Pro Demos het Kinderrijk georganiseerd, waarbij kinderen op een speelse manier kennis maken met de beginselen van democratie, de politiek en de Tweede Kamer. Super leuk! In de kerstvakantie organiseren ze weer speciale dagen voor kinderen

Prodemos

Diner in de Euromast

Hoe te gek is het als je op 100m kunt dineren, en als uitzicht de skyline en havens van Rotterdam ziet? Dat kan als je dineert in het restaurant van de Euromast. Ik was, samen met nog een aantal anderen, uitgenodigd om de nieuwe herfstkaart te komen proeven.

Euromast persdiner

Per gang mochten we drie gerechtjes proeven (gelukkig in een kleinere versie) met de bijbehorende wijn en daar zaten een aantal fijne verrassingen tussen. Het taartje met gamba (uit de reeks voorgerechten), de vegetarische optie (uit de reeks hoofdgerechten) en de gebakken banaan (uit de reeks nagerechten) vielen op.

Net als de soms prachtige wijn / spijs combi’s, waarbij ik de wijn bij het gamba-taartje en de geweldige rode wijn bij de eend (uit de hoofdgerechtenreeks) echt de absolute toppers vond!

Euromast_skyline

Het kindermenu in de Euromast biedt, naast helaas toch ook best wel weer veel standaard gerechten, gelukkig ook een aantal lekkere opties. In het menu zit ook een doe-boekjes (heel leuk!) en onze dochter heeft al haar gerecht uitgekozen, want die heb ik moeten beloven dat ze de volgende keer mee mag. Want dat gaan we zeker nog een keer doen!

Nieuwe kaart proeven bij Roots Rotterdam

Het restaurant van het Hilton Rotterdam, Roots, heeft sinds kort een nieuwe chef, Paul Dingjan. We mochten kennis met hem maken én de nieuwe herfstkaart proeven. En dat was een aangename kennismaking. Sowieso is Roots een onderschat restaurant wat mij betreft. Het zit in het Hilton in Rotterdam en zal dus wellicht niet de eerste zijn waar je aan denkt als je uit eten wilt in Rotterdam.

Roots interieur Smulpaapje

Toch maar een keer doen, want niet alleen ziet het er prachtig uit (per seizoen wisselt de kleur van de aankleding) maar de prijs/pret verhouding is meer dan in orde. Voor € 37,- eet je een driegangen chef's menu, en het bijpassende wijnarrengement kost je nog geen twee tientjes. Ik was overigens echt aangenaam verrast door de (jonge) sommelière, die voor onze wijnen had gezorgd. Wat een perfecte combinaties. Echt top!

Roots rogvleugel Smulpaapje

Het menu dat wij aten was echt top. Met voor mij als persoonlijke favorieten de rogvleugel met beurre noisette (foto hierboven) en verrassend genoeg ook het dessert, terwijl ik normaal niet echt een zoetekauw ben. En zoals gezegd, topkeuzes qua wijnen bij de gerechten. Ik vermoed dat we als gezin nog wel een keertje terug gaan, want Roots staat niet voor niets ook op Smulpaapje en we hielden met hen eerder dit jaar ook al een zeer succesvolle winactie.

Bart van Olphen_Smulpaapje

Het Zeeuwse Mosselboek van Bart van Olphen

Bart van Olphen houdt zich al enige tijd bezig met duurzame visserij. Naast zijn eigen vis in blik (mijn favoriet tonijn in blik!) en kookboeken komt Bart dit najaar met zijn eigen Zeker Zeeuwse mosselen en kon een bijbehorend kookboek natuurlijk niet ontbreken. Om dit te vieren was er een mossellunch bij Café Caron in Amsterdam. vier gangen Zeeuwse Mosselen met Bart en Alain (Caron) samen. Wat een feest!

Bart van Olphen_perslunch.jpg

Over dat boek vertel ik jullie binnenkort meer, want daar ga ik deze week al uit koken. Zó veel inspiratie voor heerlijke mosselgerechten, en zeker ook minder voor de hand liggende recepten. En wie weet volgt er binnenkort zélfs nog wel een leuke winactie....

Work, work, work

Hoewel persdiners natuurlijk te gek zijn moet er ook gewoon gewerkt worden. Ik interviewde Joris Bijdendijk, voor In de keuken met…, en werkte de interviews uit die ik voor deze reeks had. Deze week verschijnt het interview met Jord Althuizen (Smokey Goodness) en komende maand ook nog het interview met Bob Rijsbergen, de tourchef van Jochem Myjer.

De reeks gaat voorlopig nog wel even door want ik interviewde recentelijk ook Karin Luiten (Koken met Karin) en binnenkort schuif ik aan in de keuken van Yvette van Boven én Janny van der Heijden. Hoe leuk!

Filosofie Smulpaapje en samenwerkingen

Ondertussen ben ik druk bezig om een aantal projecten voor 2018 in de steigers te zetten en daar zitten een aantal te gekke samenwerkingen tussen waar ik me enorm op verheug.

Alle samenwerkingen die ik doe worden door mij -vooraf - getoetst aan de vraag of ik ze kan verbinden aan de pijlers van Smulpaapje – goed eten voor kinderen, uit & thuis – en dat betekent dat ik ook met regelmaat verzoeken afsla omdat ik die niet daaraan kan koppelen en ik niet een reclame-uithangbord wil zijn. Dat betekent voor mij persoonlijk dat principes dus geld kosten, maar het is de enige manier waarop ik wil werken en waarom jij dus een site bezoekt waar bijvoorbeeld geen advertenties en/of banners op staan.

Gelukkig betekent het ook dat als ik met partijen samenwerk en je dat op de site ziet, je er zeker van kunt zijn dat daar goed over na is gedacht en het iets toevoegt aan mijn ambitie om gezinnen met kinderen iets beter te laten eten, of dat nou thuis, op school of in restaurants is. Ook zul je dan altijd in de tekst teruglezen dat het een betaalde samenwerking is. Zie je dat niet staan, dan ben ik niet betaald om een bepaald produkt/dienst te gebruiken. Ik vertel je binnenkort meer over de 2018 projecten!

Wat staat er op de planning

In november start de Kookboeken 7daagse en dat betekent dat je mij, zaterdag 11 november, kunt vinden in boekhandel Scheltema, op het Rokin in Amsterdam. Vanaf 14u tot 17u signeer ik er, help ik je met je eventuele lunchtrommelvragen en ik neem uiteraard iets lekkers te proeven mee. Kom je ook?

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier