Menu Vind Restaurant
* woensdag 1 mei 2019 *

Behind the scenes april

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Na máánden van voorbereiding is het dan nu zo ver. Onze verbouwing begint. Daarover vertel ik je in deze achter de schermen wat meer. Maar ook over het nieuwe boek dat er aan komt, want ook dat begint steeds meer vorm te krijgen.

Maar er was ook tegenslag, een meivakantie, prachtig weer en nog véél meer. Nee, het is nooit saai in huize Smulpaapje. Lees maar 😉

keukenverbouwing_SusanAretz

Project verbouwing

Wie mij (ook) op Instagram volgt kan bijna dagelijks mee kijken hoe we onze benedenverdieping aan het omtoveren zijn, onder andere met mijn absolute droomkeuken. Want begin april wordt de oude eruit gesloopt. De keuken lieten we ontwerpen en op maat maken, dus plaatsen was niet 1,2,3 gebeurd. Het betekende ook dat we in april de logeerkamer tot woonkamer moesten omturnen.

keukenverbouwing koken SusanAretz  keukenverbouwing halverwege SusanAretz

Na twee weken was de vriezer qua voorgekookte maaltijden helaas wel leeg, en ja op één pitje koken is nog best lastig koken op zo’n zolderkamer. Het werd improviseren. Maar het is het allemaal waard. Want hoewel het nog niet 100% klaar is, is de keuken sinds vandaag wel weer te gebruiken en zijn we zó blij met het eindresultaat! Binnenkort laat ik je meer foto's zien.

Borrelboek komt er aan!

Maar jeetje jongens, een verbouwing tegelijkertijd met het schrijven van een nieuw boek is nog niet zo eenvoudig. Onderschatting is wel een van mijn kerncompetenties zullen we maar zeggen…  Dus reed ik in de 2e week van de verbouwing naar Limburg, waar ik me een paar dagen terugtrok in De Heerlijkheid Vijlen om stofvrij te kunnen schrijven. Met dank aan Bas & Jeanette Hoogland lukte dat én hoefde ik ’s avonds niet alleen te eten. Hard werken, gecombineerd met gezelligheid. De ultieme combi! 

Vijlen SusanAretz Vijlen huis

We startte deze maand ook met de eerste serie foto’s voor het boek. In de geweldige showroom van NEFF schieten we niet alleen de cover  (die ik jullie hopelijk héél snel kan laten zien) maar ook al de eerste gerechten én drankjes. Oh mensen, het wordt zo mooi!

fotoshoot borrelboek.jpg

Mijn oude passie

Voordat ik fulltime met Smulpaapje startte (alweer 3 jaar geleden!) was ik social media adviseur. Heel af en toe doe ik nog opdrachten op dat werkgebied en hoe tof als je dat kunt combineren met je liefde voor eten. Deze maand startte ik met een heel gaaf social media project voor een restaurant in mijn eigen stad, Leiden.

Samen met een fotograaf vertalen we hun te gekke verhalen naar mooi beeld en bijpassende tekst voor hun social media kanalen. Zó leuk om weer te doen! Via hun instagramaccount kun je vanaf mei meekijken naar hoe het geworden is. 

Jammer maar helaas

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn trouwens. Vorig jaar brak ik mijn kleine teen wat tot een hoop ellende leidde aan mijn beide voeten. Ik zal je de details besparen. Resultaat is dat ik ergens in juni geopereerd ga worden, zo werd met de orthopeed deze maand besproken. Het is niet anders, maar ik verheug me er niet echt op kan ik je vertellen.

Meivakantie

En dan alweer sneller dan je verwacht is het meivakantie. Tijd om met ons meisje door te brengen maar ook de uitdaging om dat te combineren met een volle agenda én een verbouwing. Het is even puzzelen, maar het lukt.

Pasen Noordwijk.jpg strand Zandvoort.jpg

We brengen een paar dagen samen aan het strand door met familie uit Berlijn. Ons moppie logeert bij mijn ouders, wat ik meteen kan combineren met het opzoeken van oude bekenden. En dan is er gelukkig altijd nog de BSO… Zijn schoolvakanties bij jullie ook altijd zo'n gepuzzel?

Masterclass bij de meesterslager

Ik hou er zó van, meekijken in de keuken van ambachtsmannen/-vrouwen. Dat is precies wat we doen tijdens een masterclass bij meesterslager Johan van Uden, van Chateaubriand in Heemstede. Ik schreef er dit artikel over.

Susan_seafood Miraval

Persbijeenkomsten

Hoewel ik vooral heel veel nee zeg tegen de vele uitnodigingen op dit moment (soms is het zo jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten 😉) schuif ik wel aan bij de Winemakerslunch van wijnhuis Miraval. We proeven er verschillende wijnen en eten de lékkerste fruits de mer ever! Meer over lezen? Dat kan hier!

Work work work

En dan is het eind van de keukenverbouwing in zicht (hoewel we in huis nog lang niet klaar zijn qua verbouwing) en kan ik – eindelijk – weer gaan koken. Oh wat heb ik daar zin in. Ik sta te trappelen om mijn nieuwe ovens uit te gaan proberen, daar komt gauw een lekker recept mee op de site. Maar ook om weer heel veel lekkere nieuwe recepten voor jullie te maken.

Heel veel dank aan Maaike, Debby, Emma en Eefje,  die de afgelopen maand hielpen met een gastrecept!

 

De hectiek gaat nog even door

Want volgende maand is er dan eindelijk Taste of Amsterdam. Daar gaan we drie dagen lang heel veel kinderen lekker laten koken en kennismaken met de fun van groente & fruit. Ik heb er super veel zin in, en hopelijk zie ik (een aantal van) jullie daar! Het hele programma vind je hier.

Borrelboek deadline

Tot dat moment is het nog een maand volle focus op het afronden van het borrelboek. We gaan komende maand nog vier dagen fotograferen en álle recepten gaan dus nog een keer gemaakt worden. Dat wordt dus héél veel koken, bakken, fotograferen én opeten 😉 zodat jullie straks het allerlekkerste borrelboek denkbaar kunnen kopen!

Wil je mij dagelijks volgen, dan kan dat via Instagram (vind ik leuk!) en volgende maand neem ik jullie hier natuurlijk ook weer mee voor een nieuw kijkje achter de schermen! 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier