Menu Vind Restaurant
* vrijdag 30 maart 2018 *

Behind the scenes 2018 - maart

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Afgelopen maand was voor mij een maand van bezinning. Waarom doe ik wat ik doe? Waar word ik blij van? Wat wil ik met Smulpaapje? Het waren zomaar een aantal dingen die me bezig hielden. Het is grappig dat je daar minder over deelt, maar ook dit hoort bij ondernemerschap en daarom vertel ik toch ook daar maar eens over.

Want het was ook de reden om het ietsie rustiger aan te doen, meer tijd te nemen voor mijn gezin, voor een dagje ongegeneerd alleen maar Netflixen. Neemt niet weg dat deze maand gelukkig 31 dagen telt en er dus nog steeds genoeg leuks over bleef en ik de rest van de maand zeker niet stil zat... Dat zie je wel weer in deze Behind the Scenes...

Behindthescenes_Foodelicious.jpg

Genieten van lekker eten

Wie mij een beetje kent weet ik dat ik niet alleen beroepsmatig geniet van lekker eten, maar me gelukkig ook omringd weet door vrienden die wel van wanten weten. Als je door de familie Foodelicious uitgenodigd wordt om te komen verjaardagslunchen, dan weet je dat je meer dan goed verzorgd word. Wat een mooi begin van de maand.

Boekpresentatie Bas Robben

Deze maand werd ook het nieuwe boek van Bas Robben gepresenteerd. Dat was een mooie aanleiding om hem te interviewen (klik hier voor het interview) maar ook om zijn boek te reviewen (lees hier) en er uit te koken (recept).

Behindthescenes_Vet

Werkbezoek innovatielab Coca Cola

Met de trein naar Brussel, dat doe ik niet iedere dag. Het was voor een bijzondere gelegenheid, namelijk om een kijkje te nemen in het innovatielab van Coca Cola. Waarom ik dat deed en wat ik er van vond lees je in dit uitgebreide artikel dat ik er over schreef.

Nieuwe chef Hoofdstad Brasserie

Sinds kort is er een nieuwe chef in Hoofdstad Brasserie. Een mooie gelegenheid om naar Amsterdam af te reizen, voor een perslunch die ter gelegenheid hiervan werd georganiseerd, en kennis te maken met Sebastian Baquero Garces. Klassieke bistrogerechten staan er op de kaart, in een restaurant dat verder gelukkig niet is veranderd.

Behindthescenes_HoofdstadBrasserie.jpg

Wij genoten onder andere van een lekkere paté en croûte, maar er kwam ook gravad lax, foie gras en risotto voorbij. Allemaal in het aangename gezelschap van mede foodies. Er zijn vervelendere donderdagmiddagen…

Hilton Den Haag met kids

Na een dag Friends marathon te hebben gehouden – ik kan het wel, een dag niksen… - vertrok ik met onze dochter naar Den Haag voor een weekendje samen weg. Overnachten in het Hilton hotel, waar de door mijzelf geboekte kamer werd geupgrade naar een nóg mooiere kamer.

Als we alleen dat hadden gedaan had mijn dochter het al geweldig gevonden, want die riep bij alles in het hotel alleen maar Oh wauw! En danste, letterlijk, op de bedden van plezier. Zij werd ook echt met alle egards behandeld, wat een toppersoneel in Den Haag zeg. Echt geweldig!

Behindthescenes_Hilton

De ochtend erna mochten we blijven ontbijten in het hotel en alleen al daarom wil ik absoluut terug. Wat een heerlijk ontbijtbuffet. Normaliter vind ik de prijzen van een los ontbijt in hotels echt absurd (en ook hier is het aan de prijs trouwens) maar we hebben echt waanzinnig ontbeten. Sowieso was het samen een weekend op stap met mijn dochter te leuk en hebben we beiden intens genoten!

Museumnacht voor kids Den Haag

Maar goed, we kwamen dus voor de Museumnacht voor kids waar we voor uitgenodigd waren. Het was zó leuk, dat ik er maar een heel artikel over geschreven heb 😉 (ook met een aanbod voor de organistatie trouwens, want er was wel één verbeterpuntje…)

Behindthescenes_Museumnacht

Lunch dates

Zoals ik al zei, ik ben gezegend met heel veel lieve vrienden en familie om me heen die net als ik van lekker eten houden. Dus op zondag naar Amsterdam afreizen om te lunchen met familie bij Dauphine is dan ook geen straf. Zeker niet als dat betekent dat je een van de lekkerste steak tartare kunt eten die ik recent heb gehad. Aanrader hoor!

Behindthescenes_Dauphine.jpg

Thuis lunchen doe ik niet altijd heel uitgebreid, maar als culi-vriend Mathijs Vrieze langskomt is dat natuurlijk een prima excuus om even wat extra lekkers op tafel te zetten. Het werd deze aspergesalade uit het boek Zes Seizoenen, waarvan de review volgende week online komt.

aspergesalade

Foodconcepten Utrecht Centraal

Ik trakteerde mezelf ook nog op lunch bij Comptoir Libanais, die sinds kort in Utrecht zit, nadat ik in Utrecht een zakelijke afspraak had gehad. Het is overigens een van de vele nieuwe foodconcepten die op en om het Centraal Station in Utrecht zitten. Pret a manger, Leon, Five Guys, de Seafood bar. Het zijn maar een paar van de nieuwkomers die een tripje naar Utrecht nog meer de moeite waard maken.

Comptoir Utrecht CS mezze

Restaurants in Den Haag

En ook deze maand vertoefde ik weer een paar dagen in Den Haag en Scheveningen, om voor IENS insider langs te gaan bij de insider restaurants. En ook deze maand heb ik weer zulke prachtige restaurants ontdekt.

IENSinsider_DeDis

Op IENS vind je inmiddels de reviews die ik tot nu toe heb geschreven, maar ik zal binnenkort ook eens mijn eigen favorieten op een rijtje gaan zetten! Ik zal mijn tripjes naar Den Haag nog gaan missen. Mijn maag & taille zullen daar minder rouwig om zijn trouwens, hahaha.

Family time

YES! Eindelijk is het weer beter qua weer. Na al die verrekte koude dagen was het een genot om samen op de fiets te stappen en een lekker stuk de natuur in te fietsen. We boffen met Boerderij ’t Geertje op fietsafstand, dus daar fietsen we lekker naar toe. Knuffelen met geitjes, zien hoe de grote geiten gemolken werden en natuurlijk lekker boerenkaas mee voor naar huis. Een heerlijke zondagmiddag!

Behindthescenes_Geertje.jpg

In de keuken met...

Ook deze maand ging ik op pad om voor jullie de leukste foodies - in de breedste zin van het woord - te interviewen voor deze serie, die inmiddels alweer bijna een jaar loopt. En kun je nu het interview lezen met Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden,

The Avocdaoshow lichtbak

Deze maand sprak ik met Ron Simpson, mede-oprichter van de Avocado Show in Amsterdam. Over foodconcepten, liefde voor avocado en nog véél meer!

TLV van Jigal Krant

Uit het niets lijkt het wel alsof de keuken van Tel Aviv ineens mega populair is. Na het succes van Ottolenghi ook niet heel raar, maar Jigal Krant - auteur van het nieuwe kookboek TLV - geeft aan dat de gerechten die worden bereid in Tel Aviv toch wel echt heel anders zijn dan die van Ottolenghi. Wij mochten dat zelf ervaren tijdens een workshop met hem, ter ere van het verschijnen van zijn boek.

TLV workshop Jigal Krant

Dat werd een middag niet alleen lekker samen koken, maar natuurlijk ook heel veel proeven. En dat was geen straf. Meer over zijn boek én de recepten hierin lees je binnenkort uitgebreid terug in een boekreview!

TLV boreka

Wat doen we volgende maand?

April staat al behoorlijk volgepland. Met zakelijke afspraken, opdrachten, perslunches én een toffe persreis. Zoals altijd ben je als eerste op de hoogte als je mij volgt via Instagram en/of Facebook. Maar volgende maand is er natuurlijk ook weer een uitgebreide terugblik. Voor nu, hele fijne paasdagen en een mooi april toegewenst!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier