Menu Vind Restaurant
* woensdag 31 januari 2018 *

Behind the scenes 2018 - januari

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Een nieuw jaar. Als dit jaar net zo snel gaat als het afgelopen jaar, dan staat ons nog wat te wachten. Het is in ieder geval het jaar dat we 5 jaar Smulpaapje afsluiten, want volgende maand vier ik alweer de 6e verjaardag van Smulpaapje. Hoe gaaf?!

Deze maand stond vooral in het teken van werken voor opdrachtgevers. Maar ik deed ook een hoop andere leuke dingen. Lees maar gauw verder!

Slowth _ behindthescenes.jpg

Hallo 2018

Het nieuwe jaar is nog maar koud een paar dagen oud en ik ben al weer op pad. Om de plannen voor mij en Smulpaapje concreet te maken. Ik heb gemerkt dat na de focus op het maken van mijn boek afgelopen jaar, het nu belangrijk is dat ik concreet ga maken wat ik dit jaar wil doen en bereiken. Ik word daar heel blij van en het helpt als je tegen partijen duidelijk kunt zijn over wat je doet en waar je goed in bent.

Dus is dit ook een moment om met wat mensen bij te praten. En wat fijn als dat dan vaak ook nog samengaat met een lekker nieuw tentje ontdekken, zoals Slowth in Amsterdam. Waar je de hele dag Taiwanees kunt brunchen.

Receptuur ontwikkeling

Dat het helpt om doelstellingen voor je zelf concreet te maken blijkt meteen als ik door Rude Health gevraagd wordt om samen te werken bij de introductie van hun nieuwe muesli’s. Receptuurontwikkeling is voor mij een van die pijlers voor het komend jaar en ik mag dat voor hen meteen gaan doen door een tof nieuw recept te bedenken met die muesli’s.

Dat recept staat trouwens nu al op hun site online. En de muesli’s zijn ook  al te koop. Zo snel kan het soms gaan.

Horecava

Traditioneel is in januari ook de Horecava in Amsterdam. Ik ga o.a. langs bij de lancering van de Amsterdam Food Pitch. Proef er prachtig gekweekte king fish en maak me druk over het feit dat een snackbar snack (de Mexicano) gebruikt wordt door pasta.

Pop up Alex Haupt

Na de Horecava fiets ik door naar Café Binnenvisser waar, eenmalig, chef Alex Haupt (voorheen Hoofdstad Brasserie) kookt, als smakelijke begeleiding bij een aantal natuurwijnen die die avond te proeven zijn.

Alex pop up_behindthescenes januari

Vooral de pizza van ricotta met boerenkool is een regelrechte smaaksensatie, net als de Italiaanse fritello gevuld met op hout geroosterde kastanjes. Mmmmm!

Koken op de BSO

Diezelfde week ben ik te gast bij de kookclub van de BSO van mijn dochter. Het is zo tof om te zien hoe ze daar iedere week, onder begeleiding de lekkerste dingen koken en bakken. Deze week zijn dat – niet geheel toevallig – de sneeuwmancupcakes uit mijn boek ‘Wat lunchen we vandaag?

BSO_behindthescenes januari.jpg

Wat zou het toch geweldig zijn als dit soort initiatieven op meer scholen en BSO’s zou gebeuren! Overigens ga ik komende maand met de kookclub naar een restaurant in Leiden, zodat zij - letterlijk - een kijkje krijgen hoe het toegaat in een professionele keuken. Super leuk!

In de keuken met…

Ook dit jaar ga ik verder met de interviewreeks ‘In de keuken met… ‘ dus ik rijd deze maand langs allemaal te gekke foodies en vraag ze het hemd van het lijf. En hoe heerlijk is het als je bij een aantal mag aanschuiven en een vorkje mag mee prikken. Bas Robben kookt zelfs voor me uit zijn nieuwe boek, en dat was me toch lekker!

Bas in de keuken _behindthescenes.jpg

Komende weken zie je o.a. hoe het er thuis aan toe gaat bij Bart van Olphen (Fish Tales), Nadia Zeriouali (Nadia & Merijn) en bij Bas Robben (auteur van Zuur en binnenkort Vet)

Boos

Ik word deze maand ook ongenadig boos. Want Honig start een challenge waarbij een gezin 365 (!!!) dagen met de pakjes & zakjes van Knorr moet koken. Iedere dag dus hé. Een gezin, met drie opgroeiende kinderen. Dit vond/vind ik daar van…Honig reageerde overigens op mijn artikel, dat vind ik dan - ongeacht wat je van hun reactie en campagne vindt - wel weer sportief.

Uit eten

Alle goede voornemens ten spijt mag ik ook deze maand weer een aantal keren uit eten. We vieren als eerste de verjaardag (en gezondheid) van mijn vent bij Roots, in Rotterdam. Heerlijk hoe ook onze dochter daar met alle egards behandeld wordt.

Roots_behindthescenes januari.jpg

En nog heerlijker dat het kindermenu echt meer dan prima in orde is! Tot haar grote vreugde mag ze zelfs mee de keuken in om haar eigen hoofdgerecht te maken (gebakken vis). We hebben een heerlijke avond!

IENS Insiders

Om IENS Insiders te lanceren (waar ik ook een bijdrage aan lever!) ben ik uitgenodigd bij restaurant Mos, in Amsterdam. Tijdens een prachtig viergangen diner (niet zo gek dat dit restaurant een Michelinster heeft!) wordt de aanwezige pers verteld over het Insider platform dat IENS lanceert.

IENS Insider

Wat is IENS insiders?

Insider biedt een overzicht van Amsterdamse, Rotterdamse en Haagse restaurants die zich op culinair gebied onderscheiden. Ze worden geselecteerd op basis van een van de volgende criteria: Het restaurant heeft een of meerdere Michelinsterren of een vermelding in onder andere de Bib Gourmand van Michelin of Gault Millau.

Of: Het restaurant scoort een 9 of hoger en heeft minimaal 25 recensies op IENS en een gemiddelde menuprijs van minimaal € 35,00 of hoger op basis van 3 gangen. Daarnaast delen ambassadeurs (waaronder ik dus!) hun ervaring op het IENS-profiel van de Insider-restaurants. Een mooie gelegenheid om Den Haag beter op de kaart te zetten, want wat mij betreft is die stad echt te veel ondergewaardeerd qua restaurants en city trip mogelijkheden.

Thuis koken voor vrienden

Maar hoe heerlijk uit eten gaan ook is, er is niks fijner dan thuis zelf te koken voor vrienden. En ook dat doe ik deze maand. Van Smulpaapje maak ik het stoofvlees, volgens recept van Erik van Loo en de sticky toffee pudding van Nigella Lawson, als onze BBQ kookclub (inclusief 4 kinderen) komt eten. Met 12 personen is het even uitkienen hoe we het doen qua ruimte en hoeveelheid eten, maar er is gelukkig genoeg voor iedereen. Ik hou van dit soort zondagmiddagen.

Dus dat doen we twee weken daarna gewoon nog een keer. Dit keer maak ik een Aziatische pulled pork, die we eten op een gestoomd bao bun broodje. Genieten geblazen! Ik zal zorgen dat het recept ervan op Smulpaapje komt want je kunt de pulled pork niet alleen op de BBQ maken, zoals wij deden, maar ook gewoon in de oven.

Het recept van het toetje van die dag - een bloedsinaasappel panna cotta - staat trouwens al online.

Work work work

Maar er wordt ook gewoon gewerkt. Hard gewerkt. Ik schrijf de social media strategie voor een nieuw food concept in Amsterdam. Dat is zó leuk om weer te doen. Ik ben van huis uit social media en communicatie adviseur. En nu kan ik die liefde voor social media combineren met mijn liefde voor lekker eten. Het beste van twee werelden in één.

Maar ik ben ook bezig met het bedenken van een eigen food concept, iets wat ik super leuk vind om te doen. Dit wordt er eentje die is toegespitst op het eten onderweg voor gezinnen. Ik kan jullie er hopelijk binnenkort meer over vertellen!

En tussen de bedrijven door heb ik ook het sporten weer opgepakt. Ik probeer twee keer per week 45 minuten baantjes te zwemmen. En nadat de eerste keer echt ongenadige spierpijn oplevert vind ik het inmiddels écht leuk (shock!!!) en zwem ik gemiddeld 60-70 baantjes per keer. Hopelijk blijft dat zo. Maar dat hoor je volgende maand ;-)

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier