Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 februari 2018 *

Behind the scenes 2018 - februari

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Altijd als ik denk dat het nu wel een maandje rustiger wordt gebeurt er iets waardoor het tegenovergestelde gebeurt. Dat is eigenlijk ook meteen leuk, want het houdt mijn werk afwisselend en soms hou ik weer wel van verrassingen 😉

Zoals dat ik onverwacht op televisie kwam afgelopen maand en er volop aandacht was voor de essentie van Smulpaapje. En dat in de maand dat de site haar 6e verjaardag viert. Hoera!

IENS isider.jpg

IENS Insider

Zoals ik vorige maand al vertelde, ik ben door IENS gevraagd om hun ambassadeur te zijn voor de Insider restaurants in Den Haag. Deze maand ging ik twee dagen op pad om een groot deel van die restaurants te bezoeken.

Dat betekent op één dag héél veel proeven, notities maken, foto’s natuurlijk en dat allemaal omzetten in teksten voor op de site van IENS. De eerste zijn inmiddels daar al terug te vinden. En ik ben er weer achter hoe geweldig Den Haag culinair gezien is!

Indiaas uit eten in Scheveningen

Maar ook privé ontdekte ik weer een fijn nieuw restaurant. In het Kurhaus is sinds kort Veda te vinden. Een Indiaas restaurant waar je onverwacht lekker kunt eten, maar ook gewoon kunt binnenlopen voor een hapje en een klein drankje. Zelfs ons jonge dametje kon het bekoren!

De hele review lees je hier.

Plantaardig, daar kun je op bouwen

Door de Green Proteine Alliance was ik uitgenodigd voor een volledig plantaardig diner in de Hortus in Amsterdam. Het was de aftrap van een campagne om meer mensen plantaardig te laten eten. Nu eten wij al met grote regelmaat zonder vlees – je vindt al meer dan 150 vega recepten op de site – maar 100% plantaardig, dat vind ik best een uitdaging.

challenge traktaties.jpg

Maar we aten werkelijk fantastisch én ik kreeg een leuke challenge mee; een eiwitrijke, maar plantaardige kindertraktie. Deze appelmandjes (zonder hengsel dan) zijn een eerste poging daartoe. Binnenkort volgt nog een tweede, hartige traktatie.

Choux Amsterdam

Waar ze ook fantastisch met groente kunnen koken is bij Choux. Ik ging er met Ianna van Beginspiration lunchen deze maand en werd weer even eraan herinnerd hoe geweldig dit restaurant van Merijn van Berlo is.

Viergangen lang verrast worden, niet alleen door wat er op ons bord kwam maar zeker ook door de bijbehorende wijnen. Echt een aanrader!

Choux web2.jpg

Mannen in de keuken

Wat ook een aanrader is, is als er twee mannen in de keuken staan en je zelf niets hoeft te doen 😉 Dank je wel aan mijn lieve vent en Hidde voor een avondje relaxen voor mij, terwijl onze kinderen met elkaar aan het spelen waren.

Hidde.jpg

In de keuken met…

Ze stond op mijn verlanglijstje en deze maand was het zo ver, ik mocht Janny van der Heijden interviewen voor In de keuken met… En wat een heerlijk gesprek was dat. Smoorverliefd ben ik inmiddels ook op haar lieve teckelpup. Het interview lees je volgende maand terug op de site.

Teckel Janny van der Heijden.jpg

Deze maand kwamen er trouwens ook twee nieuwe interviews online in deze reeks. Met Bart van Olphen en met Nadia Zerouali.

Voedingseducatie

Een van de stokpaardjes van Smulpaapje. Ik zou het zó geweldig vinden als hier meer aandacht voor kwam. Kinderen leren over eten, waar het vandaan komt en hoe belangrijk goed eten voor je is. Dat deed ik eerder al op een school in Amsterdam, deze maand nam ik de kookclub van mijn dochter’s BSO mee om te kijken in de keuken van een écht restaurant.

Wat een heerlijke en leerzame ervaring was dat. Je leest er hier meer over.

Smulpaapje bij Editie NL

En dan was er het onverwachte telefoontje van de redactie van Editie NL. Aanleiding was de kinderrestaurantgids van Gault Millau in Belgie en het artikel dat daarover verscheen in het AD, waarin ook Smulpaapje werd genoemd.

Het was zó leuk om dit samen met mijn dochter en 2 vriendinnen te filmen, in restaurant RIJKS in Amsterdam. En super blij ben ik met resultaat dat in Editie NL kwam. Je leest er álles over in dit artikel.

Restaurant Pearl - Hilton Den Haag

In het Hilton Hotel in Den Haag waren we te gast bij restaurant Pearl. Dat restaurant ging begin dit jaar volledig op de schop. Niet alleen qua interieur, maar ook qua menukaart. Het resultaat is een prachtig restaurant, in de stijl van Vermeers schilderij Het meisje met de parel, met een kaart die past bij deze tijd.

restaurant Pearl

Chef Frank Uphoff staat in de gigantische keuken en zorgt voor de mooiste vleesgerechten, met vlees van Nice to Meat. In de dinerzaal worden de voorgerechten en charcuterie ter plekke voor je bereid. De avond dat wij te gast waren zat het restaurant tot de laatste tafel vol.

restaurantPearl.jpg

En dat is niet zo gek. Het vlees is super bereid - ik had een Bavette - met frietjes van de Frietboutique en ook de wijnen zijn top. Een mooie eerste kennismaking!

Nieuwe hobby en voorjaarsvakantie

Vorige maand had ik het ook over mijn nieuwe hobby, zwemmen. En guess what?! Ik vind het nog steeds mega leuk. Dus twee keer in de week vind je mij in het zwembad voor minimaal 60 baantjes. Wie had dat ooit gedacht?!

En dan is het alweer voorjaarsvakantie. Daar waren we wel even aan toe. We gingen een paar dagen op bezoek bij onze vrienden net buiten Londen. Dit keer niet alleen voor plezier, maar ook omdat ik in die vakantie nog een dagje heb gewerkt.

In Londen dus. Voor een super spannend project. Waar ik nu helaas nog niet zo veel over kan vertellen, maar hopelijk heel snel meer. Want het wordt zó leuk!

Tot volgende maand!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier