Menu Vind Restaurant
* donderdag 26 april 2018 *

Behind the scenes 2018 - april

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Ik hou van april. Na het moeizame begin van het eerste kwartaal heb ik zin in deze maand. Er staan toffe diners op het programma, ik ben hard aan het werk voor opdrachtgevers, volop bezig met een tot nu toe geheim project.

Maar er zijn ook boekpresentaties, er is een persreis én een onverwachte trip naar een plek waar ik niet had verwacht zó snel te gaan. Kortom, er valt weer genoeg te vertellen over hoe mijn leven er afgelopen maand uitzag. Let’s go!

paasbrunch.jpg

Fijne paasdagen

Nadat de content voor jullie voor Pasen is gemaakt is het tijd om zelf te genieten van een lang weekend op bezoek bij familie. We brunchen met mijn schoonfamilie op het strand en de dag erna rijden we naar het Oosten van het land voor een brunch bij mijn familie. Altijd fijn om iedereen weer even te zien!

Business & pleasure

Als ik business & pleasure kan combineren is dat te gek. Dus als ik met culi-collega Manon ga lunchen bij Brasserie Ambassade, is dat niet alleen een mooie gelegenheid om bij te kletsen maar ervaren we tegelijkertijd hoe fantastisch je hier kunt lunchen. Ik schreef er dit artikel naderhand over en inmiddels is er ook al een gelukkige winnaar van de bijbehorende winactie.

Ook de lunch met culi-collega Claartje Schröder bij de Kanarieclub combineert het beste van beide werelden. Het is te gek om van elkaar te leren. Handig ook om dan daarna niet van je plek weg te hoeven als je bijpraat met een van de PRbureaus waar ik contact mee onderhoud.

Boekpresentatie Smokey Goodness

Op zondag bezoek ik de ongelofelijk drukke boekpresentatie van boek drie van Smokey Goodness. Geen gewone boekpresentatie, maar een BBQ evenement waar meer dan 1000 die hard BBQ fans op af zijn gekomen. Lange rijen overal, die ik maar oversla, voor geweldige gerechten.

Gelukkig staan die ook in het nieuwe boek van Jord Althuizen, dus kun je ze ook thuismaken. De review lees je hier.

Culiperslunch

Meteen de maandag daarna is de jaarlijkse culiperslunch. Een culinair en collegiaal feestje, waar we elkaar ontmoeten, nieuws proeven en met een mega goodiebag naar huis gaan. Er was volop te ontdekken en mijn favorieten lees je hier terug.

Laptop dag en besprekingen

Maar er wordt ook gewoon achter de laptop content gemaakt. Artikelen, recepten, zodat jullie iedere week weer iets nieuws te lezen hebben. Besprekingen zijn er ook. Om bij te praten met PR bureaus, met het AD (houd AD Koken en Eten begin mei in de gaten!) en om een geheim project te bespreken met mijn webjongens (ehrm, mannen. Sorry heren 😊)

Chaudfontaine bron

Persreis Chaudfontaine

Halverwege april reis ik, op uitnodiging van Chaudfontaine, mee naar Belgie. Naar het plaatsje Chaudfontaine, waar de bronnen van het watermerk zich bevinden. We leren er over de verschillende soorten water, maar nemen ook een kijkje in de bottelarij én bij de daadwerkelijke bron waar al het mineraalwater vandaan komt. Heel leerzaam. Naast ook gewoon heel gezellig!

Bookstoreday

Zaterdag 14 april was het Nationale Bookstoreday. En ter gelegenheid daarvan was ik, door H. de Vries Boeken in Haarlem, uitgenodigd voor een kookboekenauteurspanel. Samen met Bas Robben (auteur van Vet en Zuur), Joel Broeckaert (recensent & auteur) en Janneke Vreugdenhil (auteur van o.a. Groente en Solo Food) werden we geïnterviewd door niemand minder dan Janny van der Heijden. Wat een fijne middag was dat!

Bookstoreday

Persdiner Het Bosch Waterfront Kitchen

Na de middag in Haarlem meteen door naar Amsterdam, waar ik – samen met een goed vriendinnetje – mag aanschuiven om te proeven van het nieuwe concept van restaurant Het Bosch. Gelegen aan het water, vlak achter de Zuidas, eten we de lekkerste gerechten. Wat een onverwacht feest!

Het Bosch Waterfront zeebaars

Een uitgebreidere review volgt nog, maar ik kan je al wel verklappen dat we echt blij verrast en met een zeer goedgevulde maag het restaurant verlieten.

Kaasproeverij Président bij Kaagman & Kortekaas

Nog meer proeven. Kaas dit keer. Xavier Thuret is fromager en heeft meerdere prestigieuze titels op zijn naam staan. Hij nam ons mee in de wereld van Franse kazen, waaronder die van het merk Président. Het werd een proeverij waarbij diversiteit, kwaliteit, historie en het unieke verhaal van kazen uit heel Frankrijk aan bod kwam. Want proef jij het verschil tussen gepasteuriseerde en rauwmelkse kaas? En wat is het geheim van de lekkerste kaas (kamertemperatuur!)

Président proeverij.jpg

Onder het genot van een goed glas wijn (want zoals Xavier zegt, kaas houdt niet van water, wél van wijn. Amen!) proefden we op vijf bordjes van steeds twee verschillende wijnen. Wat een genot om zo de vrijdag af te sluiten.

Family time bij restaurant Pearl in Den Haag

Waren we er begin dit jaar voor een persdiner, dit keer ging ik er met mijn gezin eten. Ik moest mijn dochter wel even uitleggen dat eten in het restaurant van een Hilton hotel niet automatisch betekent dat je er ook blijft slapen (het was haar erg goed bevallen, dat merk je wel 😉) Samen eten dus, in het prachtige restaurant Pearl.

Pearl_meatanddiscover

Pearl is in de basis een restaurant dat héél goed vlees op de kaart heeft staan, maar ben je geen vleeseter, dan zijn er ook vega en visopties mogelijk. Dochterlief koos voor een stukje vis, wij mochten kiezen uit een prachtige selectie vlees. Niet alleen was het eten heerlijk, ik ben ook iedere keer weer zo blij verrast door het geweldige personeel. Gastvrijheid, kinderen in restaurants, ze snappen het hier zó goed.

Pearl_dessertMeike

En tot grote vreugde van ons meisje mocht ze vandaag weer helpen in de keuken en haar eigen dessert maken. Kortom, we hadden een heerlijke avond samen!

Dutch Cuisine x Brabantse Wal asperges perslunch bij restaurant Hemingway

De eerste keer dat ik mocht eten bij restaurant Hemingway in Bergen op Zoom staat me, een aantal jaar later, nog steeds bij. Ik baalde dan ook flink dat ik er de afgelopen edities niet bij de perslunches kon zijn. Gelukkig kwam er de uitnodiging voor een speciale aspergelunch en kon ik thuis regelen dat ik dit keer wel kon gaan. Wat een feest weer!

asperges Hemingway.jpg

Biologische asperges van de Brabantse Wal stonden op het menu, en volledig in de stijl van Dutch Cuisine. Dat betekent iedere gang een andere bereiding van asperge. En dat is verrukkelijk kan ik je vertellen. Zeker als je weet dat Luc Kusters, van restaurant Bolenius, een aantal van de gangen voor zijn rekening nam. Binnenkort lees je hier nog veel meer over!

Op reis naar Tel Aviv

Terwijl ik volop bezig ben met koken uit het nieuwe boek TLV van Jigal Krant en daarover tweet krijg ik een berichtje van hem. Of ik zin heb om mee te gaan naar het échte Tel Aviv. Ehrm... d'uuuuh. Hell ja! Want sinds de eerste bladzijde uit zijn boek, zijn enthousiaste verhalen erover én de gerechten die ik uit het boek heb gemaakt ben ik intens nieuwsgierig naar deze bijzondere stad.


  Foto uit het boek TLV

Dus vertrekken we, vlak voor Koningsdag, samen naar de zonnige badplaats. Hoe het daar was, wat ik heb gezien én gegeten natuurlijk. Je leest het allemaal terug in de volgende Behind the Scenes. Eerder op de hoogte zijn? Volg me dan op Instagram en check mijn instastories! De review van het boek TLV volgt komende week!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier