Menu Vind Restaurant
* woensdag 28 augustus 2019 *

Behind the scenes – zomereditie 2019

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Een uitgebreide terugblik op deze zomer, die voor mij grotendeels in het teken stond van fysiek herstel, maar gelukkig ook heel veel leuke dingen met zich mee bracht.

Zoals een heerlijke vakantie in eigen land, toch ook nog een beetje werken (maar oh zo leuk!) en tijd om na te denken over nieuwe plannen voor Smulpaapje! Ik praat jullie uitgebreid bij 😉

Behind the scenes – zomereditie 2019  

operatie SusanDe zomer begint in juli met een operatie. Na een jaar met een gebroken teen en veel pijn te hebben gelopen was het tijd om daar nu eens écht wat aan te doen. En dat gebeurt.

De vier weken daarna zijn pittig, want ik mag mijn voet amper belasten (de eerste week zelfs helemaal niet) en wie mij een beetje kent weet dat ik niet heel graag afhankelijk van anderen ben….

Maar het lukt en na vier weken gaat de pin uit mijn voet en kan het échte herstel beginnen!

Tijd met vrienden

Zo veel thuis zijn betekent ook éxtra veel tijd met familie en vrienden. Dus wordt er volop afgesproken, geborreld én gevaren. Wat is Leiden vanaf het water toch ook prachtig!

varen Leiden.jpg

Vanaf augustus mag ik weer zonder krukken en kan ik dus ook weer voorzichtig aan op pad. Lunchen met vrienden in Den Haag, maar ook weer een eerste persevent ; een fantastische lunch bij wijnbar Pierre par CP maakt van een gewone maandag wel een hele bijzondere maandag (meer over deze wijnbar lees je hier)

Toerist in eigen stad

Samen met mijn dochter ontdek ik ook weer mooie plekjes in onze eigen stad. We dwalen door de Hortus en lunchen lekker samen. Lunchen is het sleutelwoord, want ook met foodie-collega's uit Leiden lunch ik samen bij Sabor (review volgt binnenkort) Wat een feest!

Sabor_Smulpaapje

Toerist in eigen land

Nadat ik onze dochter naar haar opa & oma in Almelo heb gebracht voor een logeerpartijtje reis ik door naar Zwolle, om te lunchen met Cynthia bij Brasserie Boer Thuis (van Jonnie & Theresa Boer) Niet alleen geweldig om eens uitgebreid bij te kunnen kletsen met deze topper, maar wat hebben we ook heerlijk gegeten. En wat is Zwolle een fantastisch leuke stad. Ik neem me voor dat als ik helemaal hersteld ben ik hier zeker een weekendje terug wil komen!

Hugo Susan_muffins Smulpaapje

Video’s opnemen

Op de laatste dag voor ook mijn vakantie écht begint neem ik, samen met Hugo Kennis (24 Kitchen) een tweetal video’s op voor NEFF. Super leuk! De eerste video kun je hier bekijken en de tweede komt in oktober op de site.

Vakantie in eigen land

Vanwege mijn herstel hebben we besloten om dit jaar vakantie in eigen land te vieren. En dat is ons prima bevallen. De eerste dagen verblijven we in de Achterhoek en maken uitstapjes naar oa Deventer en Zutphen.

Deventer Smulpaapje Zutphen_Smulpaapje

Daarna rijden we door naar Zuid Limburg, waar we in een werkelijk práchtig huisje genieten van bourgondisch en gastvrij Limburg. Alle tips voor uitjes en vakantie in eigen land volgen binnenkort, want er was echt genoeg te doen met kinderen. Super leuk!

Vijlen huisje Smulpaapje

Nieuwe plannen

Door de rust en tijd die ik nam voor mijn herstel na de operatie was er ook heel veel ruimte om na te denken over nieuwe plannen voor Smulpaapje. En die zijn er dan ook volop! De eerste staat inmiddels online, want ik ga een aantal tests doen de komende tijd.

We trappen af met de ‘online boodschappentest’, waarin ik vier online supermarkten uitprobeer en mijn bevindingen met je deel. Binnenkort wordt daar een vervolg aan gegeven met een test van suikervrije limonadesiropen.

Maar ik begin ook een nieuwe rubriek; Kant & bijna klaar… We hebben allemaal wel van die ingrediënten en producten in huis waar amper nog wat mee hoeft om er iets lekkers mee te maken. Ik ga je verder helpen met lekkere suggesties. Denk dan aan een blik kikkererwten, of een gebraden kippetje. Wat doe je met een bakje hummus. Enzovoort. Deze rubriek start in september.

Heb je zelf nog suggesties voor wat je zou willen lezen op de site, laat het me dan vooral ook weten hé! Vind ik super leuk.

Tijd voor het najaar

En dan is de zomer voorbij en is het tijd voor hopelijk een mooie nazomer én het najaar. En dat wordt een tof najaar, want…. mijn boek is er bijna! Vanaf 17 september ligt ‘ie dan écht in de winkel.

We gaan dat vieren met een te gekke boeklancering (waarover later meer) en hopelijk heel veel mooie publicaties (de eerste stond in augustus al in Santé Magazine, echt te gek)

Hieronder alvast weer een kleine sneak peek, en één van mijn favoriete foto's uit Borreltijd. Bestellen kan trouwens nog steeds in de pre-order. Klik hier en je hebt 'm als een van de eersten in huis!

drankfoto spread Borreltijd.jpg

Texel Culinair

In september ga ik ook weer richting Texel, voor Texel Culinair. Een van mijn favoriete foodfestivals in Nederland, op mijn absoluut favoriete Waddeneiland. Wil je op de hoogte blijven van wat ik daar doe, volg me dan zeker ook op Instagram. En anders lees je er eind volgende maand zeker over. Want vanaf nu krijg je gewoon weer maandelijks een kijkje achter de schermen. 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier