Menu Vind Restaurant
* zondag 29 september 2019 *

Behind the scenes – september 2019

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Hoewel ik enórm van voorpret hou, is het deze maand wel echt een feestje om ook terug te kijken. Na de (gedwongen) rust van de zomer is september een aaneenschakeling van hoogtepunten. Ook waren er een aantal bijzondere momenten, waaronder natuurlijk mijn boeklancering.

Maar ik nam ook voor het eerst een podcast op. Genoot van een paar dagen Texel én startte met een twee keer in de week sportschoolregime. Waarom dat nodig is vertel ik je natuurlijk ook 😉

Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg
foto: Dishtales

Kijkje achter de schermen bij Susan Aretz

Als je een nieuw boek uitbrengt hoort daar ook publiciteit bij. Je wilt tenslotte wil graag dat meer mensen weten dat er een nieuw boek uit is gekomen. Naast interviews voor online en print - het AD had de primeur met een artikel & interview online - kan ik daar vanaf nu ook podcast aan toe voegen.

Want ik zat aan de keukentafel met Zegert van der Linde, voor zijn podcast Smaakmakers. En dat werd een gesprek over pakjes Honig, boodschappen doen in het buitenland en natuurlijk ook over het boek. Het hele gesprek kun je hier beluisteren.

Borreltijd Viva Foodelicious magazine Susan favorites

Daarnaast verscheen het boek deze maand ook nog met vier pagina's in Viva, mocht ik over mijn favoriete producten vertellen voor Foodelicious magazine. En dan staan er  ook nog een aantal publicaties, radio én televisieoptredens voor de komende tijd gepland. Hoe gaaf is dat?!  

Maandag is de nieuwe vrijdag

Op een maandag vieren dat Taiko, een van de mooiste Oosters geïnspireerde restaurants vijf jaar bestaat is een prima begin van de week kan ik je vertellen. Ik schreef er hier mee over.

Taiko bites.jpg

Sowieso was de maandag in september een mooie dag voor heel veel fijne events. Zoals de boottocht met Ketel One, ter onthulling van hun nieuwe bloody mary e-book. Maar ook The Fork Awards werden op een maandag uitgereikt. Geen straf. Totaal geen straf! Maar je snapt nu vast ook dat die twee keer per week "afgebeuld" worden in de sportschool geen overbodige luxe is....

Texel Culinair

Het tweede weekend van september is het Texel Culinair en dat is al jaren een feest om heen te gaan. En ook dit jaar mocht ik daar weer bij zijn. Je verwacht dat je een keer uitgekeken bent, maar ook nu ben ik weer enorm verrast door het niveau van de gerechten tijdens dit culinaire festival.

Texel Culinair wortel speciaal.jpg Texel Culinair vegan foie gras.jpg

Heel veel verrassende plantaardige gerechten (denk aan een wortel speciaal (foto links), maar ook een vegan foie gras (foto rechts), natuurlijk heerlijke Texelse drankjes én tijd om uit te waaien op het strand. Het was zó fijn weer dat ik in november op eigen gelegenheid terug ga.

Want één van de verrassingen van dit jaar (de foie gras) én een van de prijswinnaars was Kookatelier Texel En die hebben me zó nieuwsgierig gemaakt dat ik daar heel graag een keer een avond in hun restaurant meer van wil proeven. Dat ga ik onder andere in november doen. Wordt vervolgd dus! En meer over Texel lees je hier

Boeklancering Borreltijd


foto: Dishtales

Ja, en dan was daar deze maand natuurlijk de lancering van Borreltijd. Mijn nieuwe boek, dat sinds 17 september te koop is. Met een feestje dat zó te gek was dat ik nog steeds enorm moet glimlachen als ik daar aan terug denk. Hier lees je er nog veel meer over!

borreltijd signeren.jpg

Overigens was een van de hoogtepunten deze maand zéker ook het signeren van een héle lading boeken die waren besteld. Zo gaaf! Dan kan trouwens nog steeds hé. Alle info daarover vind je hier. 

Uit eten bij 101 Gowrie

En september is ook de maand dat ik jarig ben. Mijn lief nam ons mee voor een avond met ons gezin bij het restaurant van goede vriend Alex Haupt, 101 Gowrie. We aten er eerder (zie dit artikel) en waren toen al dik onder de indruk. Maar in de tussentijd heeft deze jonge chef zijn menu en gerechten zodanig verder ontwikkeld dat ik wéér meer dan blij de deur uitliep. Echt een aanrader!

Boodschappen doen in Frankrijk

Lille macarons.jpg

Het kwam in de podcast al ter sprake, mijn liefde voor boodschappen doen in het buitenland. Jaarlijks ga ik met een goede vriend naar Lille, als in de Auchan de wijnmarkt is. Nieuwe oogst wijnen, méters aan fantastische wijn en natuurlijk heel veel lekkers voor mee naar huis. Omdat ik weet dat ik niet de enige ben die hier dol op is heb ik al mijn boodschappenlijstjes online gezet. Je vindt ze hier.

Bloempot amuse.jpg Bloempot pre dessert.jpg

Dit jaar lunchten we trouwens in een wel heel geweldig restaurant, met de briljante naam Bloempot. Waarom dat restaurant alleen al een reden is om héél snel een dagje of weekend Lille te plannen vertel ik je hier. 

South African Flavors

Op een van de meest druilerige donderdagen van deze maand waande ik me even in Zuid Afrika. Op uitnodiging van de ambassade van Zuid-Afrika en Crown Plaze Den Haag mocht ik aanschuiven voor een diner verzorgd door chef Abigail Mbalo. Bekend van Masterchef Zuid-Afrika en eigenaar van een bijzonder restaurant in Kaapstad, 4Roomed. Wat een inspirerende vrouw, die vanuit de townships, via een studie tandtechniek nu uiteindelijk restauranteigenaar is.

CrownePlaze_Abigail 4Roomed.jpg CrownePlaze_door Eefsfood.jpg

Het diner stond in het teken van haar interpretatie van de Township Cuisine en werd begeleid door fantastische Zuid-Afrikaanse wijnen. Heel bijzonder om mee te maken en je ziet, daar word ik erg gelukkig van... (foto door Eefsfood) In oktober brengt het Promenade Food Festival je naar Ecuador en in november naar Italië. 

Bloody Mary brunch

De maand werd afgesloten met een Bloody Mary Brunch bij Lab071 in Leiden. Namens Ketel One mocht ik iemand uitnodigen om met mij te gaan brunchen ter gelegenheid van de Nationale Brunch Dag die zij landelijk organiseerden. En dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vragen...

Brunch KetelOne met Nanette.jpg Brunch KetelOne Lab071.jpg

Via mijn instagram nodigde ik volgers hiervoor uit en uiteindelijk schoof Nanette bij mij aan tafel aan. Super leuk,omdat zij al járen trouw volger is. Niet alleen van mij, maar vooral van Smulpaapje. Heel bijzonder ook om op deze moment mijn lezers/volgers te spreken. Kon het maar iedere week...

Het was super gezellig, maar vooral ook heel erg lekker in een voor mij nieuw restaurant in mijn hometown Leiden. Ik zal er binnenkort iets uitgebreider over schrijven, want als je met je kind(eren) naar bijvoorbeeld Naturalis of Corpus in Leiden gaat zit dit op een perfecte locatie voor een hapje of een drankje!

Wat staat er op de planning

Dat het fijn is dat ik overal kan werken blijkt wel uit de verschillende locaties waar ik volgende maand verblijf en werk. Dat begint met een week werken in Limburg, als ik op huis & hond pas van vrienden in het mooie Vijlen. Maar ook als we in de herfstvakantie naar vrienden in Londen gaan.

Tussendoor is er ook nog een radiouitzending waar ik 11 oktober te gast ben. En daarnaast gaan we langzaam eens nadenken wat er op het kerstmenu van Smulpaapje komt dit jaar…. Verzoeknummers daarvoor kunnen vanaf nu ingediend worden 😉

Komende maand natuurlijk ook weer heel veel nieuwe en lekkere artikelen op Smulpaapje. Reviews van mooie kookboeken, nieuwe recepten en een suikervrije limonadetest staan in ieder geval op de planning. Houd het zeker in de gaten! Tot volgende maand, voor een nieuw kijkje achter de schermen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier