Menu Vind Restaurant
* zaterdag 29 september 2018 *

Behind the scenes - september 2018

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Dat de rustige zomermaanden zijn afgelopen blijkt wel uit mijn mailbox die ontploft van de uitnodigingen en van ook net zoveel opdrachten die in deze periode opgestart worden. Super leuk. Maar het betekent ook keuzes maken. En gelukkig is er hulp, want ik kan helaas niet op twee plekken tegelijk zijn.

September is ook mijn verjaardagsmaand en nog leuker, soms kan ik mijn gezin meenemen op een persreis. Deze maand gingen we met z’n drietjes naar Texel. Maar er gebeurde nog véél meer, zoals je zult lezen/zien in deze tjokvolle behind the scenes bij Smulpaapje.

Susan_fotos maken garnalenboot Mitchel van Voorbergen.jpeg
  foto: Mitchel van Voorbergen

Carpefckndiem.nl

Zoals jullie wellicht weten ben ik onlangs een tweede platform gestart. Ook daar ga ik regelmatig voor op pad. Zo werd er een te gek KetelOne Bloody Maryboek gelanceerd, bomvol heerlijke recepten voor bloody mary’s en brunchgerechten (lees er hier meer over). Maar ik was ook te gast bij de Foodblogger Awards die door de mannen van City Guys jaarlijks worden georganiseerd.

Hollandse garnalen ongepeld web2.jpg

De kleine smaakmaker

Afgelopen maand maakte ik in opdracht van het Visbureau een heerlijk recept met Hollandse garnalen. Om deze kleine smaakmaker nog verder in het zonnetje te zetten mochten we meevaren op de kleinste Garnalenboot (zie foto boven aan dit artkel) en werden we verwend met fantastische gerechten van Estee Stroker, mét Hollandse garnalen dus.

Mijn recept vind je hier, de andere garnalenrecepten van Estee, maar ook Mathijs Vrieze en Hugo Kennis staan hier voor je klaar.

HappyHappyJoyJoy_Ceintuurbaan.jpg

Opening Happy Happy Joy Joy

Met al twee locaties in Amsterdam Oost en West, die ook nog eens Smulpaapje proof zijn!, werd het tijd voor een derde locatie van Happy Happy Joy Joy, en wel in Amsterdam Zuid (Ceintuurbaan). Dat was natuurlijk een prima aanleiding om er een kijkje te nemen. Alle drie de restaurants staan ook op Smulpaapje, omdat het zo te gek is om kinderen middels kleine hapjes kennis te laten maken met de verschillende Aziatische keukens.

Perslunch Zeezout

Niet nieuw, maar al 20 jaar een vertrouwde naam in Rotterdam is visrestaurant Zeezout. Gelegen aan de Maas werden we verwend met een aantal van de hoogtepunten uit het jubileummenu dat de hele maand september werd geserveerd. Je leest er hier meer over.

Family time

Maar ik doe meer dan werken. Er was ook volop family time, tijdens deze mooie nazomermaand. De boom van onze dochter in de Olmenhorst was klaar om geplukt te worden. Zo’n heerlijke jaarlijkse traditie. Ieder jaar wordt de boom én ons kind groter. De oogst was ook dit jaar weer top!

Olmenhorst.jpg

Weekend Texel Culinair

We mochten als familie ook naar Texel, ter gelegenheid van Texel Culinair. Dat grepen we meteen aan om meer van Texel te bekijken én te proeven. Want er is op het eiland onvoorstelbaar veel te doen voor kinderen en om meer te leren over waar ons eten vandaan komt. Twee uitgebreide artikel over Texel komen 10 oktober online!

texel.jpg

Hieperdepiep hoeraaaaa!

Zoals gezegd, september is ook de maand dat ik jarig ben. Een goede reden om met z’n drietjes naar een van onze favoriete restaurants in Leiden te gaan, Just Meet. Al jaren een Smulpaapje proof restaurants, waar we ontzettend graag komen.

Maar we vierden niet alleen mijn verjaardag, maar ook die van mijn moeder tijdens een lekkere avond uit in de stad waar ik opgroeide, Almelo. Bij Ledeboer was ik verrast door de heerlijke tonijn met ponzu en wortel, maar zeker ook door de varkenswangetjes met eekhoorntjesbrood. Lekker hoor!

En ook zij snappen dat kinderen in restaurants prima kan, dus at mijn dochter een stukje vis met frietjes (alleen die appelmoes erbij snapte ik niet helemaal) en staat het restaurant inmiddels ook op Smulpaapje.

Ledeboer Almelo   Ledeboer Almelo varkenswangetjes

Nieuwe hotspots

Afgelopen maand was er ook weer volop gelegenheid om nieuwe 'hotspots' te ontdekken. Zoals de Dakkas in Haarlem, die sinds een paar maanden geopend is bovenop een parkeergarage. En voor CFD was ik te gast bij Atelier Wolf, waar de najaarscollectie van Lov Cosmetics werd gelanceerd. Helaas werd ik na het voorgerecht gebeld door school dat onze dochter ziek was. En ja, dan laat je alles vallen om haar op te halen.

Onderweg met de trein probeerde ik daardoor wel meteen de Mc2 vegaburger van de Vegetarische slager & Smullers uit. Een geluk bij een ongeluk dus 😉

Vegaburger Vegetarische slager

Congres Gezond Uit

Maar we deden meer dan uit eten, koken en nieuwe plekken ontdekken. Tijdens het congres Gezond Uit ging het over serieuzere zaken, namelijk hoe verbeteren we het aanbod van gezonde(re) voeding op plekken waar je komt als je een dagje uit bent met je kinderen. Het is een van de onderwerpen waar het op Smulpaapje al vaker over ging. Je leest hier alle bevindingen en plannen naar aanleiding van dit congres

Kickoff actiecampagne GoDo

En dat er meer en meer aandacht is voor wat kinderen eten bleek wel tijdens de lancering van de landelijke actiecampagne GoDo waarbij ik deze maand ook aanwezig was. Het is een gezamenlijk initiatief van de Missing Chapter Foundation (van prinses Laurentien), Albert Heijn en FrieslandCampina.

Onderdeel van de campagne is een 21daagse challenge, die daagt kinderen en gezinnen uit om elke dag een GoDo momentje in te bouwen met inspiratie en activatie gebaseerd op de drie pijlers van GoDo: gezonde voeding, meer bewegen en ontspannen. Je leest er hier meer over.

Spotlight event

In de Werkspoorkathedraal in Utrecht was de vakbeurs Spotlight, met allemaal hele toffe design, lifestyle en woonmerken. Wij kregen een tour langs een aantal van de coole merken die er waren vertegenwoordigd. En ik koos daar vier favorieten uit. Die vind je hier!

IENS insider Utrecht

En na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is nu ook Utrecht het toneel van IENS insider. Om dat te vieren (ik ben hun insider voor Den Haag) was er een geweldige lunch. In Utrecht natuurlijk. We lunchten bij Le Jardin (zie hun gerecht hieronder, zó lekker!) en aten daarna ook nog een dessertgang bij restaurant Simple. Wat een prachtige restaurants ook weer in Utrecht. De eerste kennismaking smaakt duidelijk naar meer!

IENS insider Utrecht.jpg

Foodtrip naar Lille

Jezelf een dag vrij geven en dan alsnog de hele dag met eten bezig zijn. Welkom in mijn leven. Op een vrijdag heen en terug naar Lille om lekker door de stad te lopen, te lunchen maar ook om heel veel lekkere boodschappen te doen in de mega Auchan die nét over de Belgische grens ligt. Het was een begin van een heerlijk weekend zonder werk, maar met heel veel genieten.

Lille_Meert.jpg

Komende maand

En ook komende maand wordt weer meer dan heerlijk. Ik ga een aantal toffe projecten doen, je kunt me aan het begin van de herfstvakantie gaan ontmoeten op een te gekke locatie waar ik je komende week meer over ga vertellen. Houd Smulpaapje daarvoor in de gaten.

Er staat een persreis naar Ierland op het programma én ik ga een paar dagen met mijn gezin genieten van wat tijd met elkaar, in de komende herfstvakantie. Meer over dit alles, volgende maand weer in een kijkje achter de schermen!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier