Menu Vind Restaurant
* woensdag 30 oktober 2019 *

Behind the scenes – oktober

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

In een maand waarvan al bijna een week al afvalt wegens herfstvakantie is het altijd even schipperen met tijd tussen werk, lange to do lijsten maar ook quality time met mijn gezin.

Want na de feestelijke weken van vorige maand stond deze maand in het teken van PR voor het boek, werk voor opdrachtgevers maar was er ook een onverwachte verrassing. Kijk je mee achter de schermen bij de afgelopen maand Smulpaapje?

Vijlen_beesten.jpg Vijlen_Boy.jpg

Behind the scenes bij Smulpaapje

Het grote voordeel van mijn werk is dat het eigenlijk niet uitmaakt waar je het doet. Dus toen onze vrienden in Limburg oppas nodig hadden voor hun huis, de gasten van de Heerlijkheid Vijlen en natuurlijk liefste hond Boy pakte ik mijn laptop en to do lijst in en vertrok naar Limburg. Werken combineren met lekker veel lopen in het mooie Limburgse landschap. Hoe fijn wil je het hebben?

Borreltijd St Martinus.jpg HijgendHert oktober.jpg

Halverwege de week voegt mijn gezin zich toe, want wegens Leidens Ontzet was onze dochter 3 en 4 oktober vrij en kon ze dus ook heel gezellig een vriendinnetje meenemen. Voor ons is Vijlen inmiddels vertrouwd, dus werd er ’s avonds - net als afgelopen zomer - gegeten bij het Hijgend Hert en ging ik natuurlijk ook nog even langs bij Wijngaard St. Martinus, waar je vanaf nu mijn (gesigneerde!) boek ook kunt kopen!

Smulpaapje weekmenu nieuwsbrief

Op veler verzoek start ik deze maand ook met het wekelijks toesturen van het Smulpaapje weekmenu. Iedere vrijdagochtend ontvang je van mij een mail met alle gerechten die je de week erna makkelijk op tafel kunt zetten. Uiteraard vind je het hele menu nog steeds ook op Facebook én op de site. Maar wil je deze extra service ontvangen dan hoef je je alleen hier maar in te schrijven. Service van het huis!

Radio5_OpenHuis SusanAretz

PR Borreltijd

Uiteraard houdt het niet op wanneer je boek in de winkel ligt, maar begint dan alle persoonlijke PR. Naast heel veel prachtige recensies was ik deze maand ook te gast bij Open Huis, op radio 5. Onder het genot van een drankje en een (door mij gemaakt) hapje uit het boek werd ik tijdens de uitzending uitvoerig aan de tand gevoeld over het boek. Super leuk! Wil je het terugluisteren, dat kan hier.

Ook verschenen er een aantal interviews met mij afgelopen maand. In mijn ‘eigen krant’, het Leidsch Dagblad maar ook Esquire maakte een artikel naar aanleiding van een interview. Heel tof!

Susan Borrelboek (Ashkan Mortezapour Photography web2.jpg

Tweede druk voor Borreltijd

Al dat harde werken is trouwens niet voor niks, want al 3,5 week nadat Borreltijd in de winkel ligt wordt bekend dat we een tweede druk krijgen. Dat betekent dat er in hele korte tijd heul veul boeken verkocht zijn en de eerste voorraad op is. Hoe gaaf is dat?!

Die tweede druk is er ruim op tijd voor de feestdagen, dus geen zorgen als je het boek nog wilt bestellen. En ja, dat kan ook nog steeds via mij. Ik stuur ‘m je dan gesigneerd toe!

Op de valreep van de maand komt dan ook nog het nieuws dat de 2e druk in oplage meer dan verdubbeld gaat worden. Er is een onverwacht grote order binnen gekomen en die kan nog nét op tijd mee met de nieuwe druk. Onwerkelijk gaaf nieuws!

Spruitjes op Smulpaapje

De afgelopen jaren hebben jullie het recept al vaker voorbij zien komen, pasta met spruitjes. Dit jaar was het 5 jarig jubileum van dat recept op de site. Om dat te vieren, maar vooral ook omdat de klasgenootjes van onze dochter er ook zo dol op zijn, hadden we thuis een heuse spruitjeslunch. Het hoe en wat daarover lees je hier.

De feestdagen komen er aan

En zoals altijd betekent dat dat er op Smulpaapje lekker wat nieuwe recepten komen, speciaal voor de mooiste dagen van december. Maar dat betekent ook dat ik op tijd begin om die uit te proberen, bij te schaven en uit te werken. Volgende maand gaan we alles fotograferen, zodat je direct na Sinterklaas kunt zien wat ik dit jaar voor je in petto heb! Nu al zin om wat inspiratie op te doen? Kijk dan zeker eens hier

Food post

Deze maand was er ook weer volop foodpost. Op Facebook zag je al dat Bonduelle met 4 verschillende en fijne groentemixen voor de oven komt. Maar er was ook minder verantwoorde post.

Tonys estafettereep Smulpaapje Lindt_boutique.SusanAretz

Zo bracht Tony’s Chocolonely een nieuwe estafettereep uit. Chocolademerk Lindt opende in Amsterdam een nieuwe chocoladeboutique, waar ook de adventkalender te koop is die wij begin van de maand al kochten in de Factory Store van Lindt in Aken. En daarnaast nog héél veel andere lekkere Lindt chocola.

Herfstvakantie

En dan zit de maand er al weer bijna op als de herfstvakantie aanbreekt. Omdat er best nog een hoop werk ligt werk ik ook in de herfstvakantie een aantal dagen door. Maar gelukkig is er ook tijd om samen met mijn liefies af te reizen naar onze vrienden in Engeland!

London_afternoontea.jpg Meike_Londen Smulpaapje

Vier dagen zijn we in en rondom Londen. Op verzoek van dochterlief doen we een middag, heel Brits, een afternoon tea in een prachtige tearoom. We schuiven aan voor een etagière vol lekkers. Hartig, maar ook heel veel zoetigheden. Met natuurlijk thee, en voor ons een bubbeltje. Genieten hoor, zo samen!

Londen_fishchips.jpg Londen brunch.jpg

Maar we eten - wederom op verzoek van ons Smulpaapje - ook nog authentieke fish & chips.En in het weekend zijn we in hartje Londen voor een heerlijke brunch met onze vrienden samen. Kortom, het waren een aantal fijne dagen die we afsluiten met, uiteraard op mijn verzoek, een rondje foodboodschappen. (met dit boodschappenlijstje bij de hand). En natuurlijk is er ook gewoon lekker kneutertijd en tijd samen met elkaar en onze vrienden.

Susan Aretz doet live televisie in november

Want even opladen mag ook wel, als je weet wat er in november allemaal staat gebeuren. Niet één, maar twee keer live televisie. Zo spannend altijd. De allereerste is dinsdag de12e, dan zie je me bij Tijd voor Max, waar ik vanaf 17u in de uitzending zal koken.

Neff Hugo en Susan_Smulpaapje

En een paar dagen daarna, vrijdag 15 november, ben ik te gast bij 5uur Live. Samen met lieve collega Hugo Kennis (met wie ik deze maand trouwens ook weer te zien ben in een koovideo!) gaan we aan de slag voor een lekkere vrijdagmiddagborrel. Hopelijk heb je kans om me een van die keren te zien!

Kookboekenweek

Wil je me persoonlijk spreken en/of je boek laten signeren, kom dan zéker naar de Foodmarket bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Zaterdag 9 november, vanaf 14u, ben ik daar samen met héél veel foodcollega’s. We laten je proeven uit onze kookboeken en er is natuurlijk nog veel meer te doen!

Tot volgende maand

Wat er de rest van de maand november gebeurt vertel ik je heel graag weer in de volgende editie van Behind the Scenes. Tot volgende maand x

 

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier