Menu Vind Restaurant
* dinsdag 30 oktober 2018 *

Behind the scenes - oktober 2018

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Wat gebeurt er toch altijd veel in een maand. Iedere maand kijk ik terug en vraag ik me af hoe ik dit in één maand heb kunnen doen? Maar wat een heerlijke maand was het toch ook weer. Met volop nieuwe boeken, bijbehorende lanceringen. Mooie nieuwe samenwerkingen en als kers op de taart een te gekke persreis naar Ierland.

En dat ik nooit een slanke den zal zijn, daarvan kan ik deze maand o.a. Parkheuvel de schuld geven, maar ook Dick Middelweerd en ja, zelfs Guus Meeuwis hadden daar "schuld" aan. Ach, iemand moet het doen hé.. ik offer me er graag voor op 😉

Nieuwe projecten en samenwerkingen

De eerste week van oktober stond in het teken van heel veel toffe (nieuwe) samenwerkingen en projecten. Zo werd in deze week beklonken dat ik volgend jaar, het hele jaar, voor het Nederlands Visbureau recepten ga ontwikkelen met hun vis van de maand. Een samenwerking waar ik heel trots op ben en super veel zin in heb. Hier lees je wat jullie maandelijks kunnen gaan verwachten.

Ook jureerde ik bij de kookwedstrijd van Resto VanHarte (zie hierboven). Dit goede doel, dat o.a. ondersteund wordt door Chaudfontaine, kookt wekelijks voor buurgenoten. Maar doet nog veel meer tofs. Ik vond het echt een eer om hierbij aanwezig te zijn. Je leest hier wie er won!

Ook ging ik kennismaken bij een potentiële nieuwe opdrachtgever. Of dat wat gaat worden en wie het was, daar hoop ik je later dit jaar over te informeren. Het was hoe dan ook een top begin van de maand!

Boeklanceringen

Maar er waren ook genoeg momenten die minder zakelijk waren, en vooral heel erg leuk. Zoals de boeklancering van het derde boek van Denise Kortlever, Oh Baby. Daar lezen jullie hier al meer over!

Aviko Susan.jpg

Wie er ook een boek lanceerden waren Aviko en Wim Ballieu. De Belgische chef bedacht een achttal recepten met hun aardappelproducten, Aviko deed er daar nog 12 bij i.s.m. Janneke Philipi en het resultaat was een heerlijk kookboekje, dat je gratis kunt aanvragen. Ik maakte uit dat boek ook een eigen recept, dat vind je hier. Net als meer info over hoe jij ook aan het gratis kookboekje komt.

Yvette & Meike

Bij hoge uitzondering mocht ons dametje in de avond mee naar de boekpresentatie van Yvette van Boven haar nieuwste Ovenboek in Den Haag. Waarbij we natuurlijk niet konden weggaan zonder ook voor haar ook nog een boek te kopen (geen kookboek overigens 😉)

Guus Meeuwis en Dick Middelweerd.jpg

En dan was er aan het eind van de maand ook nog een heerlijke lunch ter gelegenheid van het tweede boek van Guus Meeuwis en Dick Middelweerd. De chef (van deTreeswijkhoeve**) en zanger brachten al eerder samen een boek uit. Dit tweede boek is er voor alle bijzondere momenten in het jaar die je met lekker eten luister bij wil zetten.

Review volgt binnenkort, maar ik kan je alvast verklappen dat de rendang uit het boek zéker thuis nog een keer gemaakt gaat worden. En zelfs hun kruising tussen een hotdog en een worstenbroodje was te gek. Kortom, heerlijk geluncht. Nogmaals dank heren!

Jumbo wijnen2.jpg

Hallo nieuwe wijnen van Jumbo

Ik proefde een aantal van de wijnen uit de nieuwe mega wijncollectie van Jumbo. Tweehonderd (!) nieuwe wijnen zijn er in het assortiment toegevoegd. Wij probeerden er een aantal van, kregen er ook nog een paar meer naar huis en eerlijk is eerlijk; het was een meer dan aangename kennismaking, die zeker smaakt naar meer!

Persijn kids.jpg

Sunday family brunch

Te gast bij Persijn Amsterdam, die sinds kort één keer per maand een Sunday boozy brunch organiseren. En dat je daar juist top met je kind(eren) naar toe kunt ontdekten wij toen de proef op de som mochten nemen. Hier lees je daar uitgebreid over.

De Jonge Garde

Van een hele andere orde is restaurant Parkheuvel ** Met twee Michelinsterren niet direct een plek om met kinderen heen te gaan (hoewel ook zij weer een fantastische zondagse brunch verzorgen, waar ik met mijn dochter met liefde een keer naar toe zou gaan.)

Parkheuvel Julien van Loo

De reden dat ik er afgelopen maand mocht lunchen was dat de Julien (links op de foto), zoon van de executive chef van Parkheuvel Erik van Loo (rechts op de foto) inmiddels ook de sterren van de hemel kookt. Dat werd uitgebreid gefilmd voor het programma De jonge garde, de gerechten mochten natuurlijk niet verloren gaan en ik fungeer niets liever dan als team ‘no waste’ voor dit restaurant. Wát een feest weer!

Popup store

Wat was het tof om, samen met heel veel kinderen, met behulp van de aandrijving van een fiets smoothies te blenden. Ik deed dat in de popup store van Zespri, waar ik dit jaar ambassadeur voor ben, op Utrecht CS. Super tof!

Zespri popup.jpg

Het recept dat we die dag maakte vind je trouwens hier.

Terugschakelen en herfstvakantie

Na een drukke periode is het daarna tijd om even terug te schakelen en ook tijd door te brengen met mijn gezin. De herfstvakantie is daar ook nog eens een perfect moment voor. Dus lekker rustig de dagen opstarten, lunchen met vrienden, naar de film en heel veel dagjes uit. We gingen o.a. naar de Apenheul (wat een toffe dag uit is dat zeg, maar oooooh wat een teleurstelling als je ziet wat het aanbod qua eten is. Kom op mensen, dat kan écht beter!)

Slot Zuylen

We bezochten Slot Zuylen, bij Utrecht. Met een rondleiding door het kasteel ontdekten we hoe het kasteel door de jaren heen is veranderd en waar Belle van Zuylen leefde. Super leuk! We maakten ook nog een reis, dit keer door het menselijk lichaam, in Corpus. Razend interessant, tof gedaan en heel leerzaam. De herfstvakantie sloten we af met een pyjamadag, films kijken en sushi eten. Heerlijk hoor die family time!

Persreis naar Dublin, Ierland

Gedurende de herfstvakantie vloog ik, samen met de Irish Food Board, naar Ierland. Op persreis. Om meer te weten te komen over de oorsprong van Iers rundvlees, maar ook voor een inspiratietour door Dublin. Ik ga jullie daar binnenkort nog véél meer over vertellen want het was echt razend interessant én lekker.

Ierland persreis BordBia.jpg

En oh, wat is Dublin een te gekke stad met een evenzo fantastische foodscéne! Hou de site de komende tijd nauwlettend in de gaten!

Op naar het einde van het jaar

Maar gloeiende jongens, wat vliegt de tijd, want ik ben al weer bezig met het einde van het jaar. De gerechten voor het Smulpaapje kerstmenu – waar ik eigenlijk al vanaf de zomer mee bezig ben – gaan de komende weken gefotografeerd worden. Altijd weer een spannende tijd, zeker omdat ik wil dat jullie graag lekker maar ook makkelijk aan tafel kunnen met kerst. Alvast wat inspiratie opdoen? Alle kerstrecepten van de voorgaande jaren - en dat zijn er inmiddels al weer behoorlijk wat - vind je hier.

Dan ga ik tussendoor ook nog een weekje naar Berlijn; inspiratie opdoen, werken en ook tijd met vriendinnen doorbrengen en natúúrlijk lekker eten. Bij thuiskomst ook aan de slag met een aantal toffe samenwerkingen, waar jullie ook je voordeel mee gaan doen. Kortom, super veel zin in november! Hou Smulpaapje dus maar gewoon heel goed in de gaten!

Ondertussen weten wat ik uitspook? Je kunt me dagelijks op Instagram volgen - via mijn timeline of nog leuker via mijn stories.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier