Menu Vind Restaurant
* donderdag 29 november 2018 *

Behind the scenes – november

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Het komt niet heel vaak voor dat ik het gevoel heb dat ik het druk heb, maar deze maand was daar zeker een uitzondering op. Ik heb me drie slagen in de rondte gewerkt. Want hoewel ik me jaarlijks voorneem er niet té veel gedoe van te maken, wil ik toch dat jullie met de kerstdagen lekker & gemakkelijk aan tafel kunnen.

Dus stond deze maand in het teken van nóg een keer de recepten testen, alles op de foto en daarna het grote uitwerkfestijn. Maar het resultaat mag er zijn. En ik deed nog meer. Nog meer? Ja, nóg meer 😉

SusanAretz_Berlijn_Emma
foto: Emma Wijninga - WatTeDoeninBerlijn

Berlijn

Ik begon de maand namelijk met een paar dagen naar Berlijn. Lekker relaxt met de trein, zodat ik gewoon kon doorwerken. Maar in Berlijn gelukkig ook genoeg tijd voor het ontdekken van nieuwe & lekkere plekken. En dat is meer dan gelukt. Al die tips komen binnenkort op Carpefckndiem (waar je er nu ook al een heleboel vindt)

Lancering The Avocado Show kookboek

Niet heel veel events deze maand (ik kan mezelf nog steeds niet in stukjes knippen) maar zeker wel naar de boeklancering van The Avocado Show. Ik interviewde mede eigenaar Ron Simpson al eerder, en hun imperium blijft maar groeien. Het boek – dat in mijn top 5 cadeautips voor de feestdagen staat – is inmiddels overal (en natuurlijk ook in hun restaurants) te koop

Efteling behind the scenes.jpg

Hoe staat er ervoor met het gezonde eetaanbod in de Efteling

Voor een check up van een eerder artikel dat ik schreef over gezond(er) eten in de Efteling was ik uitgenodigd om dit, met mijn gezin, te komen controleren. Dat betekende heel veel eten (terwijl de family vooral in de achtbanen kroop) en kijken hoe het er voor staat. Mijn bevindingen lees je hier.

Kerst op Smulpaapje

Maar Kerst nam toch wel een groot deel van deze maand in beslag. Een hele dag fotograferen, samen met Marrigt. Eerst een dag foto’s van mijzelf, maar daarna vooral ook heel veel foto’s van het menu dat ik voor jullie bedacht heb.

En het was geen straf om die gerechten meerdere keren te maken. Niet alleen omdat ik dan zéker weet dat alles klopt, maar ook omdat ze – stuk voor stuk – gewoon echt heel lekker zijn. Vanaf 6 december staan ze allemaal online.

Winacties

Wat ik altijd tof vind aan het einde van het jaar is dat ik vaak heel veel toffe cadeaus mag weggeven. Zo gaf ik deze maand kaartjes weg voor de FAIR van Tony’s Chocolonely. Maar ik mocht ook een prachtige bakset van Mepal uitdelen.

Komende maand zijn er weer toffe prijzen te winnen. Allebei super lekker en van favoriete merken. Houd de site dus nauwlettend in de gaten!

Alex and Ash Netflix pulpo.jpg

The Final Table

Een van mijn lieve vrienden, Alex Haupt, opent deze maand niet alleen zijn eerste eigen restaurant (zie hieronder) maar is sinds 20 november ook te zien in de Netflix serie The Final Table. Die moét je even kijken. Oh en mijn interview met hem moet je natuurlijk ook nog even lezen, dat spreekt voor zich 😉

101 Gowrie

Maar dat restaurant dus. Dat opende officieel 27 november maar wij mochten er voor de opening al komen proeven. Met z’n drietjes dus naar Amsterdam…En dan heb je al best hoge verwachtingen. En dan worden ze alsnóg overtroffen.

101 Gowrie paddenstoelen

Ongekend lekker aten we. Vijf gangen New Dutch Cuisine, met smaken die we nog niet eerder ergens aten. Je leest er hier nog meer over.

De Koekop in Leiden

We gingen afgelopen maand ook nog, heerlijk gewoon in onze eigen stad, uit eten bij De Koekop. En die ging daarna linea reacta op mijn - en hij moet ook op jouw - favorieten lijstje. Wat hebben we genoten om ons 14jarig samenzijn zo lekker te kunnen vieren. Je leest er hier meer over.

Koekop_eend voorgerecht.jpg

Samenwerkingen op Smulpaapje

Om zeker te zijn dat jullie altijd weten waar je aan toe bent als je iets leest op Smulpaapje schreef ik een uitgebreid artikel over hoe ik op Smulpaapje omga met samenwerkingen. Omdat je natuurlijk nooit vertelt waar je nee tegen zegt, maar je wel kunt zien waar ik ja tegen heb gezegd vind ik het belangrijk dat je weet dat die afwegingen zéér zorgvuldig worden gemaakt. Het hele artikel lees je hier.

Kindercocktail Cool Bear telefoon

Kom maar door met die decembermaand

En dan is het nu bijna december, in heel veel huishoudens de maand der maanden als het aankomt op uitgebreid koken. Ik ga jullie daarbij helpen met kerstgerechten die vooral heel erg maakbaar zijn. Comfortfood tot en met. Voor groot én klein!

Voor mij betekent de decembermaand dat ik het (hopelijk) iets minder druk krijg en ga nadenken over hoe volgend jaar – het jaar dat Smulpaapje al weer zeven (!) jaar bestaat – ingevuld gaat worden. Ik ga met mijn moeder lekker twee dagen kerstsfeer opsnuiven in Lille. En daarnaast is er in de kerstvakantie lekker veel tijd met mijn gezin. Of dat lukt? Je leest het volgende maand 😉

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier