Menu Vind Restaurant
* zondag 19 november 2017 *

Behind the scenes – november (deel I)

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Het zijn drukke tijden. En hoewel ik natuurlijk veel meer doe dan alleen gezellige events, perslunched e.d. bezoeken is dat wel wat leuk is om te delen. Dat ik regelmatig een hele dag, make-uploos en in joggingbroek achter mijn laptop zit te werken is natuurlijk volstrekt oninteressant.

Deze maand is het super druk. Qua werk, qua recepten voorbereiden voor o.a Sinterklaas en Kerst maar ook wat betreft toffe uitnodigingen en ontmoetingen. Kijk je mee in dit eerste deel achter de schermen van deze maand?!

Escoffier perslunch_Smulpaapje

Escoffier perslunch The Park Rotterdam

Nog tot en met 23 november as (dus als je snel bent kun je nog nét een tafeltje bemachtigen) wordt er bij The Park Rotterdam (inspired by Erik van Loo) gekookt in de geest van Auguste Escoffier. Wij mochten eerder deze maand al komen voorproeven. Wat een genot.

Escoffier perslunch Smulpaapje

Klassiekers, maar dan in een modern jasje zonder te kort te doen aan de meester Escoffier. Sowieso is dit een van mijn favoriete restaurants geworden. Betaalbaar, maar kwalitatief fantastisch eten. Super vriendelijk personeel. Toegankelijk, maar niet te stijf. Niet voor niets kregen ze onlangs een Bib Gourmand van de Michelin organisatie (een teken dat je hier voor een goede prijs op niveau kunt eten).

Orangina perslunch

Terug in vakantiesferen, dat is wat Orangina graag wil (los van natuurlijk het verkopen van hun sinas πŸ˜‰, die ik overigens wel echt de lekkerste in het schap van sinasmerken vind) Dat lukte meer dan prima tijdens de perslunch die Miss Publicity organiseerde. Het leek in alles op een terrasje in Frankrijk (het land van herkomst van Orangina).

Orangina perslunch Smulpaapje

Maar je kunt dus zelfs koken met Orangina, dat liet chef Nicolas ons zien in vier gangen tijd. Smullen geblazen. En dat op een doodgewone dinsdag.

Persdag FS Agency

Het is grappig hoe verschillend pr-bureaus omgaan met de mensen die hun persdagen bezoeken. Bij het pr-bureau dat ik voorafgaand aan FS Agency bezocht werd er letterlijk nul aandacht aan mijn komst geschonken. Bij FS Agency daarentegen een meer dan hartelijke ontvangst.

FS Agency_Bergstein

Ik zag er de té schattige kinderlaarsjes van Bergstein. Maakte er kennis met Belgisch mode-merk Who’s that Girl? (en werd verliefd op een rok uit hun nieuwe lente/zomercollectie)

4711-coffee

Maar ontdekte ook dat 4711 (je weet wel, die cologne die je oma vroeger droeg) super hippe nieuwe geurtjes heeft. Zoals de speciale geuren voor dit feestseizoen, met koffie en groente thee als basis. Té lekker!

Première Soof, de serie in Tuschinski

Op uitnodiging van het Franse wijnhuis Barton & Guestier mocht ik samen met nog 3 foodie collega’s naar de première van Soof, de serie in Tuschinski in Amsterdam. Met rode loper en alles. Hoewel de eerlijkheid gebiedt dat wij vooral áchterlangs liepen, omdat de cast aankwam ;-)

Soof_Tuschinski

De wijnen van Barton & Guestier kon je al zien in de beide films van Soof, maar worden in de serie ook gebruikt en werden na afloop van de première geschonken. Een aangename eerste kennismaking, die binnenkort (op mijn Instagram) voor jullie nog een leuk staartje kent (weet je meteen wat je met de feestdagen kunt schenken) Maar ze zijn ook gewoon te koop bij Jumbo.

Soof_ladies Smulpaapje Soof_wijn B&G

De serie is leuk trouwens. Veel leuker dan ik had verwacht (ik ben waarschijnlijk de enige in Nederland die geen van de twee films heeft gezien) Binnenkort te zien op het kanaal van Videoland, maar volgens mij vanaf volgend jaar ook bij RTL4. Aanrader!

Foodmarket Scheltema

Er werd ook nog gewoon gewerkt deze maand. Want als aftrap van de Kookboeken 7daagse organiseerde boekhandel Scheltema – die mooie, grote op het Rokin in Amsterdam, waar mijn hand vereeuwigd ligt in het beton in de Walk of Fame – een Foodmarket.

Scheltema_foodmarket

Dertig auteurs stonden er met hun boeken én wat lekkers. Wat was het leuk! En te gek om weer mijn eigen boeken te mogen signeren.

Uit eten met buitenlandse vrienden

Het weekend van de Foodmarket bij Scheltema waren er ook vrienden over uit het buitenland. Ik was denk ik de enige auteur met een squad bij de kraam, afkomstig uit India, Denemarken, Nieuw Zeeland, Australië én Duitsland. Hoe leuk!

rijsttafel Kantjil

Met die vriendinnen gingen we ook op foodtour door Amsterdam, wat anders?! We aten een overweldigend lekkere rijsttafel bij Kantjil & de Tijger. Hier kun je ook te gek met je kinderen eten!

Maar we gingen ook voor Mezze & grilgerechten naar Turks restaurant Ali, waar ik al eens eerder met heel veel plezier at. Je ziet, ook in mijn vrije tijd speelt eten een belangrijke rol πŸ˜‰

Volgende keer

En dan is de maand nog niet eens voorbij. In de volgende editie zie/lees je dat ik een van mijn grote culinaire helden, Nigella Lawson, ontmoet en haar liet schrikken… Ik werd gevraagd (onbetaald!) mee te denken met Coca Cola, over hun duurzaamheidsplannen. Ik ga op foodtour met mijn favoriete rijstmerk Tilda.

Nigella_Susan Smulpaapje

Work, work, work

Dan mag ik ook nog Yvette van Boven interviewen voor ‘In de keuken met…’. Eten bij het tijdelijke pop-up restaurant van Bart van Olphen (vanaf 23 november in Scheltema) én ik een masterclass stoven volgen bij Erik van Loo, in Parkheuvel. Tips uit die masterclass deel ik natuurlijk met jullie.

Oh ja, en ik ga álle kerstrecepten voor jullie uitwerken die ik de afgelopen maanden heb gekookt en gefotografeerd. Plus een aantal projecten voor 2018 in de steigers zetten. Kortom, er is genoeg te doen.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier