Menu Vind Restaurant
* zaterdag 30 november 2019 *

Behind the scenes - november 2019

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Als je naar deze maand kijkt denk je misschien, wow die Susan heeft wel echt heel veel mazzel. Dat is de buitenkant. Kijk je verder en volg je mij al wat langer dan zie je dat in deze maand alles samenkomt waar ik dit hele jaar kneíterhard voor heb gewerkt.

Want het was deze maand, zeker qua boek, echt de mooiste maand tot nu toe. Heel veel publiciteit, heel veel zichtbaarheid (ook op tv!). Kom, ik vertel je er meer over!

KoreanBeef vegan Smulpaapje

Borreltijd veganizen

De maand begon met een challenge van Ellen (en ja, dat rijmt!) van Business and Bubbles. Want is het mogelijk om van gerechten in Borreltijd een vegan variant te maken?! Ik vond het uitdaging genoeg. Zeker omdat het ook gefilmd zou worden en we voor de tijd niks zouden testen, maar het live op camera gingen ontdekken. De filmpjes staan inmiddels online en kun je hier en hier bekijken.

De recepten komen volgende maand online, want die waren een nog groter succes dan ik had kunnen bedenken. Want een van mijn favoriete hapjes uit het boek, de Korean Beef bao bun is dus plantaardig óók mega lekker (zie foto hierboven, dat is geen, ik herhaal, géén vlees!)

Tomasu.Smulpaapje

Op bezoek bij Tomasu

Als je houdt van de Rotterdamse sojasaus Tomasu, zoals ik, is het echt te gek om daar uitgenodigd te worden voor een kijkje achter de schermen. Want hoe maak je sojasaus? Waarom duurde het zolang voor het op de markt kwam. Onwijs boeiend. Ik schreef er hier nog veel uitgebreider over, lees maar eens!

Scheltema foodmarket.Susan Aretz

Kookboeken tiendaagse

In november is traditioneel ook altijd de kookboeken tiendaagse. Die werd ook dit jaar afgetrapt met een Food Market in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Twee verdiepingen vol culinaire auteurs en heel veel lekkers om te proeven. Ik stond er ook en het was echt supergezellig met alle collega auteurs van Nieuw Amsterdam op één verdieping. Te gek ook om je eigen boek te mogen signeren.

Tijd voor Max.Susan Aretz

Susan Aretz op televisie

En toen waren er de televisiemomenten. Dat blijft toch altijd bijzonder, ook al heb ik het inmiddels een aantal keren gedaan. Als eerste was er Tijd voor Max, waar ik liet zien hoe je ook gezonde borrelhapjes kunt maken. Hier kijk je vanaf 17"54 mijn paar minutes of fame terug als je dat leuk vindt.

Een paar dagen later maakte ik samen met Hugo Kennis bij 5 Uur live een hele borrelplank vol, voor alle aanwezige gasten. Extra leuk was dat Quinty toevallig die dag presenteerde. Bij haar in de uitzending van Koffietijd kookte ik twee jaar geleden voor het eerst live op televisie. En ook vandaag was het weer super leuk en wat een eer om bij Hugo in zijn keuken te staan!

5 uur live.Susan Aretz

Borreltijd in de bladen

Maar ik kwam met het boek ook in een paar hele mooie bladen deze maand. Als eerste was daar de zes pagina lange productie in het kerstnummer van Foodies Magazine. Met 14 dilemma’s over borrelen waar ik antwoord op moest geven en natuurlijk ook een paar fijne recepten uit het boek.

En eind van de maand verscheen het magazine van Smulweb waar ik ook al zo’n prachtige plek in kreeg. Ook daarin weer een aantal lekkere recepten om thuis mee aan de slag te gaan. Zeer vereerd dat het boek zo veel mooie aandacht kreeg deze maand!

Wil jij ‘m voor de feestdagen ook nog in huis hebben, dan kan dat natuurlijk. Je kunt ‘m via mij gesigneerd en al bestellen! Lees hier hoe je dat doet.

Baileys event_Ilsoo.jpg
foto: Ilsoo van Dijk

Koken voor Baileys

In opdracht van een van mijn lievelingslikeuren, Baileys, mocht ik deze maand voor een groep influencers een prachtig diner koken. Allemaal mijn eigen recepten, deels uit Borreltijd, deels van de site. Een beter bewijs dat Smulpaapje recepten voor klein én groot geschikt zijn is er volgens mij niet.

Baileys dessert.Smulpaapje

Als afsluiter was er een te gek kerstdessert dat werd gemaakt door goede vriend Hidde de Brabander. Wat een toffe avond was dat zeg! Het recept van het dessert vind je binnenkort op CFD.

Lang leve de liefde

November was ook de maand dat we 15 jaar liefde vierden. Mijn lief en ik kennen elkaar inmiddels alweer zo lang en iedere gelegenheid om dat te vieren pakken we graag! We boekten een weekend naar De Loohoeve in Drenthe, waar we aten in het fantastische restaurant van Jeroen & Marleen (die beiden ook te zien waren in de Videoland serie de Nieuw Garde).

De Loohoeve knolselderij.jpg De Loohoeve dessert.jpg

Heerlijk om dan na afloop van zeven gangen niet naar huis te hoeven rijden maar in hun hotel te kunnen blijven slapen. Het was echt zó lekker! Alles over de Loohoeve en wat we hebben gegeten lees je hier.

Tijd voor Texel

De maand sloot ik – samen met vriendin Buffi Duberman – af op Texel. Een combinatie van op locatie werken, werkbezoeken én fantastisch eten bij Het Kookatelier waren de perfecte manier om even bij te komen van deze enerverende maand. Want dat kun je gerust zeggen dat het was.

Over het Kookatelier schreef ik trouwens nog uitgebreider dan hier kan (dat artikel lees je hier), want dat is wel echt meer dan de moeite waard om te reserveren als je een keer op Texel bent!

Foodpost

En afgelopen maand kwam er ook nog de nodige foodpost binnen die ik jullie eigenlijk niet wil onthouden. Want als je een pot jam in bijna een week tijd helemaal leeg maakt kun je wel zeggen dat het héle lekkere jam is. Italiaanse jam, die ik al eens eerder meenam uit Italië maar die naar blijkt ook gewoon in Nederland te koop is. Nieuw zijn de drie citrusvarianten, waarvan de manderijn/kurkuma dus echt een dikke vette hit bleek. Je koopt Fiordifrutta van Rigoni di Asiago in de biologische winkel.

Fiordifrutta.jpg Nairns .jpg

Vegan koekjes

Farm Brothers voegt twee vegan koekjes toe aan hun al te gekke assortiment koekjes. Dat ze vegan zijn is mooi meegenomen, dat ze bizar lekker zijn (oh die brownie/almond koekjes!!) nog veel belangrijker. Ze waren vrij snel op kan ik je vertellen…

Farm Brothers.jpg

Nairn's

Net als de koekjes (die in dit geval dan weer glutenvrij zijn) van Nairn's. De gember (foto hierboven) had ik al eens geproefd en meer dan goedgekeurd, er blijken nog veel meer varianten te zijn. Allemaal op basis van haver. Maar vergeet ook niet de fantastisch lekkere cräckertjes van dit merk. Lekker voor bij de borrel, maar ook als tussendoortje kan ik je uit ervaring vertellen 😉

Cook like a chef

Dan was er ook nog een verrassing van Cook like a chef, i.s.m. de Librije. Want wil je deze kerst wel op niveau eten, maar niet de deur uit dan is dit misschien wel wat voor jou. Alle ingrediënten voor een geweldig viergangenmenu worden gekoeld bij je thuisbezorgd.

cook like a chef  cook like a chef Smulpaapje

Het enige dat jij hoeft te doen is de super simpele instructies op te volgen. Onze negenjarige dochter hielp mee met twee van de vier gangen, dus hoe kinderlijk eenvoudig wil je het hebben?! Je leest er hier meer over.

December staat voor de deur

De feestdagen staan voor de deur. En zoals altijd betekent dat op Smulpaapje heel veel lekkere nieuwe recepten voor de feestdagen. Die werden deze maand uitgebreid getest én gefotografeerd.

Kerst op Smulpaapje_web2.jpg

We gaan het dit jaar wel anders doen dan alle voorgaande jaren trouwens. Hoe? Dat lees je meteen na Sinterklaas. Want dat vieren we natuurlijk altijd eerst. Wil je daar nog lekkers voor maken, dan vind je die recepten allemaal hier.

Terugschakelen

Zodra alle feestdagenrecepten online staan ga ik even terugschakelen. Dat is, zeker na een jaar als dit jaar, ook wel even nodig. Voor volgend jaar staan overigens al weer heel veel plannen op stapel. Spannende plannen waar ik nu al volop mee bezig ben. Zodra ik jullie daar meer over kan vertellen doe ik dat natuurlijk!

Tot volgende maand, bij weer een nieuwe behind the scenes!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier