Menu Vind Restaurant
* woensdag 29 mei 2019 *

Behind the scenes – mei

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Vorige maand vertelde ik het al, maar de maand mei stond bijna volledig in het teken van de fotografie voor mijn nieuwe boek. Vier dagen lang fotograferen betekent evenveel dagen vooraf in de keuken staan om alles voor te bereiden.

En wat was het fijn om dat te kunnen doen in een keuken die helemaal af en weer functionerend is. Toch was er ook tijd voor één klein tripje richting de lekkerste bakkerij van Nederland…

borrelboek_behindthescenes.jpg

Borrelboek Susan Aretz bijna klaar

YES! Deze maand was het laatste belangrijke deel (voor mij) voor het afmaken van mijn borrelboek. De foodfotografie. Jullie herinneren het je misschien nog wel van de voorgaande boeken, maar die fotografie gebeurt zonder trucage en in een paar dagen tijd. Heel belangrijk dus om vooraf álle gerechten zoveel mogelijk klaar te hebben.

Per dag gaan er namelijk ruim 15 recepten op de foto, dus dat bekent behoorlijk aanpoten. Gelukkig heb ik ook nu weer een fantastisch team met Mitchell van Voorbergen als fotograaf en Alexandra voor de foodstyling. Zo fijn samenwerken. Het wordt zó mooi!

Project droomkeuken

Heerlijk was het om weer in mijn eigen keuken al die gerechten te kunnen maken. Het project droomkeuken is, op een paar details na, afgerond. Super blij zijn we met het resultaat. Meer over de keuken en de apparatuur kon je al op Smulpaapje lezen. Beide artikelen vind je hier.

Janny la douce Paris.jpg Janny la douce Paris taartjes.jpg

La Douce Paris

Tussendoor is er, naast veel en hard werken, gelukkig ook tijd om de boekpresentatie van Janny van der Heijden bij te wonen in de lekkerste bakkerij van Nederland, Bij Robèrt. Janny schreef een reisgids voor Parijs, met daarin de lekkerste zoete adresjes om langs te gaan. Toch maar eens kijken of we een tripje Parijs op de planning kunnen gaan zetten, want tips van Janny volg je natuurlijk met plezier op!

Wijnvrouw van het jaar

Ayala champagne_.jpg Blue Pepper hoofd_.jpg

Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing wijnvrouw van het jaar plaats. Ik was uitgenodigd voor een lunch in restaurant Blue Pepper in Amsterdam, om daar meer over te horen. En hoewel ik me vooraf afvroeg waarom daar een aparte verkiezing voor nodig is, werd tijdens de lunch al gauw duidelijk dat die noodzaak er zeker is.

Meer over de verkiezing wijnvrouw van het jaar lees je hier. 

Ontbijtshow To Go

Susan Aretz Ochtendshow To Go

Dan was ik deze maand ook nog te gast bij de AD Ontbijtshow To Go, om te praten over voedselverspilling. Zoals jullie weten ben ik één van de ambassadeurs van de campagne Verspillingsvrij. Super dat er zo veel aandacht is voor dit onderwerp. En hartstikke leuk dat ik er over mocht vertellen. De uitzending van 22 mei kun je online hier terugkijken.

Taste of Amsterdam

En deze maand sluiten we af met workshops in de NEFF Kinderkeuken, op Taste of Amsterdam. Vanaf 31 mei tot en met zondag 2 juni kun je mij daar iedere dag vinden en kunnen kinderen hier workshops komen volgen (meer daarover lees je hier) Zou het superleuk vinden als ik je daar zie!

Hoe het was en hoe de rest van juni eruit ziet lees je natuurlijk gewoon volgende maand weer hier, op Smulpaapje!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier