Menu Vind Restaurant
* woensdag 30 mei 2018 *

Behind the scenes – mei 2018

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Ik gaf het de vorige editie al aan, april eindigde met een onverwachte trip naar Tel Aviv. Daar vertel ik jullie deze keer graag meer over. Maar er was nog veel meer deze maand om blij van te worden.

Een onverwacht dagje weg, een te gek interview, tijd met de family en heel veel gave nieuwe opdrachten. Tijd dus om jullie mee te nemen achter de schermen!

Jaffa TLV uitzicht.jpg

Susan in Tel Aviv

Als eerste dus 5 dagen Tel Aviv, samen met Jigal Krant die dit te gekke boek over de stad en haar eetcultuur schreef. Een onvergetelijke ervaring, want het was mijn eerste keer in het Midden Oosten. Een stad die bruist, waar het het hele jaar heerlijk weer is en waar de mensen ongelofelijk vriendelijk zijn.

Een stad ook waar je de héle dag geweldig kunt eten. Alle tips over de restaurants waar we zijn geweest, waar je absoluut een keer geweest moet zijn en nog veel meer heb ik voor je verzameld. Je vindt ze op mijn nieuwe site Carpefckndiem.nl

Carpefckndiem.nl

Want die is live nu. Mijn nieuwe site. Een site waar het niet meer gaat over goed eten voor kinderen, uit & thuis. Dat is en blijft de focus van Smulpaapje. Maar er is meer in mijn leven dan dat alleen. En dat ga je allemaal teruglezen op dit nieuwe online kindje.

Maanden aan voorbereiding, heel veel tijd en liefde zitten er in dit nieuwe platform. De insteek gaat dus veel breder zijn. Eigenlijk alles wat mij in mijn leven en daarom heen bezig houdt. Dus reizen, cocktails, maar ook nog steeds koken en uit eten. Neem vooral een kijkje en laat me weten wat je er van vindt!

Taste of Amsterdam

Terug naar de focus van kinderen en eten, want daar draait Smulpaapje om. En daar draait het ook om tijdens de twee dagen dat je mij in het kooktheater van NEFF op Taste of Amsterdam vindt. Ik ga er 2 dagen lang kinderkookworkshops verzorgen. Hoe tof is dat?! Zaterdag 2 en zondag 3 juni, vanaf 12uur. Je leest er hier meer over. Leuk als ik je daar zie!

Family time

Maar afgelopen maand werd ik ook door mijn lief verrast met een onverwacht dagje weg naar de Veluwe, terwijl ons meisje logeerde bij opa & oma. Heerlijk was het, even tijd samen. Die tijd hadden we ook met de hele familie samen, toen we op bezoek gingen bij familie in Berlijn. Een top mei vakantie was het!

Mini pizzas.jpg

En dan was er ook nog een heerlijk Pinksterweekend. Onze dochter besloot dat ze haar eigen kookrubriek op Smulpaapje wilde, dus gingen we aan de slag. Ze maakte zelf haar eerste recepten, schreef de intro’s en die vind je vanaf nu dus op Smulpaapje.

Maar ik ging ook met haar ontbijten bij The Avocadoshow, van Ron Simpson. En we maakten er een dagje Amsterdam van, door nog een donut te snoepen bij Peejays én een paar uurtjes te dwalen door het Rijksmuseum. Heerlijk!

RIJKS_klein.jpg

Met mijn eigen moeder bracht ik ook een dag in Amsterdam door. Wederom in het Rijksmuseum (lang leve de museumkaart!) en daarna lunchten we samen in restaurant RIJKS. Soms moet je het leven gewoon even knetterhard vieren.

Interview voor In de keuken met…

Rechtstreeks vanuit mijn surprise-uitje op de Veluwe ging ik door naar Amsterdam, voor een interview met Donal Skehan. De charmante auteur had er een waanzinnig drukke 48uur boektour in Nederland opzitten en nog was hij vrolijk, enthousiast en super lief.

Het werd dan ook een superleuk uur én interview, want die gelegenheid greep ik natuurlijk meteen aan! Het interview staat inmiddels live en kun je hier teruglezen.

Persdiners

Hoe vervelend, ik mocht een aantal keren op uitnodiging uit eten. Door wijnhuis Lindemans werd ik uitgenodigd bij Hotel Droog. En daar ontdekte ik dat zij eigenlijk best lekkere wijnen hebben, iets wat ik niet had verwacht. Meer hierover lees je op Carpefckndiem trouwens.

Lindemans diner_menu.jpg

Proef Letland

In het Okura hotel in Amsterdam mocht ik komen proeven hoe Letland smaakt. En dat smaakt naar meer kan ik je vertellen. Twee stoere, maar zwijgzame Letse chefs kookte samen met Nederlandse chef Maurits van der Vooren, een viergangenmenu voor ons. Vooraf een sardine in een tempura van zuurdesem met kweeperen mayonaise.

proefLetland_aardappelrisotto.jpg

Daarna een wáánzinnige aardappelrisotto met Letse geitenkaas en daslook (zie hierboven). De bloemkool met kabeljauw die daar op volgde was minstens zo lekker. En het dessert (zie hieronder), rabarber met dragon & aardbeien was een zeer waardige, lekker frisse afsluiter.

proefLetland_desserts.jpg

De komende maand vind je in een aantal Plus supermarkten producten uit Letland en ik ga maar eens kijken wat een retourtje Riga kost...

Wat staat er op het programma

Een laatste drukke maand voordat de zomer aanbreekt. Super leuk! Zoals gezegd komend weekend vind je mij op Taste of Amsterdam, waar ik hopelijk heel veel kleine Smulpaapjes ga ontmoeten in de kinderkeuken van NEFF.

Maar ik ga ook een workshop voor een ander mooi merk verzorgen, daarover later meer. Er staan een aantal toffe events op het programma. Onze dochter heeft haar balletuitvoering en er komt vast nog veel meer leuks op mijn pad. Volgende maand lees je er meer over!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier