Menu Vind Restaurant
* vrijdag 29 maart 2019 *

Behind the scenes – maart 2019

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Deze maand zal ik niet heel snel vergeten. Niet alleen omdat er, zoals wel vaker, heel veel tofs gebeurde. Maar ook omdat ik in geen jaren zó lang ziek ben geweest als in maart. Mijn hemel zeg, niet te doen gewoon.

Daar hebben jullie als het goed is overigens niks van gemerkt, omdat ik behoorlijk vooruit werk qua receptuur en artikelen (nu weer extra blij om!) Hoe de rest van mijn maand eruit zag én wat er volgende maand verandert lees je in dit kijkje achter de schermen bij Smulpaapje.

Behindthescenes maart UK web3.jpg Behindthescenes_maart UK web3.jpg

Voorjaarsvakantie

Het laatste staartje van onze voorjaarsvakantie valt begin maart en het is een goede reden om onze vrienden in Londen op te zoeken en te genieten van wat extra family time. We genieten ook enorm van een heerlijk ontbijt in een van de tofste restaurants van Londen én maken een wandeling over mijn geliefde Borough Market. Met een auto vol Britse boodschappen keren we, met verkoudheid en al, huiswaarts.

Verspillingsvrij106©MitchellvanVoorbergen
 foto Mitchell van Voorbergen

Verspillingsvrij campagne gestart

Na de vakantie begint mijn werkweek met een diner in de Hortus, in Amsterdam. Het is de aftrap van de campagne ‘Hoe verspillingsvrij ben jij?’ waar ik me de komende maanden voor inzet. Een diner, verzorgd door onevenaarbare Nel Schellekens, waarbij níets is verspild of dat is gemaakt van restjes. Alles is even lekker. Waarom ik aan deze campagne meedoe lees je trouwens hier

Miljuschka servies.jpg

Lancering servieslijn Miljuschka

Op donderdagochtend vroeg schuif ik aan voor een persontbijt, ter ere van de lancering van de eigen servieslijn van Miljuschka Witzenhausen. Prachtige kommen, met een stoer randje maar in zachte pastels. Het is allemaal even mooi. Hoe stoer dat dit multitalent nu ook al eigen servies heeft, net als Janny van der Heijden.  Het servies is bij de Bijenkorf in de winkel én online te koop.

Behindthe scenes maart web2.jpg

Ziek zijn als zelfstandig ondernemer

En dan slaat de verkoudheid om in griep. Ziek zijn in loondienst is al niet tof, met een eigen bedrijf is het helemaal een hele klus. Want ga maar eens een week in bed liggen, als er stapels werk liggen en afspraken staan gepland. Maar goed, met koorts en een oorontsteking zit er niet heel veel anders op. Dus lig ik, voor het eerst in járen, een volle week plat. Het duurt daarna bijna drie weken voor ik me weer helemaal top voel. Hardnekkig griepje dit.

Behind the scenes maart NEFF
foto Geert Broertjes

Fotoshoot NEFF

Op een van de eerste dagen dat ik me weer een beetje oké voel rijd ik naar het Inspiratiehuis 20׀20 van nieuwe samenwerkingspartner NEFF. Niet alleen teken ik officieel onze samenwerking maar ik mag ook nog op de foto. Gelukkig weet de fotograaf goed raad met mijn griephoofd 😉 Datzelfde weekend kan ik ook het programma bekend maken, voor de NEFF Kinderkeuken tijdens Taste of Amsterdam eind mei. Alles daarover lees je hier.

Ultieme borrelboek

Natuurlijk wordt er deze maand ook heel veel geborreld, ehrm gekookt natuurlijk voor het nieuwe boek 😉 Omdat we vanaf volgende maand een aantal weken zonder werkende keuken zitten, in verband met een megaverbouwing in huis, is het de bedoeling dat deze maand álle receptuur afkomt. En verdomd, dat is nog gelukt ook. Oh jongens, het wordt zó lekker!! Ik kan niet wachten om jullie binnenkort er meer over te vertellen.

Bluespoon brunch desserts

Brunchen bij Bluespoon

Een ultieme manier om afgeleid te worden van een overvolle agenda en een voortdurende oorontsteking is een zondagmiddagbrunch. Ik werd door restaurant Bluespoon uitgenodigd voor hun Mad Hatters brunch en het werd een onvergetelijke middag. Niet alleen omdat we genoten van een ongedwongen brunch (waar je hier alles over leest) maar ook omdat we daarna mochten proeven van de epische cocktails in de hotelbar (daarover lees je hier veel meer). Een heerlijk zondag!

Trouwdag vieren in stijl

Vier jaar geleden in maart zei ik ‘ja, ik wil’ tegen mijn liefste lief. Ieder jaar vieren we dat met een diner in een mooi restaurant, zoals we dat ook op onze trouwdag deden. Dit jaar deden we dat bij The White Room in Amsterdam.

Het restaurant van Jacob Jan Boerma, dat wordt gerund door jong talent Arturo Dalhuisen, is een van de restaurants in de Videoland serie, de Nieuwe Garde die ik afgelopen winter ademloos keek. Eigenlijk alle restaurants uit die serie staan op mijn bucketlist, maar gelukkig kan ik deze inmiddels afvinken. Wat een topavond.

Gastrecepten op Smulpaapje

Zoals gezegd begint volgende maand bij ons thuis een mega verbouwing. We starten met een totaal nieuwe keuken. Maar dat betekent ook dat ik een aantal weken niet kan koken/fotograferen e.d. omdat onze hele benedenverdieping op de schop gaat. Nu kan ik over het algemeen best goed vooruit werken. Maar in combinatie met ook nog een boek dat geschreven moet worden en een aantal opdrachten voor klanten wordt het allemaal wat veel. Maar daar heb ik iets op gevonden!

Via Instagram deed ik een oproep wie het leuk zou vinden om een gastrecept aan te leveren voor Smulpaapje. Daar werd zó tof en massaal op gereageerd dat ik er met gemak twee maanden mee door kan. Maar door die hulp, naast mijn eigen artikelen, zijn jullie ook de komende periode gegarandeerd van lekkere én verrassende recepten. Uit letterlijk alle hoeken en gaten van de wereld. Hoe cool is dat?!

Het allereerste recept komt in de eerste week van april online en is gemaakt door Maaike die op Curaçao woont. En hierboven zie je de paastaart die ik - samen met Eefje van Eefsfood - maakte en die de week erna online komt.

Tot over een maand

Volgende maand wordt het zoals gezegd hectischer dan ooit. Niet alleen is dan de deadline voor het manuscript van het borrelboek. Vanaf de eerste dag van de maand wordt het in ons huis grote chaos in verband met de verbouwing. Daarnaast starten er een aantal nieuwe (en hele toffe!) zakelijke opdrachten. Oh, en hoera! het is ook nog voorjaarsvakantie, ruim twee weken lang…..

Wil je dagelijkse updates hoe ik dat allemaal ga redden, check dan mijn stories op Instagram. En volgende maand lees je er een uitgebreid verslag van in een volgende Behind the Scenes. Tot dan!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier