Menu Vind Restaurant
* zondag 30 juni 2019 *

Behind the scenes - juni

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Deze maand stond, naast werken, ook in het teken van family time én gezondheidstoestanden. Wat kan het leven toch ook soms te gek zijn en tegelijkertijd ook vreselijk tegenzitten. Niets menselijks is ons vreemd zullen we maar zeggen…

Laten we in ieder geval hopen dat de zomer wat rustiger en relaxter wordt, want daar ben ik na de eerste zes maanden van dit jaar wel aan toe. Kijk je mee?

Taste Amsterdam 2019_NEFF

Taste of Amsterdam

Als eerste was daar natuurlijk drie dagen Taste of Amsterdam, waar ik namens NEFF, de kinderkeuken heb gerund. Mijn hemel wat een feest was dat. Na maanden voorbereiding eíndelijk nu aan de slag. Samen met mijn team hebben we drie dagen lang vijf kooksessiesj per dag gedaan en in totaal bijna 300 kindjes in onze keuken gehad.

Voor groente- en fruitles, om smoothies te maken en voor de oudste kinderen pizza’s beleggen en bakken (oh en opeten natuurlijk). Het was zo mogelijk nóg toffer dan vorig jaar!

Texel.jpg Texel_zeehond Smulpaapje

Family time

Daarna was er gelukkig een spontane week vakantie op Texel. Met dank aan school die alle roostervrije- en studiedagen na Pinksteren had gepland konden we heerlijk uitwaaien (letterlijk!) op mijn favoriete Waddeneiland. Veel wind, héél veel wind en regen maar ook een paar prachtige dagen waren precies wat we nodig hadden.

Spelletjes, zeehonden spotten, lezen en lekker (uit) eten. Hoeveel meer dan dat heb je nodig om even bij te tanken?!

Parkheuvel zeebaars.jpg Parkheuvel cuvee.jpg

Lunchen bij Parkheuvel

Op de eerste dag na onze week Texel mag ik, bofkont die ik ben, aanschuiven voor een fantastische perslunch bij Parkheuvel in Rotterdam. We vieren de eigen wijn die Parkheuvel heeft ontwikkeld, samen met de Nederlandse wijngaard St. Martinus. Dat is dus dubbel feest! Meer daarover lees je trouwens hier.

Gezondheidstoestanden

Die lunch was ook een goede afleiding voor de mammografie die ik de dag erna moet laten maken (en die gelukkig goed blijkt) en voor de tweedegraadsverbranding die ik de dag ervoor oploop. Wat kun je toch een hoop gedoe hebben in zo’n korte tijd. Deze maand hoor ik ook eindelijk dat mijn operatie gepland is, dus begin juli kunnen we die ook afvinken. Laten we afspreken dat het daarna ook klaar is…

Opening Intertoys Experience store

Deze maand waren we in Utrecht bij de vernieuwde Intertoys. De speelgoedketen heeft in winkelcentrum The Wall een enorme experience store geopend. Samen met mijn dochter mochten we bij de opening aanwezig zijn en dat hoefde ik haar natuurlijk niet twee keer te vragen.

Intertoys.jpg

Een enórme winkel met heel veel plekken waar je ook daadwerkelijk met het aanwezige speelgoed mag spelen. Er werd zelfs een workshop vloggen gegeven. En daarnaast is er ook een heuse escaperoom, die natúúrlijk uitgeprobeerd moet worden. Een hele geslaagde middag!

AD ijstest

Op een mooie donderdagmiddag proef ik, samen met culi-vrienden Hidde de Brabander en Mathijs Vrieze, bij mij thuis zeven soorten “gezond” ijs, voor een artikel in het AD. Dat klinkt als een feestje, het blijkt ingewikkelder dan je verwacht. De uitslag én onze favoriet lees je binnenkort terug in de krant en online!

IJstest AD Smulpaapje

Glenfiddich tasting

Na het proeven van ijs ga ik door naar Amsterdam, maar dan om whisky te proeven. Met een echtgenoot die dól is op whisky werd het tijd om eens te kijken hoe mij dat zou bevallen. De kennismaking is onverwacht én lekker. Uiteraard vind ik de bijna oudste (en dus duurste) whisky het lekkerst, het zal eens niet zo zijn.

Glenfiddich.jpg Glenfiddich The Grand.jpg

Maar met de (betaalbaardere) limited edition, Fire & Cane, die die avond wordt gelanceerd kun je ook verrassend lekkere cocktails maken ontdekte ik. En  die cocktails én de whisky puur combineert weer waanzinnig lekker met de hapjes die The Grand erbij serveerde. Meer over deze bijzondere whisky binnenkort op CFD.

Work, work, work

Als je graag samenwerkt met een merk is het te gek als je wordt gevraagd om nog een jaar mooie artikelen en recepten voor ze te maken. Dat betekent dat ik de rest van het jaar weer ambassadeur ben voor Zespri kiwi . En dat jullie dus weer een aantal hele lekkere kiwi recepten van me gaan krijgen. De eerste volgende week al. En die is éxtra lekker, want  het is - net als vorig jaar - een traktatie voor onze jarige dochter.

Susan_Zespri kiwi

En ook voor andere opdrachtgevers heb ik deze maand weer gekokkereld. Aardappelrecepten voor het najaar, maar ook weer een aantal heerlijke en verrassende visrecepten. Deze week komt daar nog een zomerse special bij, en gaan we een video opnemen met in de hoofdrol vis en Rueda wijn. En alle recepten komen natuurlijk hier op de site te staan!

Zomervakantie

En dan is het vanaf juli tijd voor gas terug. Eerst de operatie aan mijn teen, dan herstellen en vervolgens heerlijk in Nederland op vakantie met mijn gezin. Een weekje in de buurt van Deventer (tips zijn welkom!) en daarna zakken we af naar het zuiden, voor nog een weekje Zuid-Limburg (tips ook daarvoor welkom).

In de tussentijd draait Smulpaapje gewoon door, want het grootste deel van de recepten en artikelen voor deze zomer staan al voor jullie klaar. Ik hoop dan ook dat jullie een heerlijke, smakelijke en ontspannen zomer hebben. Meer over de zomer lezen jullie begin september weer op de site. Fijne zomervakantie voor nu!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier