Menu Vind Restaurant
* zondag 1 juli 2018 *

Behind the scenes - juni 2018

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Ik had het al een beetje zien aankomen, juni zou een ongelofelijk drukke maand worden. En dat werd het ook. Nu ben ik niet vies van hard werken, maar ook ik moet in de gaten blijven houden dat de ballen die ik hoog hou niet in één klap op de grond vallen.

Dus was het ook een maand van zuiver kiezen. Knopen doorhakken, uitnodigingen afslaan en focussen op een aantal zakelijke opdrachten en hoe ik na de zomer verder wil. Maar het werd er geen dag minder saai van. Kijk maar…

TasteofAMS2018_Susan.jpg

Taste of Amsterdam

De maand werd afgetrapt met twee dagen het kinderprogramma verzorgen tijdens foodfestival Taste of Amsterdam. Meer dan 200 kinderen kwamen langs in de speciale NEFF Kids Kitchen. Ze kregen er groente-les en samen met mij werd een smoothie gemaakt, groentemuffins gebakken en een wrap gevuld en opgegeten.

Wat een succes was het! En altijd jammer dat je dan ook heel veel kinderen teleur moet stellen… De recepten van de groentemuffin, wrap én smoothie staan gelukkig nu ook online. Dus duik vooral ook lekker thuis de keuken in!

Plantaardige eiwitten

Door NRC live werd een congres georganiseerd over de toekomst van duurzame voeding en plantaardige eiwitten. Super interessant om bij te wonen en te zien hoeveel meer er al kan qua plantaardig eten. Het is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is, en ook nog eens hard nodig is. Ik schreef er uitgebreid over op Carpefckndiem.nl

The Park_verse haring met Antiboise_a.jpg

Nieuwe haring in The Park

Wat kom ik er toch altijd graag, bij de perslunches van The Park in Rotterdam. Zeker als ze een lunch verzorgen met in ieder gerecht de nieuwe haring verwerkt. Wat we allemaal aten lees je hier!

Museum Voorlinden

Ik vind het altijd zo leuk, als ik onze dochter kan meenemen naar bijzondere gelegenheden. Dus in het weekend ging ik samen met haar naar de preview van de nieuwe tentoonstelling in Museum Voorlinden. Wat is dat museum een absolute aanrader met kinderen zeg. Hier lees je er nog meer over.

Voorlinden.jpg

Weekendbrunch in Amsterdam

Ook mocht in komen brunchen bij Restaurant Wyers in Amsterdam. En hoewel ik er niet heel veel van had verwacht, gezien de locatie, werd ik blij verrast door alles wat er op tafel verscheen. Brunchen met kinderen vind ik in het weekend sowieso een leuke manier om met kinderen uit eten te gaan. Misschien ook een idee voor jou/jullie een volgende keer dat je in Amsterdam bent?

Hard aan het werk

Zo vlak voor de zomervakantie is het altijd druk met afronding van projecten, maar worden er soms ook nieuwe gestart. Zoals deze maand. Vanaf 1 juli ben ik één van de ambassadeurs voor Zespri Kiwi. Voor hen ga ik toffe recepten ontwikkelen, die je uiteraard ook hier gaat terugzien. De eerste komt aanstaande vrijdag al online. Maar omdat ik jullie ook gedurende de zomer niet wil laten zitten ben ik al volop aan het voorwerken met recepten voor de zomermaanden. Houd de site dus in de gaten voor al dat lekkers!

In de keuken met

Het nuttige met het aangename verenigen vind ik altijd het allerleukst. Zeker als dat betekent dat je luncht met de hkersverse oofdredacteur van Delicious, Maureen Belderink, terwijl je geniet op een van de plekken waar ze geweldig steak tartare maken, bij Dauphine in Amsterdam. Het was niet alleen een heerlijke, maar ook leuke afspraak. En het interview met Maureen staat inmiddels al online!

Family time

Het is te gek dat ik onze dochter steeds vaker kan betrekken bij mijn werk. Dus gingen we deze maand samen naar een museumopening, maakte zij een aantal receptjes voor haar Kinderkookrecepten rubriek op Smulpaapje en waren we bij een feestje van La Place ter gelegenheid van het vernieuwde kindermenu dat ze samen met de Efteling ontwikkelden. Daar lees je hier meer over

En natuurlijk waren we über trotse ouders bij de balletuitvoering van onze dame. Volgende week wordt dit mopje alweer 8. En alle clichés zijn waar, de tijd vliegt!

Olympisch stadion 90 jaar

Een buitenkansje deed zich ook voor, een rondleiding door het Olympisch stadion in Amsterdam. Een feestelijke dag, die samen met Coca Cola Nederland werd georganiseerd, die ook 90 jaar bestaan dit jaar. Super gaaf om dat met de hele familie te kunnen doen, het is toch niet een stadion waar je zo vaak achter de schermen kunt kijken.

Persreis naar Kopenhagen

En dan de maand afsluiten met een persreis naar Kopenhagen. De kers op de taart en een mooie aftrap van de komende zomervakantie. Het Deense merk Lakrids, je weet wel van die super lekkere drop/chocola snoepjes, nodigde ons uit om ook daar een kijkje achter de schermen te nemen. Super gaaf! Je leest er volgende maand meer over.

Ik plakte er overigens nog een dagje extra aan vast, zodat ik ook – eindelijk! – eens Kopenhagen kan bekijken. Al die tips vind je binnenkort op CFD trouwens (waar ik afgelopen maand ook 2 zeer persoonlijke blogs schreef, o.a. over hoe ik moederschap combineer met mijn werk voor Smulpaapje).

Bijna zomervakantie

Nog 2 weken en dan breekt hier de zomervakantie aan. Zoals gezegd vieren we eerst nog de verjaardag van ons meiske, en dan is het tijd voor lekker veel wandelen in de bergen en genieten van de Oostenrijkse én Italiaanse keuken. Ik hoop dat jullie ook heerlijke plannen hebben! Maak er een mooie zomer van.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier