Menu Vind Restaurant
* woensdag 30 januari 2019 *

Behind the scenes – januari 2019

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Voor mijn gevoel duurt januari altijd drie keer zo lang als dat het daadwerkelijk is. Deze maand was het overigens wel helemaal een wervelwind van een begin van het jaar, want wat kon ik al een hoop toffe nieuwe projecten bekend maken. Een vliegende start van het jaar. En dat in de maand dat Smulpaapje al weer ZEVEN jaar bestaat. Ongelofelijk hoe hard dat is gegaan.

Daarnaast is het, voor veel mensen en ja ook voor mij, de maand van de goede voornemens. Of die net zo succesvol waren lees je in deze Behind the scenes van de maand januari. De kop is er weer af!

Meike Bilderberg.jpg Meike Antichic.jpg

Family time

Het was fijn om eind december en begin januari heel veel tijd te hebben voor mijn gezin. We sloten onze kerstvakantie af met een weekendje Rotterdam, ter gelegenheid van de verjaardag van mijn vent. Logeren in het mooie Bilderberghotel met uitzicht op Rotterdam.

Fantástisch eten bij Antichic (waar ze ook nog eens heerlijke alcoholvrije drankjes voor kinderen hebben!) en natuurlijk een tochtje met de watertaxi. Genieten was het!

Samenwerking met NEFF

Maar deze maand zet ik ook de puntjes op de i van mijn samenwerking met NEFF. Het hele jaar ga ik namelijk, samen met hen, mooie content voor jullie maken. Niet alleen receptuur die op de site komt, maar we namen ook al een hele toffe kookvideo op die je volgende week al kunt bekijken.

Taste of Amsterdam

Daar komt nog bij dat ik, in de NEFF kinderkeuken, tijdens Taste of Amsterdam, ook weer drie dagen lang workshops ga geven, speciaal voor kinderen. Een groot succes vorig jaar en daar gaan we dit jaar natuurlijk ook weer voor. Meer info daarover komt binnenkort, maar zet 31 mei, 1 en 2 juni alvast in je agenda!

Heerlijkheid Vijlen.jpg

Heerlijkheid Vijlen

Samen met twee vriendinnen breng ik twee dagen door in Zuid Limburg, in het prachtige Vijlen in De Heerlijkheid Vijlen. Wat een te gek vakantiehuis is dat zeg. Ook al ben ik er maar kort, het is genoeg om even lekker op te laden. En natuurlijk een auto vol Limburgse lekkernijen mee naar huis te nemen 😉

Alle zeilen bij

Daarna is het even alle zeilen bij. Ventlief zit een week voor zijn werk in het buitenland en mijn agenda loopt inmiddels ook weer vol. Wat heb ik tijdens dit soort tijden toch een oneindig respect voor ouders die het áltijd alleen draaiende weten te houden.

Lancering servies Janny van der Heijden

Tijdens een persontbijt in de Bijenkorf in Amsterdam wordt het prachtig nieuwe servies van Heel Holland Bakt jurylid Janny van der Heijden gelanceerd. En dat dat een succes is blijkt wel als het na een paar dagen al helemaal is uitverkocht. Dat probleem is overigens al weer opgelost, dus het is weer volop te koop. Je leest er hier meer over!

Teatime stories high tea.jpg Teatime stories.jpg

High Tea bij Café Americain

Tijdens een high tea in Café Americain krijgen we meer te horen over de bijzondere theecocktails die zij hebben bedacht, samen met theemerk Dammann. We mogen ze ook proeven en meekiezen welke als eerste op de kaart komt. Meer daarover én welke theecocktail het is geworden lees je hier.

Heel veel koken

Koken doe ik niet alleen voor mijn plezier en mijn gezin, ik doe het ook in opdracht. Deze maand kwam het eerste visrecept online dat ik maak, in samenwerking met het Nederlands Visbureau. Maar ik ben ook volóp aan het koken voor een nog geheim project, waar ik jullie waarschijnlijk volgende maand al meer over kan vertellen!

En natuurlijk zijn er iedere week, speciaal voor jullie, drie nieuwe recepten op de site te vinden en ook nog eens een nieuw weekmenu. Naast alle al bestaande receptuur en dat aantal loopt al hard richting de 1000 (!!!) recepten.

Goede voornemens

En ja, januari is ook de maand van de goede voornemens. Mijn goede voornemen? Meer tijd en rust voor mezelf. Dat betekent dat ik mijn werk dit jaar anders indeel. Meer structuur aanbreng, (nog) vaker nee zeg tegen uitnodigingen en/of projecten die niet passen bij de plannen die ik dit jaar voor Smulpaapje heb. Januari was de eerste maand dat ik dat echt in de praktijk bracht.

Ik ben eigenlijk super blij met hoe makkelijk dat is gegaan en hoeveel effectiever ik nu werk. Dat mag ook wel, want er ligt genoeg op mijn bordje komend jaar! Meer weten over hoe ik dit aanpak? Ik schreef er een artikel over.

Zeven jaar Smulpaapje

Hoe de tijd vliegt! Deze maand bestaat Smulpaapje gewoon al zeven jaar. ZEVEN JAAR! Anderhalf was mijn mupke toen we deze foto hierboven voor het Algemeen Dagblad namen. Ik vind het echt bizar hoe die jaren voorbij zijn gevlogen en wat er allemaal in die – relatief – korte tijd is gebeurd. En nog steeds heb ik het gevoel dat we pas aan het begin staan en er nog super veel toffe dingen gaan (en moeten!) gebeuren. Eens zien wat dit jaar ons brengt.

Volgende maand

Komende maand gebeurt er overigens al weer genoeg. Mijn eerste kookvideo komt online. Ik ga weer op pad voor IENS insider én verder met mijn nog geheime project. Maar daarover heel snel meer!

 

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier