Menu Vind Restaurant
* woensdag 27 februari 2019 *

Behind the scenes - februari 2019

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Na de maand januari, die een eeuwigheid leek te duren was februari werkelijk in een vloek en een zucht voorbij. Dat kan ook liggen aan het feit dat er deze maand kneiterhard is gewerkt. Niet altijd zichtbaar voor jullie, maar daarom zijn deze kijkjes achter de schermen ook zo leuk.

Want ik bracht deze maand onder andere een mystery visit aan een tof museum. Ging weer op pad voor IENS insider én er was geweldig leuk nieuws!

mystery visit.jpg

Mystery Visit

Door een museum in Amsterdam werd ik gevraagd een mystery visit te doen. Dat betekende dat me gevraagd werd om tijdens een bezoek aan het museum vooral te letten op de horecavoorzieningen. En hoe die – in mijn optiek – voorzien in de behoefte van bezoekers met kinderen en wat er verbeterd kan worden. Een onwijs leuke opdracht om te doen! En hoewel deze locatie al heel veel dingen heel erg goed op orde heeft, blijkt altijd hoe veel er – met relatief weinig moeite – ook nog te winnen valt.

Mijn advies en bevindingen nemen zij mee in hun strategische plannen voor de komende jaren. Een opdracht om trots op te zijn!

Susan door Ashkan
foto door Dishtales

IENS insider ->The Fork

Net als vorig jaar ben ik door reserveringssite IENS gevraagd om een aantal van hun restaurants te bezoeken, samen met een fotograaf. Dit keer onder meer in mijn eigen stad Leiden, maar ook in Delft, Waddinxveen en Alphen aan de Rijn bezochten we restaurants die behoren tot de IENS insider categorie.

Dat betekent voor mij heel veel proeven (totaaaaaaal geen straf!) en daarna per restaurant een stuk schrijven. Super leuk om te doen! Overigens is IENS inmiddels van naam veranderd en heten ze vanaf nu The Fork, net als in alle andere landen waar de site actief is. Ook kun je alleen nog maar een recensie achterlaten als je via de site hebt gereserveerd.

Liefs uit Londen

Ik werd afgelopen maand ook benaderd door Black and Blum design. Dit bedrijf, dat in Londen gevestigd is, had in Nederland mijn boek 'Wat lunchen we vandaag?' gezien (hoe tof!). En aangezien zijn gespecialiseerd zijn in mooie lunch on the go producten stuurden ze met een aantal van hun spullen toe om uit te proberen. Hoe leuk is dat? Want hoewel het boek natuurlijk al lang en breed af is (en nog steeds te koop!) maak ik wel gewoon nog iedere dag lunch voor ons meisje om mee naar school te nemen.

Black and Blum Smulpaapje

De producten zijn in Nederland trouwens gewoon verkrijgbaar, o.a. via Bol.com De warmhoudbeker met oranje lepel valt overigens al enorm in de smaak, omdat de pasta die ik regelmatig aan onze dochter meegeef naar school nu rond lunchtijd ook nog warm is.. Een uitgebreidere review volgt  op het moment dat alles met enige regelmaat is getest. Want het zijn niet alleen kwalitatief mooie producten, ze zijn ook wat prijziger dan je wellicht normaal zou uitgeven. Dus dan is een goede review wel echt belangrijk vind ik!

Vaste column in YO magazine

Een van de toffe dingen die voor komend jaar van mijn bucketlist af kan is een eigen column. Niet over eten dit keer trouwens, maar over fashion. Iets waar je me niet vaak over hoort hier op Smulpaapje, maar waar ik dól op ben. Mede ook door mijn styliste Yolande Avé. En van haar is dus dit toffe nieuwe magazine.

Yo Magazine column Susan Aretz

Een online magazine, waar je je op ieder moment in het jaar op kunt abonneren (moet je echt doen!) en waarbij je dan altijd het eerste nummer ontvangt. Zo tijdloos is hetgeen erin staat. In tegenstelling tot de meeste papieren modetijdschriften, die vooral met de modeseizoenen meegaan. Echte verhalen staan erin, van echte mensen. Super inspirerend. En ik ben er trots op om onderdeel te maken van dit vooruitstrevende blad!

Project verbouwing

Dit is ook de maand dat wij thuis concreet aan de slag gaan met de méga verbouwing die eind volgende maand begint, maar die we al maanden aan het voorbereiden zijn. Niet alleen pakken we de badkamer aan, maar er komt ook een volledig nieuwe keuken. En dat betekent heel veel beslissingen en keuzes.

keuken verbouwing.jpg keukenverbouwing.jpg

Gelukkig hoef ik over de apparatuur niet na te denken, daarvoor werk ik samen met NEFF. Maar alle andere beslissingen (en kosten!) nemen we gewoon zelf. Een monsterproject, maar het eindresultaat gaat gewéldig zijn. Via Instagram kun je alles volgen, als je dat leuk vindt. Maar ik zal jullie ook hier bij tijd en wijle informeren.

Nieuw boek!

Maar het allerleukste nieuws van deze maand is toch wel dat er een nieuw boek komt. Hoewel ik in de praktijk al een paar maanden bezig ben met het bedenken en maken van alle receptuur., tekende ik deze maand officieel weer bij Nieuw Amsterdam, die ook mijn lunchboek uitbrachten. En dat ik hier al een tijdje voor aan de slag ben is geen straf, want het nieuwe boek wordt een borrelboek, met de meest ultieme borrelhapjes. Voor ieder moment dat je zin hebt om met elkaar gezellig thuis te borrelen. Het wordt zó tof!


De grap is ook nog eens dat het thema van dit boek notabene door mijn dochter is bedacht. Die riep – nadat Wat lunchen we vandaag? klaar was – “word je volgende boek dan ‘Wat borrelen we vandaag?’ 😊 En hoewel dat niet de titel wordt, wordt het dus wel het onderwerp. Te leuk!

Voorjaarsvakantie

We eindigen de maand met een weekje voorjaarsvakantie. Heerlijk! Een paar dagen bij vrienden in Engeland, tijd met elkaar, even niet aan het werk. Borrelen, zonder dat ik er de keuken voor in hoef.... Het is zeer welkom. Want daarna is het vol gas er tegenaan, met een heleboel deadlines.

Want als ik straks (tijdelijk) geen keuken meer heb, moet dus voor de tijd alle receptuur klaar zijn. Niet alleen voor het boek, maar ook voor mijn opdrachtgevers én voor de site natuurlijk.

Gastbloggers op Smulpaapje

Voor de site krijg ik in april trouwens – echt zó te gek! – heel veel hulp. Na een oproepje (via instastories) voor gastbloggers ben ik echt overspoeld met reacties. Van collega’s, lezers, noem maar op. In april komt er dus één keer per maand een gastblog op de site.

Bakken met Eef.jpg

Ik dook deze maand samen met Eefje - van Eefsfood - heel gezellig nog samen de keuken in om haar recept - een waanzinnige cakerol - te maken. Die is méér dan goed gelukt kan ik je verklappen. Het recept komt dus in april online.

2 reacties

Reactie van Minke

Een februari om van te smullen! En tof, een nieuw boek! 🍒

Reactie van Suzanne

OMG een Borrelboek??? Waar kan ik alvast reserveren? Té gaaf, mijn lievelings = borrelen!

Reactie formulier