Menu Vind Restaurant
* dinsdag 26 december 2017 *

Behind the scenes - december

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

De laatste maand van het jaar alweer. Ik denk dat iedereen zich ergens in december afvraagt waar het jaar gebleven is. Het is voorbij gevlogen! Deze laatste maand was het voor mij wat rustiger, helaas niet door de leukste reden.

Maar er was genoeg om heel blij van te worden. En je bevoorrecht te voelen dat dit het werk is dat ik, dag in dag uit, met zo veel plezier mag doen. Een laatste blik achter de schermen voor dit jaar. Ga je mee?

Yvette en Susan

In de keuken met…

Als je de maand mag beginnen met het interviewen van een van de leukste mensen die ik in de food wereld ken, dan mag je jezelf best een bofkont noemen. Ik dook de keuken in met Yvette van Boven. Stond in de keuken die we allemaal van televisie kennen. Kookte met haar een heerlijk groentetaartje en stelde haar niet alleen mijn vragen, maar ook die van jullie – die jullie mij via Facebook hadden laten weten. Het werd een topmiddag!

Het interview én het recept vind je in de eerste week van januari op de site. Alle andere interviews, met minstens zulke leuke mensen, lees je hier.

IENS Awards

Ieder jaar reikt restaurantsite IENS awards uit aan de meest en best gerecenseerde restaurants. Ik was uitgenodigd om bij die uitreiking aanwezig te zijn. Tof ook om te zien dat een van mijn favoriete restaurants in Leiden in de top 3 van beste IENS restaurants staat, gefeliciteerd Just Meet. De Librije was de grote winnaar. Zeer terecht, kan ik je uit ervaring vertellen.

IENS awards

#Carpefckndiem

Mijn persoonlijke levensmotto, iedere dag genieten alsof het je laatste is. Dat realiseerde ik me wederom toen mijn vent deze maand onverwacht behoorlijk ziek werd. Gelukkig gaat het weer een stuk beter met hem, maar koester elkaar en je gezondheid lieve mensen. Het kan maar zo anders zijn!

Toujours Haarlem

Ik kreeg een appje van mede-foodie Eefje, of ik zin had om mee te gaan naar een pre-Christmas persdiner in Haarlem, bij urban bistro Toujours. Met Eefje op pad (we gingen deze maand ook al samen naar de IENS awards) is altijd gezellig, dus pakten we samen de trein naar Haarlem. Toch gek hoe ik iedere keer vergeet hoe leuk Haarlem is, tot ik er weer een keer ben.

Toujours Haarlem

Toujours zit achter de kerk op het marktplein en heeft een Frans georiënteerde bistro menukaart. Surf & Turf (ooooh die kreeft!!), fantástische oesters en ook voor kinderen een geweldige kaart. Of zoals de eigenaar me vertelde; “we zijn geen speeltuin maar kinderen zijn hartstikke welkom en eten gewoon lekker mee.”

ToujoursHaarlem

Wij aten in ieder geval heerlijk. Een gevarieerde, betaalbare kaart in een mooi restaurant. Goed om te onthouden, als je weer een keer uit eten wilt in Haarlem!

Who’s that Girl?

Wie is toch dat meisje, vroeg ik me onlangs af tijdens de persdag van FS Agency toen ik een sneekpeak kreeg van de voorjaarscollectie van dit Belgische modemerk. Kleurrijk, beetje 50’s (denk Mad Men) en absoluut anders dan anders.

WTG Amsterdam WTG Adam

Ik mocht nader kennismaken met de wintercollectie en zag toffe jurkjes, rokken, flared broeken en ook heel veel sportievere looks. We werden enorm in de watten gelegd én mochten een eigen look uitzoeken (zie het jasje boven op de foto) Hoezo bofkont?!?

Je vindt WTG, zoals ze ook genoemd worden, online en met een winkel in de Reestraat, in de Negen Straatjes in Amsterdam (maar dus ook in België!)

Kerstboodschappen

Hoewel wij het weer uitermate relaxt doen met kerst dit jaar vind ik het altijd wel een prima excuus voor een dagje foodshoppen in Lille. Dus om stupido’clock reed ik met een goede vriend richting Frankrijk. Een lege kofferbak heen en een overvolle kofferbak op de terugreis, om te genieten van een heleboel lekkers tijdens de Kerstvakantie.

macarons Lille.jpg

Mijn persoonlijke favorieten dit jaar? Naast de eetsouvenirs die ik eigenlijk altijd meeneem, belandde dit keer in de kofferbak o.a. ook nog lekkere champagne, Caramba karamels, verse brioche en op verzoek van ons dametje ook nog een doosje macarons. Het is tenslotte kerst ;-).

Kerstvakantie

En dan zit het werkende deel van dit jaar erop. Twee weken kerstvakantie en tijd samen met mijn gezin. Kerst vieren we relaxt, zoals altijd. Tweede kerstdag gingen we lekker, met mijn ouders erbij, brunchen bij Lot & de Walvis.

Lot_Kerst.jpg

En met mijn meisje ga ik in de vakantie naar de Notenkraker en daarna samen eten bij haar favoriete restaurant Just Meet.

Lilliputiens.jpg

Maar we gaan ook lekker veel in pyjama niks doen. Geen haast, geen lunchtrommels om te vullen maar wel lekker samen de keuken in om te bakken, want er stond iemand te popelen om met de nieuwe bakset, die ze van Lilliputiens kreeg, aan de slag te gaan.

Behind the scenes

Wat ik de rest van het jaar allemaal uitspookte? Je leest alle kijkjes achter de schermen bij Smulpaapje hier.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier