Menu Vind Restaurant
* dinsdag 17 januari 2017 *

Bananabread wafels

Susan Aretz – Recepten

ontbijtwafels

Stel je eens voor dat je kunt ontbijten met bananabread - zoals bijvoorbeeld deze -, maar dan met amper suiker en in de vorm van wafels. Word je van de gedachte alleen al niet intens gelukkig?!

Ik zei toch dat jullie zouden gaan genieten van mijn wafelfase ;-) Dus, trek het (electrische) wafelijzer van achter uit de kast en bakken maar. Beter gaat je ontbijt niet worden!

Banana bread wafel Smulpaapje

Voor 12 wafels

175g bloem
1el basterdsuiker
35g geraspte kokos
¼ tl zout
250ml karnemelk
1tl vanille
3 rijpe bananen
1 ei

Verder nodig: staafmixer, wafelijzer, gloeiend heet voorverwarmd – olie/spray om in te vetten

Bananabread wafels

Mix in een maatbetker de karnemelk, vanille en ei. Pureer er met een staafmixer dan de rijpe bananen door tot je een glad geheel hebt. Meng in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar. Doe hier het bananenmengsel door en met een garde meng je alles.

Wafels als ontbijt!

Je wafelijzer is heet en ingevet. Doe hier 1 ½ juslepel beslag in en sluit het ijzer. Laat het nu 5 minuten bakken. Niet tussentijds openen, want dan trek je de wafels uit elkaar (en ja, dit heb ik proefondervindelijk ervaren :-) ). Na 5 minuten haal je ze er met een satéprikker uit en laat je ze even afkoelen op een rooster.

Kun je wafels invriezen?

Ja zeker kan dat. Laat ze helemaal afkoelen, verpak in plastic diepvrieszakjes en vries in. Het enige wat je daarna hoeft te doen is ze, of opwarmen in een broodrooster of in een voorverwarmde oven van ongeveer 150C. Dit zijn overigens geen knapperige wafels, door de banaan blijven ze een beetje chewy!

Meer bananabread recepten?

Voor nog meer lekkere bananabread recepten, kijk ook eens hier!

2 reacties

Reactie van Monique Brandalise

Beste Suzan, mag ik vragen welk wafelijzer jij gebruikt? Je hebt me enthousiast gemaakt om er eentje aan te schaffen maar er zijn best veel verschillende. Ik kan niet wachten om je wafel recepten te proberen! Groeten, Monique

Reactie van Smulpaapje

Wij hebben 'm van Tefal, waar je ook tosti's ed in kunt bakken. Niks bijzonders dus ;-)Veel wafelplezier voor later!

Reactie formulier