Menu Vind Restaurant
* zaterdag 21 mei 2016 *

Bacon & ei sandwich

Susan Aretz – Recepten

baconlunchontbijt

Oh hemeltje, bacon en eieren. Een gouden combinatie. Nóg lekkerder worden ze als ze samen in een gerecht verwerkt zijn. De bacon & egg muffin is al zo’n topper, maar deze gaat ook linea recta op mijn favorieten lijstje.

Als decadente lunch, of misschien wel als (anti-kater) ontbijtje. Wat mij betreft ieder moment van de dag. Want hé, bacon en eieren…!

Voor 1 sandwich

2 sneetjes zuurdesembrood (liefst iets langer dan normaal) dun besmeerd met boter
2 plakjes dikker gesneden bacon (liefst lange plakken)
1 ei (maat M)
klein scheutje zonnebloemolie
optioneel: likje mayonaise

Verder nodig: koekenpan

Bacon & egg sandwich

Verhit de koekenpan goed heet en bak hierin, zonder toegevoegde olie, de bacon goudbruin in aan. Als die bijna klaar is bak je één sneetje brood alvast aan beide kanten mee in het baconvet dat vrij is gekomen. Haal dan de bacon eruit, laat uitlekken op keukenpapier. Leg de gebakken snee brood op een bord. Eventueel besmeer je die met een dun laagje mayonaise, voor je de bacon erop legt.

Verwenboterham

Uit de andere boterham snijd je nu een rondje, dat gaat heel makkelijk met een heel klein glas. Doe nu een klein drupje olie in de pan, bak hierin de snee brood aan één kant aan Draai om en giet in het gat het ei. Het makkelijkst gaat dit als je het ei eerst breekt in een kommetje, niet al het eiwit hoeft namelijk mee, dan overstroomt je boterham. Je kunt er ook voor kiezen om uitsluitend het eigeel in de holte te gieten. Er komt altijd wel iets van eiwit mee.

Deksel op de pan nu en op lager vuur laten bakken, tot het ei naar je wens gestold is. Leg deze boterham op de andere, snijd doormidden en serveer meteen. Mmmmm!!

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier