Menu Vind Restaurant
* donderdag 22 augustus 2019 *

Back to school – hartige lunchtrommel muffins (+ kookvideo)

Susan Aretz – Recepten

backtoschoolkookvideolunchtrommelmuffinssamenwerking

Samenwerking – de eerste scholen zijn alweer gestart of starten binnenkort, na een heerlijke en veelal zonnige zomervakantie. Dat betekent dus ook dat het weer tijd om wordt om na te denken over wat je straks gaat meegeven in de lunchtrommel.

Wat dacht je van deze hartige muffins? Eén keer de oven aanzetten en je hebt 12 keer een lekkere afwisselende vulling voor de lunchtrommel van je kind(eren) en wie weet ook wel jezelf…. Ik laat je in de kookvideo, samen met Hugo Kennis (24 Kitchen), ook nog eens zien hoe makkelijk je ze maakt!

Recept voor 12-16 hartige muffins

350g zelfrijzend bakmeel
1 - 2 tl mosterd (Zaanse of Dijon)
300g courgette, geraspt (1 flinke courgette)
300ml karnemelk
50ml zonnebloemolie
1 ei
75g zwarte olijven, gehalveerd
75g feta, verkruimeld
versgemalen zwarte peper en zout
optioneel: 2 takjes tijm (gerist)

verder nodig: oven voorverwarmen op 180C (hetelucht) – muffinblik (ingevet)

Kookvideo hartige muffins

Wil je niet alleen lezen hoe je dit recept maakt, maar ook eens kijken hoe makkelijk dat gaat? Ik maakte samen met Hugo Kennis (24 Kitchen) een super toffe kookvideo. Daarin zie je hoe het recept gemaakt wordt. Veel kijkplezier! Het uitgeschreven recept vind je onder de video.

Hartige lunchtrommel muffins

Gebruik een stevige, niet te grote courgette. Spoel die goed af en rasp, met schil en al, op een grove rasp. Doe de courgetterasp in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk van het vocht eruit. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en doe hier de feta en olijven bij. In een maatbeker gaat de karnemelk, mosterd en zonnebloemolie, kluts hierin het ei los.

Muffins met courgette

Giet dit bij het bakmeel en voeg de courgetterasp (en als je gebruikt, de tijm) toe. Meng dit kort door en breng op smaak met zout en peper. Vul de holtes van je ingevette muffinblik (of gebruik papiertjes) met het beslag (tot aan de rand van het papiertje) en bak ze 25-28 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat de muffins in het blik afkoelen en haal ze er voorzichtig uit. Laat ze dan verder op een rooster afkoelen. 

Piep je ingevroren muffins op in de oven

Als de muffins zijn afgekoeld zijn ze heel goed in te vriezen, zodat je per keer dat je ze in de lunchtrommel wilt meegeven er eentje kunt laten ontdooien. Als je ze dan nog even wilt oppiepen zet je ze nog 5 minuten in een op 150C voorverwarmde oven.

NEFF & Smulpaapje

Dit recept en de bijbehorende kookvideo is gemaakt in samenwerking met NEFF, waar ik ambassadeur voor ben. Meer daarover lees je hier en de vorige kookvideo met NEFF vind je hier.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier