Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 mei 2019 *

Asperges met ham & ei

Susan Aretz – Recepten

aspergesdinerfastfood

Hoewel er al menig recept met asperge op de site staat realiseerde ik me onlangs dat mijn allerlievelingsrecept met asperges, op de klassieke wijze, er nog niet op staat. En dat is mega zonde, want super simpel om te bereiden en zó lekker!

Ik geef jij mijn easy versie, want Hollandaise saus maken door de week daar begin ik echt niet aan. Deze asperges staan dus in een half uur op tafel en ik geef je een tip voor wat je met de schillen kunt doen!

asperges_klassiek Smulpaapje

Asperges met ham & ei voor 4 personen

1,5 kg witte asperges *
150g slagersachterham (2 plakjes per persoon)
6 eieren, hardgekookt en gehalveerd
gezouten roomboter
zout & peper
verse peterselie

verder nodig: aspergepan

Asperges met ham & ei

Schil met de aspergeschiller of dunschiller de asperges rondom, zodanig dat er geen harde schillen meer aanzitten. Breek de onderkant af, op die manier weet je welk deel hard en niet meer lekker is. Doe de asperges, met de punt naar boven, in het mandje van de aspergepan en vul water bij tot halverwege de asperges

Klassiek aspergerecept

Zet de pan op het vuur, breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Zet het vuur nu laag en laat ongeveer 20 minuten op heel zacht vuur garen. Controleer dan of de onderkant gaar is door er met een vork in te prikken. Laat anders nog een minuut of vijf staan. Het hangt namelijk ook van de dikte van je asperges af.

De lekkerste asperges

Kook in de tussentijd de eieren in 8 minuten, giet af en laat onder de koude kraan schrikken. Halveer de gepelde eieren en leg met twee rolletjes ham op het bord. Hiernaast gaan de asperges en daarover heen een klontje roomboter (niks anders dan dat) en wat zout & peper.

Eventueel serveer je er nog wat gekookte krieltjes of gebakken aardappeltjes bij. Lekker glas witte wijn voor de grote Smulpaapjes erbij (dit is mijn absolute favoriet) en klaar ben je. Geniet ervan, zolang ze er zijn!

Hoe weet je of asperges vers zijn

Kijk goed naar de uiteinden! Zien die er droog uit, dan liggen ze al te lang en zijn ze niet vers meer. Schuur je ze over elkaar en klinkt dan een piepend geluid dan zijn ze op en top vers. Bewaar ze, na aankoop, thuis in een vochtige theedoek in de koelkast. Hoe verser je ze eet, hoe lekkerder ze zijn!

TIP: Wat doe je met aspergeschillen?

Niet weggooien! Ik vertel je hier wat je daar mee kunt

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier