Menu Vind Restaurant
* woensdag 3 oktober 2018 *

Arabisch kipstoofpotje

Susan Aretz – Recepten

kipslowfoodstoofpotje

De Marokkaanse lamsstoof uit Eet.Leef.Reis van Donal Skehan was de inspiratie voor deze hartverwarmend lekkere stoofschotel met kip en volop specerijen.

Een ideaal gerecht om in het weekend te maken en of meteen op te eten of de dag erna, als ‘ie nóg lekkerder is, kort terug op te warmen zodat je lekker snel aan tafel kunt. Oh en had ik al gezegd hoe lekker die is en hoe makkelijk te maken?! 😉

Arabisch Kipstoofpotje Smulpaapje

Voor vier personen

750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen, in reepjes
100ml vers sinaasappelsap (om de rozijnen en abrikoos in te wellen)

Specerijenmix

2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember

Verder nodig

2 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
verse gember, geraspt
2 courgettes, in grove stukken
1 prei, in ringen (goed gewassen)
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
400ml kippenbouillon
zout & peper

Voor erbij: parelcouscous (of gebruik rijst of gewone couscous)

Zo maak je het Arabisch kipstoofpotje

Meng de specerijen en wrijf de kip met de helft ervan in. Laat dit zolang je wilt intrekken, liefst een uurtje maar langer mag. Verhit een eetlepel olie in een grote stoofpan en braad hierin de kip rondom goudbruin in aan. Haal de kip eruit en leg die even apart op een schoon bord

Kruidig kipstoofpotje

Doe nog een eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan gedurende 6-8 minuten op medium vuur. Dan de rest van de specerijenmix erbij, samen met de prei en een minuut aanbakken.

Kipstoofpotje_voor

Makkelijk stoofpotje

De kip gaat nu terug in de pan, samen met de courgetteblokjes, de tomaat uit blijk, bouillon en gedroogde vruchten (rozijnen en abrikoos, inclusief het sap). Zet het vuur hoog, breng aan de kook en draai daarna het vuur terug tot de inhoud pruttelt. Laat het zo 1 – 1 ½ uur pruttelen, met de deksel schuin op de pan.

Serveer met gekookte parelcouscous (of andere graansoort naar keuze). Super lekker is het ook om de restjes van de stoof op te deppen met lekker vers Marokkaans of Turks brood.

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier