Menu Vind Restaurant
* zaterdag 28 oktober 2017 *

Appelrondo's uit Laura's Bakery Bakboek

Susan Aretz – Recepten

appelbakken

Ik raad je aan om bezoek uit te nodigen als je dit recept maakt. Doe je dat niet dan is het risico groot dat je alle 12 stuks zelf opeet. Met alle gevolgen van dien...

Dit recept - uit Laura's Bakery bakboek - is super snel te maken, heel leuk om samen met je kind(eren) te maken en vooral heerlijk om zo vers mogelijk meteen op te snoepen!

Voor 12 kleine appelrondo's heb je nodig

80g witte basterdsuiker
125g boter, koud en in blokjes
160g bloem
1tl bakpoeder
snuf zout

voor de vulling

100g amandelspijs (ik gebruikte die van dr. Oetker)
1/2 ei
2 appels, in kleine blokjes
2el suiker
3el abrikozenjam

verder nodig: bakringen (of muffinblik) - oven voorverwarmen op 180C (boven- en onderwarmte)

Maak zelf appelrondo's

Meng de suiker met de boter, bloem, bakpoeder en zout in een kom en kneed tot een stevig deeg. Ik heb dit met de Kitchenaid gedaan. Verpak in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Kneed het spijs met de helft van een losgeklopt eit tot een soepel mengsel. Meng de appelblokjes met de suiker. Zet beiden even koel weg.

Appelrondo's

Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm dikte. Steek er met een ring (of glas) deeg uit om je bakblik mee te bekleden. Laura gebruikt voor dit recept bakringen, aangezien ik die niet had heb ik er een sandwichbakblik voor gebruikt (met losse onderkant) Eventueel zou je ook een muffinblik kunnen gebruiken. Leg daar dan voor de zekerheid een stukje bakpapier op de bodem, zodat ze na het bakken goed loslaten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Laura maakt met dit recept 8 stuks, in mijn blik konden er 12, maar ze waren daardoor iets kleiner.

Verse, zelfgebakken koeken met appel en spijs

Verdeel het spijsmengsel over de bodem en bedek met blokjes appel. Bak de rondo's 20-25 minuten. Als ze zijn gebakken verwarm je de abrikozenjam en bestrijk je de bovenkant van de appelrondo's zo gauw ze uit de oven komen. Laat afkoelen in het blik, haal ze er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat het deeg lekker krokant kan worden. Smullen maar!

Bewaren

Bewaar eventueel overgebleven appelrondo's in een luchtdicht blik, ze blijven dan 3-4 dagen goed.

2 reacties

Reactie van Liesbeth Klinge-Lander

Ik ga ze zeker met mijn kleinzoon maken. Ze zien er zalig uit.

Reactie van D.Dunk

Bedankt voor de info

Reactie formulier