Menu Vind Restaurant
* donderdag 14 april 2016 *

Appelkruimeltaart

Susan Aretz – Recepten

appelbakkentaartzoet

De tarte normande die al een tijdje online staat is al maanden zwaar populair. Een goed moment om te kijken of ik een appeltaart kon maken die nóg lekkerder is maar wel net zo makkelijk om te maken.

Jullie zijn natuurlijk uiteindelijk de écht jury, maar ik durf nu al te zeggen dat dit mogelijk de lekkerste appeltaart is die je ooít gaat eten. Probeer maar!

Voor één taart (10 punten)

Voor de bodem

225g bloem
100g koude boter, in blokjes
50g suiker
1 eierdooier
mespunt zout

Voor de vulling

4 Elstar appels, zonder klokhuis, geschild en in partjes
200ml slagroom
30g suiker
30g bloem
3 eidooiers

Voor de kruimeltopping

100g suiker
150g bloem
100g koude boter, in blokjes

Verder nodig: springvorm van 24cm doorsnede, ingevet – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Het recept voor de allerlekkerste appeltaart

Start met het maken van het deeg. Meng bloem, suiker en zout in een kom. Kneed met koude handen, zo snel mogelijk, de boter erdoor heen tot je grove kruimels hebt. Doe de eidooier erbij en meng nog even goed. Het blijft kruimelig, geen paniek. Stort dit in de bakvorm en met je handen verdeel je het gelijkmatig en druk je het stevig aan. Zorg voor de opstaand randje van ongeveer 1cm, in verband met de vulling straks.

Appeltaart met custardvulling

Meng de slagroom met de suiker en eidooiers en mix er de bloem met een garde door heen. De appelpartjes verdeel je over de taartbodem. Giet het beslag erover heen en verdeel gelijkmatig.

Kruimeltaart

Meng suiker en bloem en met wederom koude handen kneed je de boter er door heen. Ook hier wil je weer een kruimelig, zanderig eindresultaat. Verdeel dit over de bovenkant van je taart en zet het blik dan voorzichtig in de voorverwarmde oven. Bak 30-35 minuten, tot je bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Appelkruimeltaart

Haal de taart uit de oven en laat in de vorm zo goed als helemaal afkoelen. Dan uit de vorm halen en op een rooster verder laten afkoelen, zodat de kruimeltopping lekker krokant kan worden. Serveer zo vers mogelijk. Ook heerlijk als dessert met een bolletje vanille-ijs erbij.

 

3 reacties

Reactie van Michelle

Hij was inderdaad heerlijk!!!

Reactie van Olga

Kan de taart een dag van tevoren gemaakt worden?

Reactie van Nelleke

De favoriete taart van ons en onze kinderen. Ben erg blij dat ik dit recept heb gevonden!

Reactie formulier