Menu Vind Restaurant
* woensdag 15 maart 2017 *

Appelkaneel wafels

Susan Aretz – Recepten

appelontbijtpasenwafels

Die wafelfase is duidelijk nog niet voorbij ;-) en maar goed ook, want dit waren volgens mijn vent “de lekkerste tot nu toe”. En ook ons kleine Smulpaapje kreeg er geen genoeg van, er belandde er ook maar meteen eentje in haar lunchtrommel.

Fijn dan ook dat er minimaal suiker in zit en ze ondanks de geraspte appel toch lekker knapperig uit je wafelijzer komen. Goed begin van de dag dacht ik zo!

appelkaneelwafels Smulpaapje

Voor ongeveer 16 wafels

250g bloem
45g aardappelzetmeel (of maizena)
30g lichtbruine basterdsuiker
1el bakpoeder
¼ tl zout
1 ½ tl kaneel
150g geraspte appel (ongeveer 2 kleine Elstars, gewassen en met schil)
2 eieren, eiwit apart
100ml zonnebloemolie
300ml halfvolle melk

Wafelbeslag

Meng in een kom de bloem, aardappelzetmeel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de geraspte appel toe en meng goed door. In een maatbeker de zonnebloemolie, melk en eigeel mengen. Klop in een aparte kom de eiwitten tot ze goed stijf zijn. Meng olie/melk/eimengsel door de droge ingrediënten. Als laatste de eiwitten erdoor heen spatelen.

Appelkaneelwafels

Verhit het wafelijzer en schep met een juslepel beslag erin. Niet te vol, anders loopt het er aan de zijkanten uit. Bak de wafels 4 minuten. Haal ze er dan uit en laat op een rooster even afkoelen. Daardoor worden ze ook lekker knapperig. Eigenlijk zijn ze zonder iets erop/erover al lekker, maar eventueel kun je nog wat maplesyrup of poedersuiker erbij serveren.

Wafels invriezen

Wafels laten zich geweldig invriezen. Voor je ze invriest laat je ze helemaal afkoelen. Doe in een diepvrieszakje - niet teveel tegelijk - en vries in. Als je ze wilt eten haal je ze uit de vriezer en maak je ze warm in een broodrooster. Hoe ideaal is dat.

Meer wafelrecepten

Geïnspireerd en wil je vaker wafels maken? Kijk dan ook eens hier voor nog meer wafelrecepten!

Eén reactie

Reactie van Daniƫlle

Mmm die lijken mij heel lekker! Misschien ga ik ze het weekend wel proberen!

Reactie formulier