Menu Vind Restaurant
* zaterdag 2 september 2017 *

Achter de schermen – zomereditie

Susan Aretz – Lifestyle

behindthescenes

Wat is het voorbij gevlogen, deze zomer. En je zou denken dat het dan wat rustiger wordt, maar niks is minder waar. Volop pakketjes aan deur, volop tijd met mijn gezin en ook volle bak aan het werk voor Smulpaapje.

In deze ‘Behind the scenes’  neem ik jullie in vogelvlucht mee door mijn zomer!

Oostenrijk_achterdeschermenzomer.jpg

Vakantie in Oostenrijk

Mijn zomer begon, letterlijk op de eerste dag van de schoolvakantie, met vakantie naar Oostenrijk met mijn gezin. Ik heb daar al uitgebreid over geschreven en er zijn ook al een behoorlijk aantal recepten na de hand gemaakt, die op deze vakantie zijn geïnspireerd. Al deze artikelen vind je hier.

EK vrouwenfinale

En tijd met mijn gezin was er ook bij thuiskomst. Samen met ons meisje gingen we naar de voetbalfinale van de Nederlandse vrouwen. Super spannend, als dit je eerste keer naar een voetbalwedstrijd is in zó’n groot stadion, maar zo leuk om samen te doen!

EKfinale_achterdeschermenzomer2017.jpg

Zomer proefpost

Er waren ook genoeg toffe pakketjes deze zomer. Met de groente- en fruitbox van Verse Oogst ging ik meteen de keuken in. Of eigenlijk tuin, want ik maakte een heel scala aan vegetarische BBQ gerechten. Heerlijk!

Becel met een smaakje

Er was ook margarine. En dat is best bijzonder in een huis dat draait om échte boter. Samen met mijn dochter proefde ik, blind!, 3 soorten margarine met een smaakje. Het ging dus echt alleen om de smaak. De margarine met walnoot was niet echt te herkennen. In die met avocado en limoen proef je goed de limoen, heel fris. Grootste verrassing was die met kokos. Puur al lekker, maar met wat hagelslag erover heen is het net of je een bounty op een boterham eet.

Botertest_achterdeschermenzomer2017.jpg

Toch blijft de roomboter, als basis voor mijn brood, toch echt mijn favoriet. Hoewel ik ook wel weer verrast was door de geitenboter. Maar dat is een smaak waar je wel echt van moet houden.

Ella’s Kitchen appel crumble

Hoewel Ella’s Kitchen zich niet echt richt op 7jarigen, blijft het toch een van de favorieten van onze dochter. Deze nieuwe appel crumble, die nieuw is in het assortiment van Ella's Kitchen was dan ook zó op!

EllasKitchen_achterdeschermen.jpg

Rueda wijnen

Vorig jaar deed ik een tapas tour, waarbij alle geserveerde wijnen uit de Spaanse Rueda streek kwamen. Mijn voorliefde voor deze wijn is daar dan ook zeker ontstaan. En niet meer weggaan. Thuis staat 'ie inmidddels ook standaard in het wijnrek. Wat heerlijk dan ook om dit mooie wijnpakketje te ontvangen, die bedoeld was om te laten zien dat deze wijn ook geweldig met de Aziatische keuken samengaat.

Rueda_achterdeschermen.jpg

Dat heb ik natuurlijk meteen getest, door mijn favoriete Ramen te maken en te serveren met een Rueda. Potverdorie, dat was me toch lekker. Aanrader dus. Met of zonder Ramen soep πŸ˜‰

Nieuwe limited editions Tony’s Chocolonely

Het is ieder jaar weer een verrassing waar Tony’s mee komt, als ze haar nieuwe limited editions bekend maakt. Na al eerder deze zomer de donkere melkchocolade, die ik écht heel lekker vind, zijn er nu 3 nieuwe smaken.

Tony's 2017_achterdeschermen.jpg

Donkere melkchocolade met Rogge * Witte chocolade met straciatella * Melk met Stoofpeer. Deze drie liggen vanaf nu, maar wel tijdelijk, in de winkel. Welke wil jij als eerste proberen?

Work, work, work

Deze zomer werd er ook gewoon hard gewerkt. De laatste puntjes op de i voor mijn nieuwe boek, Wat lunchen we vandaag?, zette ik tijdens onze vakantie in Oostenrijk. Je kunt al wat pagina’s inkijken en als je dit artikel leest is het nog een weekje tot het boek officieel gelanceerd wordt en vanaf 12 september ligt ‘ie dan echt in de winkel. Zo spannend! Je kunt 'm overigens nu al reserveren - dat doe je hier - dan weet je zeker dat je 'm als eerste in huis hebt!

5 jaar Smulpaapje

Voor de zomer was er de winactie waarmee je mij – hahaha, jawel – kon winnen. Claudette won deze prijs en ik ging bij haar op bezoek. Om haar te helpen met een weekmenu, inspiratie voor de lunchtrommel én we gingen boodschappen doen.

Claudette_achterdeschermenzomer2017.jpg

Met dank aan Albert Heijn mocht ik haar verrassen met een cadeaukaart van maar liefst  € 150,-! Het was een super gezellige ochtend!

In de keuken met

Voor de interviewreeks 'In de keuken met...' dook ik deze zomer de keuken in met o.a. Mister Kitchen (dat interview lees je hier), maar ook met Jord Althuizen, Hidde de Brabander, Alex Haupt en Mathijs Vrieze. Die interviews volgen allemaal nog dit najaar. Alle voorgaande interviews lees je hier al!

En er komen nog veel meer toffe interviews aan. Zo duik ik bijvoorbeeld de keuken in met Bob, de tourchef van Jochem Myjer, maar ga ik ook nog op bezoek bij een aantal toffe vrouwelijke foodies. Hou de site in de gaten!

Publicaties rondom Wat lunchen we vandaag?

Een van de bijzondere dingen die het uitbrengen van een boek met zich meebrengt zijn interviews. In augustus verscheen de allereerste publicatie over het boek, in het Belgische tijdschrift Knack.

Knack Weekend_achterdeschermen.jpg

Komende week vind je een uitgebreid interview met mij in het tijdschrift Vriendin, waar ook foto’s bij mij thuis voor werden gemaakt. Heel spannend. En in het weekend voordat het boek uitkomt kun je me ook terugzien in Vrouw Magazine, dat bij de Telegraaf wordt mee verspreid. Cool toch?

Uit eten op uitnodiging

Het blijft toch wel een van de krenten in de pap, op uitnodiging uit eten mogen gaan. Deze zomer deed ik dat o.a. bij Nelis West (de review lees je hier) maar ik ging ook ontbijten in Rotterdam, bij By Jarmusch (ook die review staat online)

ThePark_achterdeschermen.jpg

En wat een feest. Bij The Park, in Rotterdam, is het vanaf 8 september aanstaande Fruits de Mer 10daagse. Wij mochten al proeven van alle heerlijke schaal- en schelpdieren die horen bij een Fruits de Mer schaal en ik kan je alleen maar vertellen dat dat mega lekker was. Heb je de kans? Reserveer dan gauw jouw eigen plateau bij the Park!

Smulpaapje Foodelicious Box

En eindelijk mocht ik ook bekend maken dat in de 2e week van oktober er een speciale Foodelicious box komt. Door mij samengesteld namelijk. ZO leuk!

In de box, die je nu al kunt bestellen!, vind je een groot aantal van mijn favoriete Foodelicious producten. Samen met heel veel recepten, uit mijn nieuwe boek, van de site maar ook speciaal voor deze box gemaakt. Je leest er alles over, ook hoe je 'm kunt bestellen, in deze speciale aankondiging!

Inspiratie in het buitenland

Tot slot ging ik met mijn lieve vent samen nog een weekendje naar Londen. Inspiratie genoeg op Borough Market, waar we een dag doorbrachten. Op de markt, proeven, kijken, onthouden. Daarna lekker nog naar het Tate Modern museum, maar al gauw weer terug om nog meer te proeven....

BoroughMarket_achterdeschermenzomer2017.jpg

De sea salt caramel & honey comb donut die je me hier ziet verslinden is oprecht de lekkerste donut die ik in tijden heb gegeten. Yum!

Back to school

Maar dan is de zomer voorbij en is het tijd om weer terug naar school te gaan. Dat betekent ook weer lunchtrommels inpakken. Er was genoeg te doen rondom eten op school, ook in de media. En iedereen maakt daarin, grotendeels, zijn eigen keuzes. Ik hou ervan om lekker te variëren in de trommel, dus maakte ik voor jullie een Back to school special, die vind je hier.

En natuurlijk is er dan mijn nieuwe boek dat er aan komt. Met nog meer tips, recepten en inspiratie. De komende periode zal voor mij dan ook in het teken hiervan staan. Maar eerst ga ik nog op persreis naar Texel, dan is er de boeklancering en volgen er ook nog opnames voor televisie (hoe spannend!). In de volgende Behind the scenes hoor je hier natuurlijk álles over!

Wil je in de tussentijd niks missen, volg Smulpaapje/mij dan op Facebook, Twitter en/of Instagram

Geen reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst in dit bericht.

Reactie formulier